Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Nemzetközi versenyen kapott ezüst minősítést az Alba Regia Vegyeskar Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. július 15.
Nemzetközi kórusversenyen vett részt Rómában az Alba Regia Vegyeskar. A Musica Sacra megmérettetésén a székesfehérvári kórus ezüst minősítést szerzett Kneifel Imre vezetésével. A kórus négy szakrális témájú zeneművel indult, a magas színvonalú előadásért a zsűri elismerését fejezte ki. Az 1988 óta a Föld 90 országának több mint 6000 kórusát érintő nagy hagyományú versenyen idén 16 kórus indult, a fehérvári énekkar az ezüst fokozatok legmagasabbikát kapta.
Tovább...
 
Kiállítás a Bence-hegyi kilátóról Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 14.

Image

Kiállítás nyílt Velencén az idén 50 éves, egykori Bence-hegyi kilátóról. A remek panorámát biztosító építmény igazi zarándokhelye volt a tóhoz látogatóknak. A Velence Helytörténeti Egyesület támogató tagja, Salacz Nóra szervezésében megvalósult tárlat augusztus 31-ig minden nap reggel 8 órától este 22:00 óráig tekinthető meg a Velence Korzó Aulájában (kivéve az EFOTT időszakát).
Tovább...
 
Arcok Székesfehérvár múltjából Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 10.

Image

„Arcok Székesfehérvár múltjából” címmel új típusú városnéző sétákat indít a Tourinform Iroda. A közönség olyan személyeket, történelmi alakokat ismerhet meg, akik maradandó értékeket hoztak létre a városban. Az első séta szombaton 18.00 órakor indul.
Tovább...
 
Fehérvári KultúrKorzó Csóka Péterrel és Mits Mártonnal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. július 10.

Image

A városlakók és a turisták szórakoztatására folytatódnak a Fehérvári KultúrKorzó koncertjei a Belvárosban. A tavaly elindított rendezvénysorozat idén pénteken és szombat esténként három helyszínen, a Ciszterci templom előtt, a Városház téren és a Fő utca végi pódiumnál várja a Korzózni vágyókat. A hétvégi szabadtéri koncertek fellépői között ismét láthatjuk Mits Mártont és Csóka Pétert, aki ezúttal Tóth Verát kíséri.
Tovább...
 
Paulo Coelho: Bátorság Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 09.

Image

Hamarosan megjelenik az Alexandra Kiadó jóvoltából " Paulo Coelho: Bátorság / Naptár 2016." című kiadványa. A gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig.
Tovább...
 
Rendhagyó rajzóra Bakonycsernyén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 09.

Image

Rendhagyó rajzórát tartott Bakonycsernyén, a helyi Művelődési Házban Simon M. Veronika. A Cserhát-Munkácsy és Holló László díjas, Kunst Meister festőművész most először hirdette meg ehelyütt az ingyenes foglalkozást, amelyen tizennyolc alkotni vágyó fiatal vett részt.

 

Tovább...
 
Fehérvári diáklány az Operettszínház nagyszínpadán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. július 08.

Image

Június végén volt az Operettszínház legújabb bemutatója: a Fame, a hírnév ára című világhírű musicalt több mint húsz év után vitték színpadra Somogyi Szilárd rendezésében. A parádés szereposztásban van egy fehérvári diáklány: Katona Klaudia Serenát énekli, játssza.
Tovább...
 
Rekordszámú látogató fordult meg a Szent István Király Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Kulcsár Mihály   
2015. július 08.

Image

Rekordot döntött 420 ezer látogatóval a Múzeumok Éjszakája, a székesfehérvári Szent István Király Múzeum országos szinten a dobogó harmadik helyét szerezte meg a vidéki városok között: több mint 8300-an voltak kíváncsiak a kiállításokra, tárlatokra, programokra. Fehérváron a nyár további lehetőségeket kínál azoknak, akik szeretik a minőségi kulturális élményeket – időszaki kiállításokkal, koncertekkel, kirándulásokkal.
Tovább...
 
Lányi Zoltán: Szép Ilona Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 08.

Image

Lányi Zoltán: Szép Ilona / Szerelem a hatalom árnyékában - Mátyás király legendás szerelmének történelmi regénye. Mesebeli álmok mámora és a rideg valóság józansága szövődik nagyszabású történetté ebben a műben. Mintha középkori várak kövei suttognák a fülünkbe egy rég elfeledett világ üzenetét. Szemünk elé tárul egy régvolt királyság minden árnya és fénye, egy királyságé, amelynek uralkodóját egyszerre teszi naggyá és sújtja porba a sors rendelte, végzetes szerelem.
Tovább...
 
Zenélő Kultúr Udvar és Örömfestés a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 08.

Image

Július 8-án, szerdán kinyitja kapuit az Oskola utca 10. számú ház, és kezdődik a Zenélő Kultúr Udvar a Fehérvári Polgárok Egyesülete szervezésében. A zenés program közben a helyszínen Örömfestés lesz, immár másodszor a nyár folyamán. A program ingyenes: a zenekedvelőket és a nézelődni vágyókat szeretettel várják.
Tovább...
 
Grandpierre Atilla: Vezér volt-e Árpád, avagy Király, vagy Nagykirály? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 07.
A Fejér Szövetség 278. Hétvezér Estjének vendége, immár összesen hetedik (Hétvezér Estén hatodik) alkalommal Grandpierre Atilla lesz. A közismert személyiség napjaink egyik polihisztora, zenész, énekes, csillagász, a természettudományok doktora, a fizikai tudományok (csillagászat) kandidátusa, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa, író, költő, (a Magyar Írószövetség tagja), történész.
Tovább...
 
<< Első < Előző 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3818 - 3828 / 6178