Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Hangszerkiállítás a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 20.

Image

Historikus vonós-pengetős hangszerek kiállítása Romanek Tihamér aranykoszorús hangszerkészítő mester munkáiból a Szent Erzsébet-koncert keretében...
Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör decemberi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 19.

Image

A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. december havi programja alább olvasható el.
Tovább...
 
Kallós Zoltán köszöntése és könyvbemutatója Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 18.
Székesfehérvárra látogat november 18-án, kedden Kallós Zoltán erdélyi magyar néprajzkutató és népzenegyűjtő. A közönség megismerheti a legendás tudós „Balladák könyve” című művének bővített változatát, és köszöntheti is a szerzőt a Nemzet Művésze kitüntetés kapcsán.
Tovább...
 
LEMEZBEMUTATÓ ÉS JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A BAZILIKÁÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 17.

Image

November 22-én 19 órától a Bazilika felújításáért koncertezik a Vox Alba együttes. A Katolikus Kulturális Hetek záró koncertje köszönet és hálaadás mindazok számára, akik adományaikkal támogatták a Bazilika felújítását. A hangverseny egyben lemezbemutató is lesz, az Üdvözlégy Szent István király hanglemez a helyszínen megvásárolható.
Tovább...
 
Emlékest a Magyar Holokauszt Emlékév alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. november 14.
Tarján Hédi kiállításának megnyitójával és emlékesttel zárult a város és a zsidó hitközség által, a Holokauszt 70. évfordulójára szervezett közös programsorozat tegnap a Vörösmarty Színházban. Az est keretében Magyarországon először hallhatta a közönség Hajdu András Izrael–díjas magyar származású, nemzetközileg ismert és elismert zeneszerző két művét a Hermann László Kamarazenekar tolmácsolásában.
Tovább...
 
Irodalmi délután Bakonyi Istvánnal és Saitos Lajossal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 14.

Image

A Székesfehérvári Református Egyházközség szeretettel várja Olvasóinkat a Széchenyi utcai gyülekezeti terembe 2014. november 15­-én, szombaton 15 órára egy irodalmi délutánra. Ekkor mutatják be Saitos Lajos "Mire megvirrad" és Bakonyi István "Irodalom az új évezredben" című könyvét. Bevezetőt mond: Somogyi László református lelkipásztor.
 
ISMÉT MEGRENDEZIK AZ ÚJSZÖVETSÉG MARATONT A VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 12.

Image

Advent első hétvégéjén ismét önkéntes jelentkezők olvashatják fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán: november 29-én 23 órakor indul a III. Újszövetség Maraton. A felolvasásra november 12-étől lehet jelentkezni a színház előcsarnokában, kizárólag személyesen. A különleges lelki eseményt 2012-ben indította útjára a Vörösmarty Színház.
Tovább...
 
Z generáció a biztonságos szexről Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 12.

Image

A megye középiskolásai részére hirdetett vetélkedőt a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve és Székesfehérvár Önkormányzata. A „Z generáció a biztonságos szexről” című kétfordulós verseny elődöntőjében beérkezett 35 plakátból nyílt kiállítás hétfőn az Alba Volán székesfehérvári buszpályaudvarán. A felelős szexuális magatartásról szóló legjobb három pályaművet díjazták. Az okleveleket Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok adta át.
Tovább...
 
Az ország első állandó Beatles-gyűjteménye Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Mihály   
2014. november 10.

Image

Egri Road néven – mely a zenekar híres Abbey Road című albumára utal – állandó Beatles gyűjtemény nyílik 2015 tavaszán a Hotel Korona Eger szálloda épületében. A hírt Peterdi Gábor a tárlat egyik tulajdonosa jelentette be az idén ötven éves, digitálisan felújított A Hard Day’s Night című Beatles film premier előtti vetítését kísérő beszélgetésen. Rajta kívül Szikora Róbert és Környei Attila zenészek, valamint Molnár Gábor, a Hallhatatlan Beatles című könyv szerzője és a megnyíló kiállítása másik tulajdonosa mesélt a zenekarhoz fűződő élményeiről.
Tovább...
 
Megnyitják a Diák-Deák Galériát Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 10.
A Városi Képtár – Deák Gyűjtemény kiállítás megnyitóra invitál minden kedves érdeklődőt 2014. november 11-én, kedden délután 17 órára. A Diák-Deák Galériában (Székesfehérvár, Oskola utca 10.) a fehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola (Danka Attila rajztanár) tanítványainak tárlatát lehet megtekinteni, amelyet Sohonyai Edit író nyit meg. A kiállítás november 25-ig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.
Tovább...
 
Megérkezett a tízezredik látogató a Seuso-kiállításra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 07.
Tegnap délelőtt immár a tízezredik látogató kereste fel „A Seuso-kincsek Székesfehérváron” kiállítást. Kisvári Zoltán kollégáival érkezett a tárlatra, ahol a város polgármestere köszöntötte. A Szent István Király Múzeumban 2015. január 15-éig láthatóak az értékes műkincsek, a hét minden napján nyitva tartó kiállításhoz számos érdekes kísérőprogram is kapcsolódik.
Tovább...
 
<< Első < Előző 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4115 - 4125 / 6171