Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Ökumenikus imahét kezdődik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 18.

ImageIttzés János evangélikus püspök látogat el elsőként más felekezetű templomba az idei ökumenikus imahéten. A nyitó alkalom ma este, 18 órakor lesz a Bazilikában, holnap pedig a Budai úti református templomban folytatódik Kovácsi Krisztián református lelkésszel. Kedden Somogyi László református lelkészi elnök tart igehirdetést a Jézus Szíve római katolikus templomban, szerdán pedig a Baptista imaházban misézik Spányi Antal megyés főpásztor.

Tovább...
 
Árpád-házi Szent Margit triduum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 16.

ImageTornyai Gábornak, a Székesfehérvár-Öreghegy - Magyarok Nagyasszonya plébánia plébánosának szentbeszédét hallhatják a hívek az Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából tartott szentmisén a Kármelhegyi Boldogasszony (Szemináriumi) templomban. A megemlékezésre január 16-17-18-án (péntek, szombat, vasárnap), este 17 órakor kerül sor, amelyre triduummal készülnek.

 
Ökumenikus imahét - idén is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 12.

ImageA történelmi egyházak idén is megrendezik az ökumenikus imahetet Székesfehérváron. A több helyszínen, a város katolikus és protestáns templomaiban összegyűlő hívek január 18 és január 25-e között, este 18 órakor hallhatják például Spányi Antal megyés főpásztort, Steinbach Józsefet, a Dunántúli Református Egyházkerület püspökét, illetve Ittzés János evangélikus püspököt.

Tovább...
 
Egyházmegyei nyilatkozat Árva Vince atya temetésével kapcsolatban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 06.

ImageÁrva Vince atya temetése miatt háborog néhány hívő lélek, ezért a Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal egy nyilatkozatot tett közzé megmagyarázva az ok-okozat közötti összefüggéseket. Az említett levelet szerkesztőségünkhöz is eljuttatták, amelyet most Önök is elolvashatnak - alább.

Tovább...
 
XVI. Benedek pápa üzenete a béke világnapjára Nyomtatás E-mail
Írta: XVI. Benedek pápa   
2009. január 01.

Image"Krisztus minden tanítványát és minden jóakaratú embert arra hívok az új év kezdetén, hogy tágítsa ki szívét a szegények szükségletei iránt, és tegye meg, amivel konkrétan a segítségükre lehet. Mert vitathatatlanul igaz marad az alaptétel, mely szerint „a szegénység elleni küzdelem a béke építését jelenti."

Tovább...
 
Református szilveszter Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 31.

ImageÓévbúcsúztató alkalmat szervez a Székesfehérvári Református Egyházközség a mai napon. – tudtuk meg Szűcs Gábor sajtóreferenstől - A hagyományos szilveszteri összejövetel helyszínéül idén is a Széchenyi utcában található Gyülekezeti Ház szolgál, ahol változatos és érdekes programokkal várják a szervezők a híveket és az érdeklődőket.

Tovább...
 
Szűz Mária Isten Anyja - szentmise és szentségimádás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 31.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak a Bazilikában 2009. január elsején és másodikán. E lelki alkalom 10:30-kor kezdődik püspöki szentmisével, majd az egyházközségek imaórái következnek, amely program-rész 18 óráig tart. Másnap 12 órakor lehet részt venni a szentségkivételen, s másodikán szintén 18 órakor zárul a lelki nap.

 
Szentmisére hív a Szent Mónika Közösség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 28.

ImageA Prohászka templom közösségéből és a város több pontjáról érkezett hívekből megalakult Székesfehérvári Szent Mónika Közösség ünnepi szentmisére várja ma a híveket. Az egyesület célja, hogy támaszt nyújtsanak a gyermekeikért aggódó édesanyáknak. A közösség tagjai havonta egyszer imádkoznak családjuk lelki üdvéért. A Szent Mónikához bárki csatlakozhat – például ma, 18:30-kor a szentmisén…

Tovább...
 
Elhunyt Kelényi Ottó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 27.

ImageÉletének 94. életévében elhunyt Kelényi Ottó, a Székesfehérvári Egyházmegye nyugalmazott plébánosa. Kelényi Ottó 1915. október 5-én született Nagylózson. Felszentelésére 1940. 06. 16.-án került sor. Először Csákváron káplánkodott 1940-43-ig, majd Székesfehérvárra került, ahol a Belvárosban szolgálta az Urat 1943-45-ig. Székesfehérvár–Vasútvidéken 1945-46-ig hallhatták a hívek, Székesfehérvár–Vizivárosban pedig 1946-47-ig.

Tovább...
 
A Püspökség ünnepi munkarendje Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 25.

ImageAz Egyházmegyei Hivatal Székesfehérváron a karácsonyi ünnepek alatt, 2008. december 24. és 2009. január 4. között zárva tart. - tájékoztatta szerkesztőségünket Bertáné Pintér Katalin, az Egyházmegye sajtóreferense - A Hivatal munkatársai legközelebb 2009. január 5-én kezdik meg munkájukat, s várják a híveket a szokásos időpontokban.

 
Ünnepi istentiszteleti alkalmak a református gyülekezetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 22.

ImageA Székesfehérvári Református Egyházközség a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó első úrvacsorai előkészítő alkalmát december 22-én (ma), 18 órától rendezi meg, a második úrvacsorai előkészítő alkalom pedig december 23-án (holnap), 18 órakor kezdődik. A Szentesti istentiszteleti alkalmakat december 24-én, szerdán, 15 órától tartják a Széchenyi utcai, a Budai úti és a Maroshegyi gyülekezeti részben.

Tovább...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Következő > Utolsó >>

Eredmények 661 - 671 / 808