Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Parókia-rendezés Bodajkon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 25.

ImageA bodajki református gyülekezet lelkésze, Varga B. Árpád parókia-rendezésre hívja a híveket a mai napon. Egymaga ugyanis nem tudná rendbe tenni az udvart, amelyen az igehirdetésre érkezők minden alkalommal áthaladnak a templomba menet. Akit tehát teheti: menjen, segítsen füvet nyírni, bokrot nyesni, ásni fát vágni és rönköket pakolni. Minden kézre szükség van!

 
Diakónust szentelnek Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 24.

ImageÖrömteli esemény helyszíne lesz holnap a móri Szent Kereszt plébánia: Spányi Antal megyés püspök állandó diakónussá szenteli Magó Ottót a móri egyházközség szolgálatára. Magó Ottó a Fejér Megyei Ápoló-Gondozó Otthon igazgatója Bicskén, s mellette világi lelkipásztori munkatársként dolgozik Dadon, a Szent István Király plébánián, Bokodon, a Keresztelő Szent János plébánián (itt katekéta is), valamint Pusztavámon a Páduai Szent Antal plébánián.

Tovább...
 
A Biblia, mint ihletési forrás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 23.

ImageBeszélgettünk a „Miatyánk” és a „Boldogasszony anyánk” fordításairól, hitünk alapvető kérdéseiről, arról, hogy csak annak „elfogadható” a Teremtés története, akiben már feltámadt a hit Jézusban, s persze szóba került az is, hogy a Bibliát nem lehet „kiolvasni”, hiszen minden élethelyzetben olyan tanácsokat, útmutatásokat találhatunk benne, amelyeket addig észre se vettünk. – Somogyi László református lelkészi elnök vendégeskedett tegnap a Vörösmarty Társaság legújabb rendezvényén.

Tovább...
 
Pogácsa-party: nem csak a hittől vezérelve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 15.

Image„Ne csak egymás ülő emberek legyenek a hívek, hanem egymást ismerőek is!” – ekképpen indokolta Tornyai Gábor, az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosa a nemrég bevezetett „pogácsázást” a templom előtti téren. A fiatal, lelkes plébános a nyáron került a nyugdíjazott Glósz Ervin atya helyére, s nemsokára több olyan „újítást” is bevezetett a helyi karitászosok segítségével, amelyeket a környékbeli katolikusok nagy örömmel fogadtak.

Tovább...
 
Simon István - hittel és tettel tele Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageFolyton fáradt, de igyekszik titkolni. Alig alszik, s étel is csak ritkán kerül gyomrába. Nem, nem a szegénység kényszeríti az önmegtartóztatásra és a sok munkára, hanem a hite. Hisz abban, hogy ha böjtöl egy kómás betegért, az meggyógyul, s az imaház is hamarabb felépül, ha az Úr látja az áldozatot. - Amit persze ő nem „áldozatként” fog fel, hanem „természetes fizető eszközként”. Simon István lelkészre mindig csodálattal tekintek.

Tovább...
 
Égbőlpottyant szerepjáték Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 12.

ImageDöbrentei Ildikót ugyan mellőzniük kellett a gyermekeknek (betegsége miatt nem tudott eljönni), viszont férje, Levente Péter a tőle megszokott bájjal és humorral szórakoztatta az ifjúságot és a felnőtteket az Almássy-telepi egyházközség Közösségi Házában megrendezett Családi Napon. A házaspár már tíz éve járja műsorával az országot, hogy a szeretetet és a hit erejét hirdesse.

Tovább...
 
Előadás Józsué könyvéről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 12.

ImageFolytatódnak az istentiszeleti alkalmak a Széchenyi utcai Gyülekezeti Ház nagytermében. A következő, Biblia Évéhez kapcsolódó előadásra ma este, 18 órakor kerül sor. A program során a lelkipásztorok egy-egy bibliai könyvről tartanak rövid kortörténeti tájékoztatót - hasznos háttérinformációkat a szerzőkről, illetve a könyvek keletkezéséről, - majd egy kiemelt Igéről hallhatnak igehirdetést a résztvevők.

Tovább...
 
Ünnepség-sorozat Prohászka Ottokokár születésének 150. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

Image150 évvel ezelőtt született Prohászka Ottokár, Székesfehérvár legendás püspöke, akinek boldoggá avatásáért már régóta imádkoznak a hívek. Születési évfordulóján tudományos konferenciát rendeztek ma városunkban, amelyet püspöki szentmise követett. A programok helyszínéül a Szent István Művelődési Ház szolgált, ahol Frenyó Zoltán „Prohászka és a keresztény nemzeti újjászületés” címmel tartott előadást, Orvos Levente pedig a Prohászkával kapcsolatos közéleti kereszténység eszmei tartalmát elemezte.

Tovább...
 
Búcsú Seregélyesen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 11.

ImageA Seregélyes-Szőlőhegyen álló, Magyarok Nagyasszonya tiszteletére felszentelt kápolna most ünnepli nyolcvanadik évfordulóját. Ebből az alkalomból a Seregélyes Egyházközség nagyszabású megemlékezést szervez holnap, 15 órától. A búcsúnapon megjelennek a korábban itt szolgált lelkipásztorok, lelkipásztori munkatársak, a volt grófi kegyúr leszármazottai, a község vezetése, a helyi keresztény egyházak képviselői, valamint a lakosság. A szentmisét Varga Imre helyettes plébános, a kápolna jelenlegi lelkipásztora celebrálja.

 
ÉJJEL-NAPPAL TARTÓ FOLYAMATOS SZENTSÉGIMÁDÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak a Vízivárosi Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely ma reggel, a 6 órás szentmise után kezdődött, s a holnap reggeli szentmiséig tart.

 
Emlékezés Prohászka Ottokárra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageProhászka Ottokárra emlékeznek ma délután a nyitrai templomban. A délután negyed ötkor kezdődő programot Székesfehérvár legendás püspökének 150. születési évfordulója alkalmából tartják, s a szentmisére a nyitrai püspök, Mons. Vilian Judák meghívta Spányi Antal megyés főpásztort is. A szentmise után a hívek megkoszorúzzák a Szent Mihály kápolnában elhelyezett Prohászka Ottokár-emléktáblát, s e szent egyházfi boldoggá avatásáért imádkoznak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Következő > Utolsó >>

Eredmények 705 - 715 / 808