Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Elhunyt Árva Vince Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 20.

ImageEltávozott e földi létből Árva Vince, a Székesfehérvári Egyházmegye papja. A pálos szerzetes, aki a kommunizmus megtorlásaitól nem félve életben tartotta a Pálos Rendet, az Országos Baleseti Kórházban hunyt el december 15-én. Lelki üdvösségéért Spányi Antal megyés püspök január 5-én, 10 órakor mutat be koncelebrált szentmisét a székesfehérvári Szemináriumi templomban, majd a Szentháromság temető papi sírkertjében nyugalomra helyezik Árva Vince földi maradványait.

 
Karácsonyozás a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 19.

ImageA Székesfehérvári Református Egyházközségben több napon át „elő-ünnepelik” a Karácsonyt. Tegnap délután az Olajfa Református Óvoda gyermekeinek tartott rövidke igehirdetést Somogyi László lelkészi elnök a Széchenyi utcai templomban, amelyet a diákok bájos kis műsora követett, ma pedig 15:30-tól az általános iskolásokat várja hasonló program ehelyütt.

Tovább...
 
Emlékmise Kaszap Istvánra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 19.

ImageKaszap István halálának 73. évfordulóján szentmisét mutatott be Spányi Antal megyés püspök a székesfehérvári Prohászka templomban. A megemlékezésen jelen voltak városunk plébánosai, a helyi cserkész szövetség képviselői, valamint a katolikus hívek és zarándokok, akik kötelességüknek érezték, hogy leróják tiszteletüket Kaszap István sírja előtt.

Tovább...
 
Szentmise Kaszap István halálának évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 17.

ImageA székesfehérvári Prohászka templomban ma este, 17 órakor Kaszap István halálának 73. évfordulóján szentmisét mutat be Spányi Antal megyés püspök. A misén részt vesznek a székesfehérvári plébánosok is, hiszen Kaszap István élete és öröksége mindannyiuk számára követendő példát jelent.

Tovább...
 
A Biblia többet jelent kultúrtörténeti könyvnél Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2008. december 16.

ImageMilyen jelentőséggel bírt hazánk történetében az első alkalommal megrendezett Biblia Éve rendezvény-sorozat a protestáns egyházak hívei számára? Mi a tapasztalat, érdeklődéssel fordulnak-e az emberek a Biblia és annak üzenete felé? Mit jelent a mai magyar társadalom számára az adventi várakozás, Jézus születése? Erről és még sok érdekes témáról beszélgetett hallgatóságuk előtt Somogyi László református és Bencze András evangélikus lelkipásztor a Malomházban megrendezett adventi rendezvényen, december 10-én.

Tovább...
 
Adventi hitoktatói és világi lelkipásztori munkatársi lelkinap Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 15.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye közös imádságra és „lelki továbbképzésre” hívta a körzetébe tartozó papokat, világi hitoktatókat és lelkipásztori munkatársakat. Az advent jegyében lezajlott szellemi elmélyülés koncerebrált szentmisével kezdődött a Székesegyházban, majd lelki és szakmai előadásokkal folytatódott a Szent István Művelődési Házban. Ezt követően a résztvevők – mintegy zárásul – részt vettek egy közös agapén is.

 
Nyitott templom estéje Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 13.

ImageA székesfehérvári Barátok templomában ma és december 20-án ismét lehetőség nyílik a lelki elmélyülésre, az advent, a várakozás lényegi megtapasztalására. A „Nyitott templom estéje” elnevezésű programon már tavaly is nagyon sokan részt vettek – hívek és keresők egyaránt. Ekkor a templom 17-20 óráig van nyitva, amikor a falak közé betérők lelki könyveket olvashatnak, közbenjáró imádságokon és csendes szentségimádáson vehetnek részt, valamint beszélgethetnek és gyónhatnak.

 
ÉJJEL-NAPPAL TARTÓ FOLYAMATOS SZENTSÉGIMÁDÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 12.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak a Vízivárosi Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely ma reggel, a 6 órás szentmise után kezdődött, s a holnap reggeli szentmiséig tart.

 
Jótékonysági est a gyülekezet iskolájának javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageMarosvári Péter orgonaművész és Rezsnyák Róbert operaénekes is fellép azon az Adventi Jótékonysági Esten, amelyet a Református Általános Iskola javára szervez a Székesfehérvári Református Egyházközség pénteken, 18 órakor a Széchenyi utcai Templomban és Gyülekezeti Központban. Szűcs Gábor sajtóreferens tájékoztatása szerint a rendezvény műsorvezetője Mayer Ingrid lesz. 

Tovább...
 
Jövő, amelyre készülnünk kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 09.

ImageBencze András evangélikus lelkész és Somogyi László református lelkész vendégeskedik december 10-én (holnap), 18:15-től a székesfehérvári Malom Házban. A program az „Advent a Biblia évében: jövő, amelyre készülnünk kell” címet kapta, s a hozzá kapcsolódó beszélgetés is e témát öleli majd fel. Az est házigazdája Mészáros Attila újságíró lesz. Közreműködik: a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola 12. osztályos tanulója, Klemm Lilla, aki klarinétozni fog.

 
Beszámoló az ázsiai szolgálatról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 07.

ImageA kenyai missziós szolgálatról tartott előadást nemrég Bálintné Kiss Beáta a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség tagjai számára, most pedig a reformátusokat várja hasonló program. A Székesfehérvári Református Egyházközség ugyanis vetített képes külmissziói előadást szervez ma, 11 órakor, az Istentisztelet után. Ennek során Csépe Andrea beszél majd a dél-ázsiai szolgálatáról.

Tovább...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Következő > Utolsó >>

Eredmények 672 - 682 / 808