Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Bibliákat adományozott Spányi Antal Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 26.

ImageMa reggel a Városházán igazgatói munkaközösségi tanévnyitó volt. Ezen az eseményen Spányi Antal székesfehérvári püspök a Biblia Évéhez kapcsolódóan Székesfehérvár valamennyi (54) közoktatási intézményének és közművelődési intézményének (12) Bibliát adott át ajándékba. A megyés püspök kezdeményézéséhez csatlakoztak a történelmi egyházak vezetői is.

Tovább...
 
Ismét Bibliákat nyújt át Spányi Antal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageBibliákat ajándékoz Székesfehérvár valamennyi közoktatási intézményeinek Spányi Antal megyés püspök augusztus 26-án, a Városházán megrendezendő igazgatói munkaközösségi tanévnyitón. A megyés főpásztor így szeretné felhívni a figyelmet a Könyvek Könyvére, s rávezetni a pedagógusokat arra, hogy milyen fontos az, hogy megismertessék a gyermekekkel a Szentírást, illetve, hogy megalapozott módon, megfelelő háttértudással bővítsék az azzal kapcsolatos ismereteiket.

 
Gyülekezeti nap a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

Egész napos programmal várja a híveket és minden érdeklődőt a református gyülekezet szeptember 6-án, szombaton 9 órakor a Széchenyi utcai Gyülekezeti Központban a „Közösségeiben elő gyülekezet”című rendezvényére. - tájékoztatta szerkesztőségünket Szűcs Gábor sajtószóvivő - A program során bemutatkozik a gyülekezet óvodájának és általános iskolájának egy-egy munkatársa, továbbá a közösségben szolgáló csoportok (többek között a Kék Kereszt, az énekkar, a babamama kör és a presbitérium) egy-egy tagja.

Tovább...
 
Szent István király ünnepén szentmise Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 21.

ImageSzékesfehérváron a volt királyi bazilika romjai között, a közös királyi sírhely megnyitásakor püspöki imával, a megye és a város vezetőinek megemlékezéseivel kezdődtek a Szent István király ünnepéhez kapcsolódó rendezvények. Korabeli filmkockák bemutatói, kiállítás, könyvbemutató, díjátadó ünnepségek, ünnepi közgyűlés, koszorúzások tették még színesebbé az idei, augusztus 20-át megelőző ünnepségsorozatot.

Tovább...
 
Örülnek a pünkösdisták - nemsokára átadják az elkészült imaházat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageA sok imának és az adakozók jóságának köszönhetően egy hónapon belül elkészül az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Székesfehérvári Gyülekezetének imaháza. A bemerítő medencét már lebetonozták, az ablakok is a helyükre kerültek, s már csak a burkolási és festési munkálatok vannak hátra. A kivitelező szeptember elejére tervezi a teljes átadást.

Tovább...
 
Könyvbemutató a királyi bazilika embertani leleteiről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

Image"A székesfehérvári királyi bazilika embertani leletei 1848-2002” című könyvet mutatja be holnap, 11 órakor a Hiemer-ház rendezvénytermében Tóth Endre régész, a Magyar Nemzeti Múzeum központi könyvtárának igazgatója. A kiadványt Éry Kinga régész, antropológus szerkesztette. A bemutató után a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy Spányi Antal megyéspüspökkel együtt, közösen tekintsék meg a sírokat és a Nemzeti Emlékhelyet.

 
Fogadalmi szentmise a Székesegyházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 12.

ImageSzent István országfelajánlásának évfordulóján, augusztus 14-én fogadalmi szentmisét celebrál Spányi Antal megyés püspök a Székesegyházban. Ennek során a megyés főpásztor felajánlja Magyarországot Szűz Máriának, ahogyan István király is tette 1038-ban, halála előtti napon. A szentmisén Spányi Antal a Biblia Évéhez kapcsolódóan megajándékozza egy „Aranybibliával” a Várost és a Megyét irányító hivatalokat – a városi és a megyei önkormányzat, a honvédség, a rendőrkapitányság és a katasztrófavédelem is megkapja a Szentírás reprezentatív kiadását.

 
Hit, életszeretet, vidámság! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageA Veszprémi Érseki Hittudományi Iskola augusztus 11 és augusztus 16 között „Megszólító Tábort” szervez Pákozdon a főiskola II. évfolyamos katekéta-lelkipásztori munkatárs hallgatói részére. A tábor jelszava: „Hit, életszeretet, vidámság!”. Aki komolyan veszi a kereszténységet és szeretne a Hit égisze alatt eltölteni néhány vidám napot lelkitársai között, az további információkat találhat a programokról a www.vhf.hu honlapon.

 
Egész napos Szentségimádás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak augusztus 8-án és 9-én a Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely a 6 órás szentmise után kezdődik, s a másnap reggeli szentmiséig tart.

 
Donát-napi búcsú és ünnepi mise Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageSzékesfehérváron, a Bányató feletti dombon áll az 1733-ból származó Szent Donát-kápolna, ahol újjáépítése, azaz 1994 óta minden évben, augusztus első vasárnapján egy ősi szertartást elevenítenek fel. Ez pedig a Donát-napi búcsú, mely Szent Donáthoz köthető, aki a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentje, kultuszát pedig még a régi svábok hozták magukkal, amikor annak idején betelepültek Székesfehérvárra.

Tovább...
 
Előadások a Bibliáról a vértesboglári templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageA Vértesboglári Római Katolikus Egyházközség – csatlakozva a Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívásához – egy éven át tartó ismeretterjesztő előadás-sorozatot indít a Biblia éve alkalmából. Az előadások minden hónap második szombatján, délután 15 óra 30-tól kezdődnek a vértesboglári templomban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Következő > Utolsó >>

Eredmények 738 - 748 / 808