Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Mangalica Fesztivál és Civil Nap Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 20.

Image Székesfehérváron a szeptember a gasztronómia hónapja. Ebbe a sorba illeszkedik a Mangalica Fesztivál, amelynek először ad otthont a város. A szervezők a fehérvári szervezetek bevonásával megvalósuló Civil Nappal karöltve rendezik meg a fesztivált. A programokat Róth Péter alpolgármester, Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke, Veégh Attila főszervező és Juhász László civil tanácsnok közös sajtótájékoztatón ismertette.

Tovább...
 
II. Lions Képzőművészeti Tárlat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 19.
A Lions Klubok Magyarországi Szövetsége és a Székesfehérvári Első Lions Club szeretettel hívja olvasóinkat a II. Lions Képzőművészeti Tárlat 2012. szeptember 20-án 16.00 órakor kezdődő megnyitójára.
Tovább...
 
Örömfestések 2012 nyarán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 18.

Image A Simon M. Veronika KUNST MEISTER Munkácsy-érmes festőművész által vezetett "SMV 2000 Festőtanoda" alkotói és meghívott művészvendégei több performenszen vettek részt 2012 nyarán. Ezeknek az volt a lényege, hogy közös festésre jöttek össze minden alkalommal, természetesen mindig más volt a téma, a technika és a performensz kivitelezése.

Tovább...
 
Kiállítással emlékeznek Zichy Jenő gróf életére Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2012. szeptember 17.
Vörösmarty Mihály emlékére szobor felállításának kezdeményezése, a városi színház létrehozása, a zenepavilon megvásárlása és adományozása Székesfehérvár számára. Néhány csupán a nemes közéleti tevékenysége közül, amelyet a politika, és néprajz iránt érdeklődő Zichy Jenő gróf lokálpatrióta munkásságát jellemezte. A megyei születésű arisztokrata életéről nyílt emlékkiállítás a megyeszékhelyen...
Tovább...
 
Muzsikaszó és különleges hangszerek a Királykút Emlékházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 14.

Image Romanek Tihamér aranykoszorús hangszerkészítő mester theorbacsemballói és más hangszerei is megtekinthetők a hétvégén a Királykút Emlékházban. A Kulturális Örökség Napjai programsorozat keretében fellép ehelyütt az Alba Regina trió is hegedűvel, fuvolával és zongorával. A belépés a rendezvényekre díjtalan!

Tovább...
 
Kiállítás az életmentésről és a mesés keletről Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 14.

Image Az életmentés a mindennapok drámája. Katasztrófavédők és egészségügyi dolgozók munkáját bemutató fotókból nyílik kiállítás „Rescue me…” címmel szeptember 21-én, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. Bemutatót tart az Országos Mentőszolgálat és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület, illetve képviselteti magát az állatmentéssel foglalkozó Alpha Segítő Kéz Alapítvány. 20.15-től az Ide Gen Acoustic’ és a Zaphod rockzenekarok adnak koncertet.

Tovább...
 
Ajándékok a mosoly országából Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 14.

Image A Városi Könyvtár Budai úti Központi Könyvtára szeptember 21-én 18 órakor várja az érdeklődőket Kasó László idegenvezető "Thaiföld, a mosoly országa" című vetítéses előadásra. A programhoz egy totó kapcsolódik, amely letölthető innen vagy a www.albateka.hu portálról. A megfejtéseket legkésőbb 20-ig lehet személyesen leadni, illetve beküldeni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre. A hibátlan megfejtők között jelképes thaiföldi ajándékokat sorsolnak ki.

Tovább...
 
Kulturális Örökség Napjai Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 14.

Image Székesfehérváron idén is számos patinás épület kapuja megnyílik a hétvégén és szakavatott vezetéssel ismerhetik meg történetüket a Kulturális Örökség Napjai keretében a látogatók. A szervező intézmények közös sajtótájékoztatón ismertették, milyen programokkal készülnek.

Tovább...
 
Hírességek az idő csapdájában! Nyomtatás E-mail
Írta: Szakály Szilvia   
2012. szeptember 14.

Image Megállították az időt a sztárok! Alkalmi modellnek állt Iszak Eszti, Muri Enikő, Dukai Regina, Zimány Linda, Tóth Gabi és kedvese, Rasztovics Dávid, Kocsis Tibor, Mádai Vivien, Vastag Csaba és Tomi, Kiss Orsi, Dombi Rudolf, és Müller Attila. Az Idő Urai és Úrnői elegáns partin mutatták be a legújabb óratrendeket, kiegészülve a Quantum XXL legénységével, akik az órák bűvöletében készítettek külön show-t az eseményre.

Tovább...
 
Terembura a Civilek Éjszakáján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 13.

Image A Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület idén is csatlakozik a Civilek Éjszakája székesfehérvári programsorozatához. Erre az alkalomra ismét egész délutánra és estére kinyitják a Rác utcai Terembura Kisház kapuját, és már délután 4 órától várják elsősorban a gyerekes családokat, és persze mindenkit, aki érdeklődik a kreatív elfoglaltságok iránt.

Tovább...
 
Száz oldalon több mint száz fotó a Hiemer-házról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 12.

Image Bemutatták azt az új könyvet, amely a belváros ékkövének felújítását, újjászületését kíséri figyelemmel.

Tovább...
 
<< Első < Előző 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4753 - 4763 / 6186