Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
MÁRCIUS 10-IG LEHET JELENTKEZNI A VERSÜNNEPRE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 07.

Image Idén immáron ötödik alkalommal versenghetnek egymással az irodalomkedvelő fiatalok, hiszen a Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez.

Tovább...
 
ROMKOCSMÁKRÓL ÉS KÁVÉHÁZAKRÓL BESZÉLGETNEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 07.

Image Március 7-én pénteken 19 órától a Maros Arnold utcai Tinta Kultúrbisztróban Zeke Gyula kávéházkutató és Oláh Gergely Máté városfotós lesz a vendég. Velük beszélget Czinki Ferenc kávéházkultúráról, budapesti és fehérvári helyekről, bisztrókról és romkocsmákról, város-, utca-, kávéház- és kocsmafotókról.

Tovább...
 
VÁSÁROLJON MOSÓMEDVÉT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 07.

Image Hrabal születésének századik évfordulója alkalmából a Szabad Színház valamint az aszódi, budapesti és fehérvári alkotókból álló Fekete Ökör Baráti Kör március 6. és 8. között "Vásároljon mosómedvét!" címmel cseh kulturális napokat szervez. A színielőadások, fotó- és szoborkiállítások mellett bemutatásra kerül a Szabad Színház és a Fehérvár Médiacentrum közös alkotása, a hrabali világot megidéző „Tükröződések” című rövidfilm is.

Tovább...
 
FEHÉRVÁRI TÁNCOSOK IS BEKERÜLTEK A FÖLSZÁLLOTT A PÁVA ÉLŐ ADÁSÁBA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 07.

Image Az Alba Regia Táncegyüttes tánccsoport kategóriában, valamint az együttes táncosa és művészeti asszisztense, Molnár Gábor szólótánc kategóriában bejutott a Duna Televízió Fölszállott a Páva című televíziós vetélkedőjének élő adásába. A válogatóról készült összefoglaló, 2014. március 1-én, szombaton 19.05 óra kezdettel kerül sugárzásra a Duna Televízión. Az élő adás közvetítése - melyben az Alba Regia Táncegyüttes lesz az első bemutatkozó-, 2014. március 8-án, szombaton 18.35 órakor kezdődik.

Tovább...
 
MÚZEUMI RENDEZVÉNYEK márciusban és áprilisban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 06.

Image A Szent István Király Múzeum márciusi és alábbi programjait - koncertek, előadások, gyermekeknek szóló foglalkozások - alább közöljük. A programokon való részvétel ingyenes!

Tovább...
 
Jászol és kereszt" Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. március 03.

Image „Jászol és kereszt” címmel nyílt meg Molnár-C. Pál festőművész emlékkiállítása a Szent István Művelődési Házban. Az eseményen Spányi Antal megyés püspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt. A tárlatot Smohay András művészettörténész, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Tovább...
 
Összegzés és visszatekintés Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. március 03.

Image Tematikusan és kronológiailag is összefoglalja a Szent István Emlékév eseményeit a 2013 PLUSZ című kiállítás, melyet ünnepélyes keretek között nyitottak meg a Szent István Király Múzeum rendezésében, a Megyeház utca 17. szám alatt. A tárlat alkalmat ad a széleskörű visszatekintésre, hiszen minden fő esemény és számos egyéb program is megjelenik a fotókon, a leírásokban és a videofelvételeken. A május 4-ig ingyenesen látogatható kiállítás keretében múzeumpedagógiai foglalkozásokra várják az óvodásokat, valamint általános és középiskolás csoportokat.

Tovább...
 
FEZEN 2014-ben is! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. február 28.

ImageA 18. FEZEN-re készülnek a szervezők és Székesfehérvár városa. Az Önkormányzat támogatja a fesztivál megrendezését, amely immár országosan és határainkon túl is ismert programmá nőtte ki magát, miközben megőrizte családias, közvetlen hangulatát. „A FEZEN elérhető és szerethető.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki Kovács Antal főszervezővel közösen tartott sajtótájékoztatót a július 30-án induló zenei nagyrendezvényről. 

Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör márciusi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 27.

Image A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. március havi programja alább olvasható el.

Tovább...
 
Végleg Székesfehérváron marad a Szent Korona hiteles másolata Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. február 27.

Image Az elmúlt hónapokban tanúsított összefogásnak köszönhetően teljesült Székesfehérvár vezetésének és lakosságának szándéka. Végleg a királyok városában marad a magyarság legfőbb jelképe, a Szent Korona hiteles másolata. – jelentette be sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Bóka Viktor jegyző. A tavaly szeptemberben meghirdetett közadakozás keretében összegyűlt a vásárláshoz szükséges nettó 13 millió forint, és a mai napon aláírták a koronamásolat megvételének szerződését. Az ereklye a Városháza I. emeleti folyósólyán, az Aba Novák secco előtt kap helyet.

Tovább...
 
A EUROPE-OT IS SZÉKESFEHÉRVÁRRA HOZZA A FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2014. február 25.

Image Uriah Heep, Dream Theater, Deep Purple – igazán impozáns névsor, világsztárok, akik az elmúlt pár évben mind jártak Székesfehérváron. Egy százezres város életében nagy dolog ez, minthogy egy ízig-vérig fehérvári fesztivál történetében is fontos mérföldkövek. Most újabbal gyarapodik a fesztivál: 2014-ben a EUROPE is koncertet ad a FEZEN fesztiválon.

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4368 - 4378 / 6178