Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Nyári szünet az Egyházmegyei Hivatalban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 07.

ImageAz Egyházmegyei Hivatal július 7-től augusztus 1-ig nyári szünetet tart. – tájékoztatta szerkesztőségünket Bertáné Pintér Katalin, a Székesfehérvári Egyházmegye sajtóreferense. - Ezért arra kérik a híveket, hogy a szabadság ideje alatt csak telefonon előre egyeztetett időpontban keressék fel az iroda munkatársait fontos és sürgős ügyeikkel. Az Egyházmegyei Hivatal elérhetőségei: Telefon: (22) 510-694, Fax: (22) 510-699

 
Testvérként élni a romákkal  a hit erejéből meritkezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 06.

Image„Biblia a cigányok között” – címmel rendezett programot péntek délután az Egyházmegyei Karitász és a Bicskei Római Katolikus Egyházközség Karitász csoportja Bicskén, a Petőfi Művelődési Központban. A cél az volt, hogy a helyi katolikus fiatalok és a cigány lakosság közösen ünnepeljen, és a romák ne érezzék úgy, hogy kirekesztette őket a társadalom – hiszen az Úr előtt mindenki egyenlő.

Tovább...
 
Mindenki választhat, hogy egyenes gerinccel akar-e élni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

ImageHazánk egyik legnépszerűbb operaénekese, az erőteljes jobboldali értékrendjéről közismert Gulyás Dénes koncertezett tegnap a csákvári katolikus templomban. Legutóbb két évvel ezelőtt járt a Szent Mihály fõangyal plébánián hasonló célzattal, hiszen hívő emberként kötelességének érzi, hogy megossza hitét és az abban gyökerező erkölcsi normákat felebarátaival, amely egyik legkiválóbb eszköze a zene, az énekszó.

Tovább...
 
"Biblia a cigányok között" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 04.

ImageMa délután 2 órától az Egyházmegyei Karitász és a Bicskei Római Katolikus Egyházközség Karitász csoportja Tóth Tamás plébános vezetésével „Biblia a cigányok között” rendezvényt szervez a bicskei Petőfi Művelődési Központban. A Biblia Éve alkalmából a „Nemcsak kenyérrel él az ember” karitászprogram egyik állomásaként Bicskén (Sarlós Boldogasszony napján), 40 roma család vesz részt.

Tovább...
 
Várják a jelentkezőket a többgenerációs református táborba! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 03.

ImageA Székesfehérvári Református Gyülekezet szeretettel hívja és várja a jelentkezőket ez évi, gyönyörű környezetben és még jobb elszállásolási lehetőségekkel megrendezésre kerülő gyülekezeti táborába a sátoraljaújhelyi Várhegy Üdülőbe. A szervezők az elmúlt évi kedves és feledhetetlen élményeket felemlegetve hívogatnak július 20. és 26-a között, a vasárnaptól szombatig terjedő hétre. A testi és lelki felüdülést egyaránt ígérő tábori hét központi témája a „Közösség áldása” lesz, az 1. János 1,3 versei alapján.

Tovább...
 
Biblia a cigányok között rendezvény Bicskén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. július 01.

ImageJúlius 4-én, pénteken, délután 2 órától az Egyházmegyei Karitász és a Bicskei Római Katolikus Egyházközség Karitász csoportja Tóth Tamás plébános vezetésével „Biblia a cigányok között” rendezvényt szervez a bicskei Petőfi Művelődési Központban. A Biblia Éve alkalmából a „Nemcsak kenyérrel él az ember” karitászprogram egyik állomásaként Bicskén (Sarlós Boldogasszony napján), 40 roma család vesz részt.

Tovább...
 
Prohászka Ottokár életének titkai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

ImageVéget ért Barlay Ö. Szabolcs Prohászka Ottokárról szóló előadás-sorozata. A népszerű Prohászka-kutató a legendás püspök születésének 150. évfordulójára emlékezve egy tíz részből álló „tanítással” örvendeztette meg a híveket, akik – méltóképpen – a székesfehérvári Prohászka-templom kápolnájába gyűltek össze kéthetenként, hogy meghallgassák Szabolcs atyát. Az utolsó előadásra hétvégén került sor, amelyen több, mint százan vettek részt.

Tovább...
 
Mórocz Tamás  egyházmegyénk új papja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

ImageSpányi Antal megyés püspök pappá szentelte Mórocz Tamás diakónust. A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományainak megfelelően az ünnepi alkalomra Keresztelő Szent János születési évfordulóján (tegnap)  került sor a Székesegyházban. Az esemény már azért is örvendetes, mivel a Székesfehérvári Püspökség kispap-felvételi felhívására idén senki se jelentkezett, így nagy öröm volt látni, hogy van még olyan ifjú, aki papi szolgálatot szeretne teljesíteni, s teljesen odaadni magát Istennek.

Tovább...
 
Egy tökéletes helyszín az elmélyüléshez és hit gyakorlásához Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 24.

ImageNem is küldhetnék jobb helyre a keresztény szülők gyermekeiket nyaralni, mint egy hittantáborba. S ha nem akarnak Fejér megyén túlra tekinteni, akkor itt van például egy tökéletes helyszín, a Székesfehérvári Egyházmegye lelkigyakorlatos háza Iszkaszentgyörgyön, ahol a hívők egész évben zavartalanul gyakorolhatják hitüket. Ezen alkalmakról beszélgettem Sárközi Bélával, a helyi diakónussal.

Tovább...
 
Papszentelés a Székesegyházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 23.

A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományainak megfelelően Keresztelő Szent János születésének ünnepén papszentelést tartanak a Székesegyházban. Erre június 24-én, 10 órakor kerül sor, amikor a szentmise keretében Spányi Antal megyés püspök pappá szenteli Mórocz Tamás diakónust.

Tovább...
 
Diakónus-találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 22.

ImageDiakónusok találkoztak Iszkaszentgyörgyön, a Székesfehérvári Egyházmegye Lelki Központjában. A Kalocsai Egyházmegye állandó diakónusai egy napot töltöttek Sárközy Béláék otthonában, majd közösen utaztak tovább Pannonhalmára, hogy az osztrák diakónusokkal találkozzanak, s megosszák egymással tapasztalataikat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 Következő > Utolsó >>

Eredmények 760 - 770 / 808