Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
A "kezelés" fő forrása és eszköze a Biblia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 27.

Image"Magány, egyedüllét a házaspári kapcsolatban és a családban ...." Ezzel a címmel rendezett családi napot az MKKE székesfehérvári csoportja a Református Gyülekezeti Centrumban. Az alkoholisták „megszabadításán” dolgozó Kék Kereszt-program egyfajta útógondozói tevékenységet végzett e napon, hiszen a múltban elkövetett hibák, bűnök sokáig nyomasztják az embert, és segítség nélkül nehéz lerakni a terheket.

Tovább...
 
Úrnapi körmenet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 26.

ImageÚrnapi körmeneten vettek részt tegnap a székesfehérvári és környékbeli katolikus hívek. A délelőtti szentmisét Spányi Antal megyéspüspök celebrálta a Székesegyházban, majd 10 órakor elindult a menet  a Bazilikától a Püspökség virággal díszített bejáratához és a Szent Imre templom oldalánál lévő kereszthez. A körmenethez csatlakoztak a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai, tanárai is.

Tovább...
 
Kisbojtárból főpásztor - és más könyvbemutatók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 25.

ImageKatolikus könyvbemutatót és vásárt tartanak kedden a Szent István Művelődési Ház udvarán. A programot 16 órakor Spányi Antal megyés püspök nyitja meg. Ezt követi a Biblia Évének tiszteletére meghirdetett „Az én Bibliám” elnevezésű rajzpályázat és „A mi vidám világunk” irodalmi felhívás eredményhirdetése. A díjakat a megyés főpásztor adja át. Dr. Takács Nándor nyugalmazott püspök pedig 17 órától dedikálja most megjelent „Kisbojtárból főpásztor" című visszaemlékezéseit.

 
-A Biblia provokál- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 24.

ImageAz Egyházmegyei Múzeumban tavaly Szent Imre ezer éves kultuszáról emlékeztek meg, most pedig a Biblia Évéhez kapcsolódóan Bibliai találkozásokat szemlélhetnek meg a látogatók. Az idei tárlat ugyanolyan nagyszabású és műkincs-ritkaságokkal gazdag repertoárt vonultat a nagyközönség elé, mint az előző.

Tovább...
 
Vinum leatificet cor hominis Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

ImageA bor és a Biblia kapcsolatáról tartott előadást a Vörösmarty Társaságnál Glósz Ervin, a Magyarok Nagyasszonya Plébánai plébánosa, aki tavaly nyugdíjba vonult ugyan, ám még mindig aktívan misézik utódjával, Tornyai Gáborral. Ahogy előadásán is bebizonyosodott: szellemi frissessége az idő múlásával sem változott…

Tovább...
 
Elsőáldoztak az öreghegyi fiatalok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

ImageElőször vette magához az oltáriszentséget tegnap kilenc leány az Öreghegy – Magyarok Nagyasszonya plébánia templomában. A fiatalokat Képli Mária és Molnár Miklósné Mariann hitoktatók készítették fel az ünnepi alkalomra. A szentmisét Tornyai Gábor, a helyi plébános celebrálta, aki ezt követően szeretetvendégségre invitálta a gyermekeket.

Tovább...
 
Egyházmegyei zarándoklat a Máriaremetei kegytemplomhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

Szentháromság Vasárnapján tartották meg a Székesfehérvári Egyházmegye zarándoknapját, amelyet még a legendás püspök, Prohászka Ottokár kezdeményezett, s püspökutóda hirdetett meg. Az egyházmegyei határok átrendezésével e szokás megmaradt, s idén 81. alkalommal zarándokoltak el a hívek a Máriaremetei kegytemplomhoz, ahol Spányi Antal megyés püspök délelőtt ünnepi szentmisét mutatott be.

 
Vége a felnőtt katekézisnek a Szent Istvánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageA II. vatikáni zsinat óta egyre hangsúlyosabb feladattá vált, hogy ne csak a gyermekeket részesítsék hitoktatásban, hanem a felnőtteket is. Ezért a székesfehérvári Szent István Művelődési Házban minden szerdán felnőtt katekézist tart Ugrits Tamás püspöki tanácsos, irodaigazgató. Pontosabban tartott, hiszen előadás-sorozata immár véget ért.

Tovább...
 
Bérmálások Pünkösdkor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

ImageImmár több évtizedes hagyomány, hogy Pünkösd ünnepén a püspöki székvárosban bérmálásokat tartanak. A katolikus egyház számára ez a szentség a nagykorú, tudatosan vállalt keresztény élet kezdete.

Tovább...
 
"Térjetek meg és keresztelkedjetek meg valamennyien!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

ImageA keresztény világ a húsvét utáni 50. napon ünnepli a Szentlélek eljövetelét és az egyház megalapítását, azaz a Pünkösdöt. A Pünkösd (görögül: pentekosztész) minden évben május 10. és június 13-a közé esik, s ugyanúgy egy héten át tart, mint a húsvét, de csak az első két napja számít nyilvános ünnepnek. Többek között erről is beszélt vasárnapi igehirdetése során László Tibor református lelkész a Budai úti református templomban.

Tovább...
 
Pünkösdi búcsú Csíksomlyón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 11.

Több százezer magyar részvételével kezdetét vette tegnap a 442. pünkösdi búcsú Csíksomlyón, amelynek idei mottója: „Egészen szép vagy, Mária!” A nagy hagyományokkal rendelkező székelyföldi ünnepre városunkból is igen sokan elzarándokoltak.

Tovább...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 Következő > Utolsó >>

Eredmények 716 - 726 / 738