Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Egy nap Szent István király nyomdokán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 20.

Image Székesfehérvár harmadik alkalommal csatlakozik idén az Idegenvezetők Világnapjához. A kezdeményezés alkalmából február 24-én, vasárnap három időpontban ingyenes városnéző séták során ismerkedhetnek meg az érdeklődők Szent István király életével, és a hozzá kapcsolódó legendákkal.

Tovább...
 
A nagy csend - dokumentumfilm Nyomtatás E-mail
Írta: Béres Miklós   
2013. február 18.

Image 2013. február 18-án (hétfő) 17 órakor a nagy érdeklődésre való tekintettel ismét vetítésre kerül A nagy csend című német-svájci-francia dokumentumfilm (161 perc), melynek rendezője Philip Gröning.

Tovább...
 
 Egy jó film tükör lehet a számunkra Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. február 18.

Image A közelmúltban új rendezvénnyel gazdagodott a székesfehérvári reformátusok gyülekezeti program tára „Futó kockák” elnevezéssel. Bár az ország más közösségeiben is szerveznek keresztyén filmklubot, a fehérvári kezdeményezés mégis sajátos arculattal rendelkezik.

Tovább...
 
IV. Fehérvári Versünnep  túl az első fordulón Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 18.

Image Minden eddiginél többen jelentkeztek a IV. Fehérvári Versünnepre. Az első válogatót vasárnap rendezték meg

Tovább...
 
Wass Albert maraton Bakonycsernyén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 14.

Image „Hiszek a jóban, igazban, szépben, minden vallásban és minden népben és Istenben, kié a diadal…” - mottóval versmaratont rendeznek Wass Albert költeményeiből Bakonycsernyén.

Tovább...
 
AMORPHIS és FEAR FACTORY a FEZEN-en! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 14.

Image Rendkívül látványosan fejlődő büszkeségünk a Fezen Fesztivál nekünk, fehérváriaknak. Hogy idén nyáron minden eddiginél jobban dagadhasson a keblünk, miközben az ország minden tájáról vendégül látjuk a szórakozni vágyókat, arról két újabb óriási hatással bíró nemzetközi sztárzenekar is gondoskodik majd: az Amorphis és a Fear Factory!

Tovább...
 
A Semmelweis Vonósnégyes lép fel a Vox Mirabilis programján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 14.

Image Sok szeretettel ajánljuk Olvasóink figyelmébe a Vox Mirabilis Kamarakórus Hangversenybérletének 3. koncertjét. Az együttes vendége ezúttal a Semmelweis Vonósnégyes lesz, akiknek a tagjai most is praktizáló belgyógyászok, az amatőr kamaramuzsika kiváló művelői, s idén ünneplik fennállásuk 30. évfordulóját. Magas színvonalú muzsikájukat Zeneakadémia Rektori Tanácsa 2008-ban Musica Dilecta díjjal jutalmazta. A program során Konrád György brácsaművész közreműködésével Mozart: g-moll vonósötösét adják elő.

Tovább...
 
IV. Fehérvári Versünnep Nyomtatás E-mail
Írta: Látrányi Viktória   
2013. február 13.

Image Minden eddiginél többen jelentkeztek a IV. Fehérvári Versünnepre, amelynek válogatói hétvégén kezdődnek a Szent István Művelődési Házban. A február 17-ei és 23-ai válogatók után nevezi meg a zsűri a döntőbe jutó 12 fiatalt, akikkel – idén először – mentori program keretében foglalkoznak a Vörösmarty Színház művészei.

Tovább...
 
ÁKOS és N.O.H.A. a 2013-as FEZEN-en! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 11.

Image Az idei FEZEN eddig bejelentett két húzóneve, a Deep Purple és az Arch Enemy elsősorban a karcosabb hangzások barátainak kedvezett. A mostani két előadó, a FEZEN hagyományainak megfelelően tovább színesíti a zenei palettát.

Tovább...
 
A Slayer idén már Hegyalja rajongóként érkezik Tokajba Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2013. február 11.

Image Júniusban az amerikai thrash metál ikon Slayer legdurvább riffjeire zúzhat a Hegyalja közönsége. De nem ők az egyetlen zenekar, akik igazi Hegy’ rajongóként idén már nem bírják a tokaji buli nélkül, két év kihagyás után visszalátogat az igazi fesztiválra, az igazi arcok közé Ákos, aki fesztiválon először a Hegyalján lépett fel 2002-ben, és a Quimby is. Persze a többi Hegy’ kedvencnek számító magyar zenekar sem hagyhatja ki a hazai fesztiválszenzont indító Hegyalja Fesztivált.

Tovább...
 
Énekeljetek az elmétekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 06.
„Énekeljetek az elmétekkel” (1Kor 14.) - címmel tart előadást Dr. Roska Tamás Széchenyi-díjas informatikus, egyetemi tanár, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kar alapító dékánja, a Magyar Tudományos Akadémia tagja 2013. február 8-án, 17.30 órakora Szent István Művelődési Házban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4665 - 4675 / 6186