Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Több, mint tízezren látták a Csók István kiállítást Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. október 20.

ImagePéldaértékű összefogásként, sikerként értékeli a „Bálványok és démonok” című tárlatot a Csók István Képtár és a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény. Az április 16-a és október 2-a között bemutatott, egyedülálló kiállítást több mint tízezren tekintették meg, a kísérő programok keretében rendezett gyermekfoglalkozásokon és a tárlatvezetéseken ezernél is több látogató vett részt. A festő alkotásait 2012 tavaszától Balatonfüreden láthatja a közönség, addigra elkészül a székesfehérvári kiállítás eredményeit és képanyagát bemutató tanulmánykötet is.

Tovább...
 
Múzeumok Őszi Fesztiválja a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. október 20.

ImageA Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély november 15-ig háromféle programmal várja az érdeklődőket. A „Pincétől a padlásig” című program keretében a kastély olyan, rejtett részei fedezhetők fel, amelyek máskor nem látogathatók: a Károlyi József Alapítvány Képeslapgyűjteménye, a Fejtő Ferenc Könyvtár archívuma, a főépület manzárdszobája gróf Károlyi István egzotikus szoborgyűjteményével és az ún. festett mennyezetű szoba.

Tovább...
 
Hóhér, vigyázz! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. október 19.

ImageA Wittner Máriáról szóló portréfilmet több éves előkészület – emlékezők és korabeli dokumentumok felkutatása, archív anyagok összegyűjtése, rendszerezése – után, 2007 augusztusában kezdte el forgatni a két rendező, Matúz Gábor és Siklósi Beatrix. Talán az ő fejükben fordult meg először önálló filmet készíteni Wittner Máriáról, vagy legalábbis ők jutottak el a megvalósításig, pótolva a magyar filmtörténet több évtizedes hiányosságát.

Tovább...
 
Művésztanárok alkotásaiból nyílt tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: B. G.   
2011. október 13.

ImageNagyszabású kiállítást rendezett a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola. Az intézményben először került sor olyan tárlatra, amin az összes, az iskolában ma tanító, vagy korábban ott dolgozó művésztanár közösen mutatkozik be. Az ünnepélyes megnyitón az iskola diákjai szavalatokkal, hangszeres produkciókkal és énekkel köszöntötték a művésztanárokat, majd Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András mondott köszönetet a szervezőknek.

Tovább...
 
Kézműveskedés és táncház októberi estéken Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. október 13.

Image„Kezdje el Ön is!” címmel indította el bemutató órákból álló sorozatát a Fehérvári Kézművesek Egyesülete októberben. Számítanak azon középiskolások és felnőttek figyelmére, akik szívesen kézműveskednének, de nem tudják, mihez lenne igazán kedvük. A bemutató órák segítséget adnak a kezdéshez, 14-én, pénteken szálas anyagokkal dolgozó mesterek várják az érdeklődőket. Ugyancsak kiváló kikapcsolódást ígér a Kákics Együttes. Szombaton folytatja gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló moldvai csángó táncház-sorozatát.

Tovább...
 
Ma hirdetik ki a városismereti verseny győzteseinek névsorát Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2011. október 11.

ImageA Szabadművelődés Háza hagyományainak megfelelően idén is meghirdette városismereti versenyét, ezúttal a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtárral közösen. A fehérvári középiskolások számára kiírt megmérettetésre 84 csapat küldte be a megoldott versenyfüzetet. A győztes csapat könyveket és más kiadványokat nyer, ezen felül - idén először - részt vehet november 2-5 között Szekszárdon, az Országos Ifjúsági Honismereti Akadémián.

Tovább...
 
Ki lesz Fehérvár Hangja? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. október 06.

ImageKözel száz fiatal tehetség jelentkezett a szeptember végi határidőig a Fehérvár Hangja elnevezésű versenyre. A zenei tehetségkutató az egész megyében megmozgatta a fiatalokat Dunaújvárostól Móron és Székesfehérváron át Kálozig. A jelentkezők többsége rendelkezik valamilyen zenei előképzettséggel, sőt, néhányuknak saját zenekara is van.

Tovább...
 
Szombaton ismét böndörödnek a Maroshegyiek Nyomtatás E-mail
Írta: Cs. D. E.   
2011. október 06.

ImageOktóber 8-án, szombaton már negyedszer rendezik meg a Maroshegyi Böndörödőt. A szüreti mulatságok színes programjairól szerdán reggel sajtótájékoztatón számolt be Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy képviselője és Adorján Viktor, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója. Az idén is várják a családokat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti térre. Lesz felvonulás, madárijesztő tárlat, borlopó verseny, harcművészeti bemutató, néprajzi kiállítás és még sok más érdekes program.

Tovább...
 
A Helyőrségi Zenekar kapta az idei díjat Nyomtatás E-mail
Írta: S. Zs.   
2011. október 03.

ImageOktóber elseje a Zene Világnapja. Székesfehérváron immár hagyományosan közös koncerttel és a Fricsay Richárd Zenei díj átadásával ünnepelnek. Idén a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar részesült a városi elismerésben. 

Tovább...
 
Fehérvár is csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. október 03.

Image„Beszéljünk egymással, tanuljunk egymástól!” mottóval rendezik meg idén az Országos Könyvtári Napokat. Az október 3-tól 9-ig, hétfőtől vasárnapig tartó eseménysorozathoz székesfehérvári könyvtárak is csatlakoznak, az intézmények vezetői sajtótájékoztatón számoltak be programjaikról. Újra lesz Könyves Vasárnap, a Megbocsátás Hete keretében büntetés megfizetése nélkül vihetik vissza az olvasók a lejárt határidejű kiadványokat és ingyen lehet beiratkozni.

Tovább...
 
Mihály-napi vásár és mulatozás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 30.

ImageA szüreti időszakról szinte minden iskola megemlékezik valamilyen formában. Van, ahol táncos mulatságot rendeznek, míg máshol különböző előadásokkal szórakoztatják a látogatókat. A székesfehérvári Széna Téri Általános Iskolában – immár hagyományosan – minden évben Mihály-napi vásárra hívják az iskola tanulóit, a szülőket, s a város lakóit.

Tovább...
 
<< Első < Előző 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4984 - 4994 / 6178