Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Szent Donátra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

ImageA székesfehérvári, s főként az Öreghegyen élő hívek számára különös fontossággal bír Szent Donát, akiről holnap emlékeznek meg a Szent Donát kápolnában. A 18 órakor kezdődő búcsú a Bányatónál kezdődik felvonulással, majd az előző évek hagyományitól eltérve idén már nem a tavaly nyugdíjazott Glósz Ervin, hanem utóda, Tornyai Gábor plébános tartja a szentmisét. Ennek során avatják fel az emléktáblát is, hiszen a kápolna nemrég építészeti nívódíjat kapott.

Tovább...
 
Spányi Antal püspök a Magyar Sydney Ifjúsági Találkozón Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 01.

Image2008. július 15. és 20. között rendezték meg a XXIII. Ifjúsági Világtalálkozót az ausztráliai Sydney-ben. A II. János Pál pápa által 1984-ben elindított, általában háromévenként megrendezett katolikus világeseményt minden alkalommal más helyszínen tartják. Legutóbb, 2005-ben Kölnben gyűltek össze a világ katolikus fiataljai, köztük több ezer magyar. A távolság és a költségek miatt idén kevesebb magyar fiatal tudott részt venni a világtalálkozón.

Tovább...
 
Örömforrás ? Szenvedély ? Megkötözöttség ? Nyomtatás E-mail
Írta: Péli József   
2008. július 29.

ImageKedves Embertársunk ! Egy kis megállásra hívunk, egy kis gondolkodásra Önmagadról, esetleg a közeledben élőről. Kis dolgokról lesz szó, amelyek a hétköznapi életünk meghatározó élményei, de mindezek nagyon befolyásolhatják életminőségünket és életünk értelmét is. Mai világunk egyre növekvő követelményeivel sok terhet ró mindannyiunkra. Gyakoriak az embert próbáló stresszhelyzetek, amelyeket nem is egyformán viselünk. Sajnos ritkán van idő a megoldást segítő, megértő kibeszélésre.

Tovább...
 
Lelkigyakorlat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA hagyományoknak megfelelően idén is a székesfehérvári Szent Gellért Tanulmányi Házban (Mátyás király krt. 1.) rendezik meg az egyházmegyei papi lelkigyakorlatot, amely augusztus 4-től augusztus 7-ig tart. A lelkigyakorlatot Dr. Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek atya tartja.

 
Portré - Pintérné Koczó Zsófia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 22.

ImageAmikor női lelkészt látok, mindig elcsodálkozom azon, hogy mennyi erő és hit kell ahhoz, hogy valaki ezt a hivatást válassza. Mert azért csak meg kell küzdeni az előítéletekkel, ki kell harcolni a gyülekezet elfogadását – a hívekét, akik megszokták, hogy férfi vezetőjük van - bár mostanában egyre több hölgyet látok prédikálni. Ezért is indítottottuk el a „Lelkésznő Portré” sorozatot, hogy feltérképezzük, kit mi vonzott erre a pályára, s milyen nehézségeket görgetett elé női volta.

Tovább...
 
Elkészült a "Kosztolányi Istene" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 21.

Image„...Úgy érzem én barátom, hogy a porban, hol lelkek és göröngyök közt botoltam, mégiscsak egy nagy ismeretlen Úrnak vendége voltam...” - Barlay Ö. Szabolcs, Fejér megye talán leghíresebb tudós paptanára befejezte Kosztolányi Dezsőről írt tanulmányát. Ahogy az eddigi részleteket, úgy a záró akkordot is közkinccsé tesszük Szabolcs atya jóságának köszönhetően:  

Tovább...
 
Lassan elkészül a "mindenki temploma" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageBetonozzák már a pünkösdisták bemerítő medencéjét. Az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Székesfehérvári Gyülekezete néhány hónappal ezelőtt lebontatta azt a romos kis épületet, amelyben addig a gyülekezeti alkalmakat tartották, s helyére egy sokkal szebbet terveztek. Az építkezés ideje alatt a híveket befogadta Bencze András evangélikus lelkész, így jelenleg a székesfehérvári Evangélikus Gyülekezet gyülekezeti házában tartják istentiszteleteiket.

Tovább...
 
Magyar Sydney - Eger 2008 Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 17.

Image"2008. július 17. és 20. között Magyar Katolikus Ifjúsági Napokat tartunk Egerben." - áll Dr. Ternyák Csaba egri érsek felhívásában - "Ez a találkozó az ausztráliai Sydney-ben megrendezendő nemzetközi találkozóval egy időben, részben azonos programmal zajlik. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében a magyar fiatalok számára Egerben rendezzük meg a „Magyar Sydney”-t.

Tovább...
 
Segítsük beleívódni a kereszténységet az emberek zsigereibe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageNéhány hónappal ezelőtt új lelkész érkezett Bodajkra, hogy átvegye a helyi református gyülekezet vezetését, hiszen Veres Péter tavaly szeptember óta már Móron hirdeti az Igét. Utóda, Varga B. Árpád egy rendkívül lelkes, energiával teli fiatalember, aki 24 éves létére határozott tervekkel rendelkezik arra vonatkozóan, hogyan fogja közelebb vinni az emberekhez a Biblia üzenetét.

Tovább...
 
Éjjel-nappal tartó folyamatos szentségimádás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak július 11-én és 12-én Székesfehérváron, a Vízivárosi Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely legközelebb július 11-én, a 6 órás szentmise után kezdődik, s a másnap reggeli szentmiséig tart.

 
Előadások a Bibliáról a vértesboglári templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. július 10.

ImageA Vértesboglári Római Katolikus Egyházközség – csatlakozva a Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívásához – egy éven át tartó ismeretterjesztő előadás-sorozatot indít a Biblia éve alkalmából. Az előadások minden hónap második szombatján, délután 15 óra 30-tól kezdődnek a vértesboglári templomban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Következő > Utolsó >>

Eredmények 749 - 759 / 808