Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Mikulás az Almássy-telepen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 07.

ImageAz Öreghegyi és az Almássy-telepi plébániák Karitász csoportjai Mikulás-délutánt szerveztek az Almássy-telepi Közösségi Házban. Az est Szent Miklós napja és az Advent, a Karácsony előestéjének szellemében telt. Így a fiatalok ajándékcsomagot kaptak a Mikulástól, majd karácsonyfadíszeket és egyéb „ünnepi” ajándékokat készítettek egy kézműves foglalkozás keretében. Végezetül pogácsával és süteménnyel csillapították a „nagy munkában” feltámadt éhségüket.

Tovább...
 
Levél Raphael Cheenath orissai érseknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 05.

ImageSpányi Antal székesfehérvári püspök mély megrendülését és együttérzését fejezte ki levélben Raphael Cheenath orissai érseknek az Indiában történt terrortámadások következtében. - tájékoztatta szerkesztőségünket Bertáné Pintér Katalin, a Székesfehérvári Püspökség sajtóreferense, aki elmondta: Az erőszak folytatódása sőt felerősödése mélyen megérintette a megyés püspököt ezért továbbra is kéri papjait és a hívőket, hogy az alábbi, általa írt imát mondják el az üldözött és vértanúságot szenvedett keresztényekért.

Tovább...
 
Böjte Csaba adventi fohásza Nyomtatás E-mail
Írta: Böjte Csaba   
2008. december 02.

ImageÜlök az egykedvű őszi borongásban, 2008. november 28-án, az egyházi év utolsó napján. Csend van bennem, várakozás. Múlik egy év, vagy egy egész világ? Nem tudom. Körülöttem forrong minden! Vitázó politikusok, választásra készülnek, jót akarnak, dicsérik magukat és szidják egymást. Kapzsi bankárok által felhergelt, fölösleges üveggyöngyök után futkosó, kapkodó emberek kiabálnak, vagy értetlenül, tanácstalanul néznek maguk elé.

Tovább...
 
Dr. Pálhegyi Ferenc professzor a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 30.

ImageDr. Pálhegyi Ferenc, a népszerű keresztény pszichológus, családterapeuta vendégeskedik ma, 15 órától a székesfehérvári reformátusoknál. – hívta fel a programra figyelmünket Szűcs Gábor sajtóreferens - A Kék Kereszt családi délutánját a szokásokhoz híven most is a Széchenyi utcai gyülekezeti házban tartják.

Tovább...
 
A létbizonytalanságban kiemelten fontos a karitász tevékenysége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

Image„Ebben az elmagányosodott, értékeket vesztő, bűn útjára lépett világban nagyon fontosak az olyan találkozók, amelyek középpontjában a segítő szándék áll.” – hallottam e mondatot februárban Spányi Antaltól, amikor a Székesfehérvári Egyházmegye karitász találkozót tartott a Szent István Művelődési Házban. Ma pedig újra összegyűlnek az egyházközségi karitász vezetők, hogy kidolgozzák az éves tervet, meghatározzák a tennivalókat, ami különösen fontos most, amikor az emberek létbizonytalanságban élnek.

Tovább...
 
Az a templom lehet csak "Isten háza", ahol közösséget hoz létre az Úr népe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 24.

ImageA Bazilika felszentelésének évfordulóján – azaz holnap este, 18 órakor – szentmisét celebrál Spányi Antal megyés püspök a Székesegyházban. Ennek keretében kerül sor a nemrég végzett világi lelkipásztori kisegítők megbízó leveleinek átadására is. Tavaly 22 világi hívővel bővült azok köre, akik plébánosuk irányítása mellett és a képzésen elsajátított ismeretek segítségével elkötelezetten kezdték meg szolgálatukat a plébániákon, idén pedig 47-en tesznek ünnepélyes fogadalmat.

Tovább...
 
A szeretet átformál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 23.

ImageKálmán István ismét evangelizál Székesfehérváron. A református lelkész „szavalóművészi” oldalát többen ismerhetik már városunkban, hiszen néhány héttel ezelőtt a Régió Házában megrendezett Székesfehérvári Református Napokon is élvezhettük zenei betétekkel gazdagított, verses előadását. Legközelebb november 25-én látogat hozzánk, amikor a Széchényi utcai református templomban tart előadás-sorozatot a „Szeretet átformáló erejéről” ” az egykori Jeremiás, Ezékiel, Máté és Pál vallomásai alapján.

Tovább...
 
Jövő, amelyre készülnünk kell Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 22.

ImageBencze András evangélikus lelkész és Somogyi László református lelkész vendégeskedik december 10-én, 18:15-től a székesfehérvári Malom Házban. A program az „Advent a Biblia évében: jövő, amelyre készülnünk kell” címet kapta, s a hozzá kapcsolódó beszélgetés is e témát öleli majd fel. Az est házigazdája Mészáros Attila újságíró lesz. Közreműködik: a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola 12. osztályos tanulója, Klemm Lilla, aki klarinétozni fog.

 
Országos templomi gyűjtés a szegények javára Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. november 22.

ImageÁrpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódóan minden évben országos gyûjtést rendeznek a szegények javára a katolikus templomokban. Az idei gyûjtést november 23-án tartják. A gyûjtés teljes eredményébõl 40% marad az egyházmegyékben, amelybõl a plébániai karitász csoportok tevékenységét (ruha- és ételosztás, beteglátogatás, idõseknek és nagycsaládosoknak készített szeretetcsomagok, beiskolázási és nyári táborozáshoz adott segélyek, szeretet-ebédek stb.) támogatják.

Tovább...
 
Általános iskola a katolikus egyház védőszárnyai alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 19.

ImageA templomokban béke honol. A hívő lélek megnyugvást talál és úgy érzi, e földi létezés alatt közelebb talán már nem is kerülhetne Istenhez. Aztán, amikor kilép a kapun, rázúdul a világ gyarlósága, ami ellen folyamatosan küzdeni kényszerül. Ugyanígy gyermekeink is harcolnak hitükért: az óvodában, az iskolában és a játszótereken. Van viszont Székesfehérváron egy olyan oktatási intézmény, ahol az ifjúság keresztény szellemiségben nevelkedhet, tanulhat, s ily módon bizonyos fokig védelmet élvez korunk gyarlóságaival szemben.

Tovább...
 
"Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageA kiskanizsai Sarlós Boldogasszony plébánia szolgáló közössége imaszolgálatot tart ma, 15 órakor az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya templomban. – hívta fel a programra figyelmünket Kissné Lázár Erzsébet. – A gyógyító, közbenjáró imát a vendég közösség tagjai 2-3 fős csoportokat alkotva végzik majd személyesen a jelenlévőkért, s az imakérők röviden meg is fogalmazhatják imaszándékaikat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Következő > Utolsó >>

Eredmények 683 - 693 / 808