Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A jogi népszokásokról és a napóleoni háborúk felkeléseiről Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 03.

Image

Dr. Gelencsér József néprajzkutató, címzetes egyetemi docens „Őseink szokásait követtük…” (jogtörténet, jogi népszokások, művészet) című könyvét március 3-án, kedden 17.00 órakor a Vörösmarty Társaság nagytermében, míg Vizi László Tamás ”Kövesd példájokat vitéz eleidnek…” A magyar nemesi felkelés a francia háborúk időszakában, különös tekintettel Székesfehérvár és Fejér vármegye inszurrekciós szerepére című kötetét március 4-én, szerdán szintén 17.00 órakor ajánlják az érdeklődők figyelmébe a Városi Levéltár és Kutatóintézet Szekfű Gyula termében.
Tovább...
 
Őseink szokásait követtük... Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 02.

Image

A Vörösmarty Társaság (Székesfehérvár, Kossuth u. 14.) tisztelettel és nagyrabecsüléssel hívja és várja Olvasóinkat 2015.március 3-án, 17 órakor Gelencsér József: „Őseink szokásait követtük…” (Jogtörténet, jogi népszokások, művészet) című könyvének bemutatójára és az azt követő beszélgetésre. A könyvet
S. Lackovits Emőke dr. néprajzkutató méltatja. Köszöntőt mond: Csonka Krisztina, a támogató Karsai Holding Rt. képviselője.
 
JANIKOVSZKY ÉVA ÉLETÉT BEMUTATÓ VÁNDORKIÁLLÍTÁS NYÍLIK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 02.
Március 2-án, hétfőn délután 15 órakor nyílik a Janikovszky Éva életét bemutató vándorkiállítás a Gárdonyi Géza Művelődési Ház könyvtárában. Janikovszky Éva halálának tízedik évfordulója alkalmából életét és munkásságát bemutató vándorkiállítást szervezett az élet¬művét gondozó Móra Kiadó. A kiállítás megtekinthető 2015. április 15-ig, a könyvtár nyitva tartási idejében.
Tovább...
 
SAJÁT IDŐ - VAY KRISZTINA MŰVEIBŐL NYÍLIK KIÁLLÍTÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 02.
Vay Krisztina festményeiből nyílik kiállítás március 5-én, csütörtökön 17 órakor a Művészetek Háza kiállítótermében. Az alkotót és munkáit Horváth Péter lovasberényi festő ajánlja a közönség figyelmébe, közreműködik Kertész András szintetizátoron. A tárlatot március 28-ig, vasárnap kivételével naponta 10-18 óráig lehet megtekinteni a Művészetek Házában.
Tovább...
 
AMI BEVISZ EGY KONCERTRE - FOLYTATÓDIK DIÁK-DEÁK MŰVÉSZKLUB Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 02.

Image

2015. március 4-én, szerda délután 15 órától kezdődik a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény új programjának, a „Diák-Deák Művészklub” harmadik előadása. A kulturális programon a 15-18 év közötti középiskolásoknak szóló esemény harmadik alkalmán Hujber Krisztián grafikus avatja be az érdeklődőket a grafika rejtelmeibe. Az ingyenesen látogatható klubfoglalkozás vezetője Kocsis Noémi lesz.
Tovább...
 
Pilonon és Két páros - a Prosperoval Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 27.

Image

Két előadásra is várja a műkedvelőket a Prospero Színör A Szabadművelődés Házában márciusban. 8-én (vasárnap), 18 órakor Kiss Márton: Pilonon című művét tekintheti meg a közönség, 29-én (vasárnap), 19 órakor pedig Guy Foissy: Két páros című eladása látható. Ez utóbbira csak felnőtt nézőket hívnak a szervezők!
Tovább...
 
TÁNCHÁZAT SZERVEZNEK A SZABADMŰVELŐDÉS HÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 27.

Image

2015. február 27-én, pénteken este újabb Táncházat szerveznek A Szabadművelődés Házában (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.). A foglalkozást Hahn-Kakas István vezeti, a muzsikáról pedig a Tilinkó Zenekar gondoskodik majd. Az esemény pénteken este 20 órakor kezdődik, a programra sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők.
Tovább...
 
JÓTÉKONYSÁGI ELŐADÁST SZERVEZ A ZENEDE BÁBSZÍNHÁZ Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 27.

Image

2015. február 28-án, szombaton délelőtt 11 órakor jótékonysági előadást szervez „Egy szem gyümölcs” címmel a Zenede Bábszínház, melyet a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gondozottjai számára ajánlanak fel. A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI-ban A szúrós hangú sün című darabot tekinthetik meg az érdeklődők, az intézmény tanárainak és tanítványainak előadásában.
Tovább...
 
IRODALMI EST AZ AEGIS KULTÚRÁÉRT ÉS MŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY RENDEZÉSÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 26.

Image

Az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány programja a „Parnasszus kortárs apostolai” című sorozat, amely a második évadját kezdi meg az egykori koronázó városban. Az irodalmi estsorozat idei első rendezvényét Szabó T. Anna költővel és Dés András ütős hangszerjátékossal 2015. március 6-án 18 órától szervezik meg, a Szent István Művelődési Házban. Az estre a belépés ingyenes, az alapítványt támogatójegyek vásárlásával segíthetik.
Tovább...
 
Jászai-díjasok Jászai szülőházában Nyomtatás E-mail
Írta: Kádár-Dombi Katalin   
2015. február 25.

Image

Varga Mária és Hirtling István, a Vörösmarty Színház Jászai Mari-díjas művészei olvastak fel tegnap Ászáron, a legendás színésznő szülőfalujában: 165 évvel ezelőtt született Jászai Mari.
Tovább...
 
Ígéretes bemutatkozás Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2015. február 25.

Image

Nagysikerű kick-off koncerttel mutatkozott be a januárban újjáalakult, ma már önálló intézményként működő Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Titokcsomagot, eleganciát, ünnepélyességet, felkavaró érzelmeket, humort, szórakoztatást ígért a műsor elején tartott köszöntőbeszédében ifj. Major István, a zenekar igazgatója, és hogy ezt valóban megtartották, azt az est végén a közönség állva tapsolva köszönte meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4016 - 4026 / 6178