Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Ökumenikus imahét kezdődik január 15-én Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 06.
ImageÖkumenikus imahét lesz Székesfehérváron január 15-e és január 22-e között. Az imahét alapgondolata: „Megbékélés; Krisztus szorongató szeretete”. A több mint 100 éves hagyománnyal rendelkező Ökumenikus Imahét rendezvénysorozatot a Székesegyházban, az evangélikus, a református templomokban valamint a baptista imaházban tartják.
Tovább...
 
Jézus születésének ünnepére készül az egyház Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 23.
ImageJézus születésének ünnepén a megtestesülés misztériumának egyházi programjaira várják a híveket Székesfehérváron. A karácsonyi éjféli szentmisét december 24-én, szombaton a Prohászka templomban, a karácsony-napi ünnepi szentmisét 25-én, vasárnap 10.30 órakor a Székesegyházban celebrálja Spányi Antal megyés püspök.
Tovább...
 
Éjféli szentmise a Prohászka templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 20.
ImageDecember 24-én, a karácsonyi éjféli ünnepi szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálja a szokásostól eltérő helyszínen, a Prohászka templomban. A misét a Vörösmarty Rádió élőben közvetíti, a Fehérvár Televízióban másnap reggel nyolc órakor felvételről lesz látható! December 25-én, fél 11-kor, a karácsonynapi ünnepi szentmisét már a Székesegyházban celebrálja Spányi Antal megyés püspök.
Tovább...
 
Gyertyagyújtás, koszorúzás, imádság Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. november 16.
A Lehet utcai kereszthez való zarándoklattal veszi kezdetét pénteken délután a Krisztus Király Egyházközség Búcsúja, ami szombaton szentmisével, emléktábla-koszorúzással, valamint kiállítás-megnyitóval és előadással folytatódik. A Zsolt utcában lévő templomba és a mellette levő közösségi házba minden hívőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Márton Áron püspökre emlékeznek a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 15.
November 22-én, kedden 17 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban a Márton Áron Emlékév Bizottság szervezésében a vértanú püspökre emlékeznek születésének 120. évfordulója alkalmából. Márton Áron 1949 után hat évet töltött börtönben, tízet pedig házi őrizetben, mártíromságát többen Mindszenty bíboroséhoz hasonlítják.
Tovább...
 
Ökumenikus megemlékezés Mindenszentek napján Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. október 31.
ImageA hagyományoknak megfelelően idén is közös ökumenikus megemlékezést tart a Béla úti köztemetőben a katolikus, a református, az evangélikus, valamint a baptista egyház november 1-jén 16 órakor, amikor az emlékezőket a temető ravatalozójához várják.
Tovább...
 
Mise a Szőlő utcai keresztnél Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. szeptember 17.
ImageAz elmúlt évekhez hasonlóan a Vasútvidéki Prohászka és a Maroshegyi Egyházközség a 2013-ban felújított Szőlő utcai keresztnél a Szent kereszt felmagasztalásának ünnepéhez kapcsolódva, idén is szabadtéri szentmisét szervez, amit Tóth Tamás esperes celebrál.
Tovább...
 
Egyházi rendezvények az ünnepi programsorozatban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 15.
ImageA Szent István ünnepe köré szervezett programsorozatban több egyházi rendezvényen vehetnek részt a hívek Székesfehérváron. Vasárnap fogadalmi szentmisét mutatott be Spányi Antal megyés püspök a Bazilikában, hétfőn a Nagyboldogasszony-napi ünnepi szentmisére várják a híveket.
Tovább...
 
Éjjel-nappal tartó folyamatos szentségimádás a Jézus Szíve templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 11.
ImageHuszonnégy órás szentség- imádást tartanak a Vízivárosi Jézus Szíve templomban augusztus 12-én reggel 7 órától augusztus 13-a reggel 7 óráig. A résztvevők a magyar nemzet Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy az ország újra Pannónia Sacra, Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51. városként csatlakozott az országos szentségimádáshoz.
Tovább...
 
Szentmisével emlékeznek a 100 éve született Szakos Gyula püspökre Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 10.
A székesegyházban augusztus 10-én szerdán 18 órakor szentmisére kerül sor Szakos Gyula püspök születésének 100. évfordulóján. Az 1992-ben elhunyt Szakos Gyula püspökként is lelkipásztor maradt, békeszerető, közkedvelt egyéniségnek bizonyult papi körökben és hívei között egyaránt.
Tovább...
 
Püspöki szentmise Szent Donát ünnepén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 05.
ImageAugusztus 7-én, 18 órakor a Donát kápolna búcsúján Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét. A Szent Donát-tisztelet Székesfehérváron is XVIII. századi eredetű. Öreghegyen, a város legmagasabb pontján 1733-ban építettek Donát tiszteletére kápolnát a szőlőművelő polgárság kérésére. A megyés püspök a búcsúi szentmisén imádkozik a szőlőskertek és szőlősgazdák védőszentjéhez, kérve közbenjárását a bő és jó termésért.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 111 - 121 / 808