Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Hétfőn adják át a Zenei Nevelésért díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 14.

Image

Idén is ünnepélyesen, egy hangverseny keretében adják át a „Zenei Nevelésért” díjakat Székesfehérváron. Május 18-án, hétfőn 18.00 órától szeretettel várják az érdeklődőket a Szent István Művelődési Házba.
Tovább...
 
16. Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. május 13.

Image

Gazdag zenei programok, képzőművészeti kiállítások, performansz és slam poetry est is szerepel a 16. Kortárs Művészeti Fesztiválon. A tíznapos eseménysorozat 20 helyszínen, 30 féle programmal, összesen 52 produkcióval közel kétszáz művész és alkotó közreműködésével várja az érdeklődőket.
Tovább...
 
JAVASLATOKAT VÁRNAK A PRO THEATRO DÍJRA Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2015. május 13.

Image

Idén június 15-ig adhatják le szavazataikat a fehérváriak a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis-díjra, amely a székesfehérvári színházi életben tevékenykedő színművésznek, énekművésznek, táncművésznek, dramaturgnak, zeneszerzőnek, koreográfusnak, rendezőnek, díszlettervezőnek, jelmeztervezőnek adományozható munkássága elismeréseként.
Tovább...
 
SZENT ISTVÁN VÁROSA KÓRUSTALÁLKOZÓ Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 12.

Image

A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület 2015. május 30-án 18 órától várja az érdeklősőket a II. Szent István Városa Kórustalálkozóra a Szent Imre Templomban. A program díszvendége a Galántai Vass Lajos Kórus lesz, a fellépők között szerepel még a Dunaújvárosi Vegyeskar, és az Erkel Ferenc Vegyeskar.
Tovább...
 
Idén Könyves Kálmán lesz a téma Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. május 12.
Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület az Árpád-ház programhoz csatlakozva „Könyves Kálmán király” címmel szellemi vetélkedőt hirdetett az Egyesület klubjai részére. Az elmúlt két év hagyományait folytatva kerül sor a megmérettetésre, amelyre 17 csapat jelentkezett idén – számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Csetényi Attiláné elnök és Fejes Rudolf, az Egyesület titkára.
Tovább...
 
Hastánc a Móri Borvidék lankáin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2015. május 11.

Image

A móri kistérség több városában is lakott már, valamint oktatott Szatzger Cecília. A móriak, bodajkiak, csókakőiek és csákberényiek és a székesfehérváriak által jól ismert hastánc-művész, aki e mozgásforma terápiás jellegű alkalmazásával is foglalkozik, legutóbb a Shanza Orientális Táncgálán mutatta be tehetségét.
Tovább...
 
GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPTÁNCEGYÜTTESEK III. FESZTIVÁLJA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 08.

Image

2015. május 8-9. között tartják a Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek III. Fesztiválját. A Fejér Megyei Művelődési Központ, Művészetek Házában szervezett találkozó célja az ismerkedési lehetőség biztosítása az országban működő gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek számára. A programon arany, ezüst, bronz és a kiemelt arany lesznek az elnyerhető minősítési fokozatok, továbbá a zsűri fesztiváldíjat és koreográfiai díjat is odaítél a második nap végén. A Táncház Napjára pedig szombaton kerül sor.
Tovább...
 
Macskalépcső Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 08.

Image

Záróra van, a kávézóban már a székeket pakolja a pincérnő, amikor egy középkorú, tántoríthatatlan, lendületesen határozott nő betéved egy korty konyakra. Persze nem egy konyakról van szó, sokkal többről, jóval inkább egy egész életről, vagy rögtön inkább háromról.
Tovább...
 
Tapintható művészet mindenkinek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 08.

Image

Május 9. és 29. között a Kézzelfogható Alapítvány országos vándorkiállításának ötödik állomása a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély. A különleges tárlat a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum után olyan közegben kap helyet, amely kiemelten fontosnak tartja a látássérültek minél könnyebb információszerzését többek között tapintható tájékoztatók és makettek segítségével.
Tovább...
 
"Állati vicces" koncertet ad a Primavera Kórus Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 08.

Image

A Primavera Kórus szombati koncertjén fellépnek kutyák, macskák, egy egész baromfiudvar, az erdő madarai, sőt sáskák, csótányok és darazsak is! A kórusirodalom egyéb vidámságai is elhangzanak, ezek azonban egyenlőre maradjanak titokban….
Tovább...
 
BARTÓK BÉLA ELŐTT TISZTELEG AZ ALBA REGIA SZIMFONIKUS ZENEKAR Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 07.

Image

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar tisztelgő hangversenyen emlékezik a 70 éve elhunyt magyar zeneszerzőre, Bartók Bélára. Az est során elhangzik a Két kép, II. hegedűverseny és a Táncszvit. A versenymű szólistája Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész lesz. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekart Drahos Béla vezényli..
Tovább...
 
<< Első < Előző 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3917 - 3927 / 6178