Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Nemzetközi Ökumenikus és Biblikus Szimpózium Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 22.

A magyarországi történelmi egyházak által meghirdetett Biblia éve lassan félidejéhez érkezik, és ha talán az értékelés még korai is lenne, helyzetértékelésre mindenképpen vállalkozhatunk: a gondolat „átment”, megragadta sokak fantáziáját és áthatotta a keresztény felekezetek gyülekezeteit, egyházközségeit, intézményeit és felelős magánszemélyeit.

Tovább...
 
Hálaadás a papszentelés kegyelméért Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 20.

ImageSpányi Antal megyés püspök hálaadó szentmisére várta Székesfehérvárra a kaposvári és esztergom-budapesti egyházmegyés szemináriumi évfolyamtársait, pappá szentelésük 32. évfordulóján.

Tovább...
 
Barlay Ö. Szabolcs - Kosztolányi Istene II. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageBarlay Ö. Szabolcs Kosztolányi Dezső életéről írja legújabb könyvét. A mű első részeit már közzétettük e honlapon, s - ahogy ígértük - folyamatosan bemutatjuk Önöknek az újabb és újabb ciklusokat. Következzék tehát a folytatás...

Tovább...
 
Spányi Antal vatikáni útjáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageSpányi Antal nemrég Vatikánban járt, ahol XVI. Benedek pápa fogadta az „ad limina” látogatáson. A megyés főpásztor a Szentatyának beszámolt az egyházmegyében folyó eseményekről, s mellette megtekintette a pápai tanács hivatalait is. Ellátogatott a Szent Péter-bazilikába, a Szent János-bazilikába, a Santa Maria Maggiore-bazilikába és a Falakon Kívüli Szent Pál-bazilikába.

Tovább...
 
Táborozni hív a Székesfehérvári Református Gyülekezet Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Székesfehérvári Református Egyházközség   
2008. június 17.

ImageKedves Testvéreink! A tavalyi táborunk élményeit, örömeit és áldásait Isten iránti hálaadással felemlegetve, idén a július 20. és 26-a közötti, vasárnaptól – szombatig terjedő hétre nagy szeretettel hívunk és várunk óvodánkból, iskolánkból, illetve mindhárom gyülekezetrészből gyerekeket és szüleiket, magányosokat és családosokat egyaránt! Idén is gyönyörű környezetben, még jobb elszállásolási lehetőségekkel vár bennünket a Várhegy Üdülő Sátoraljaújhelyen. Testi-lelki felüdülést ígérő hetünk központi témája lesz: A közösség áldása (1. János 1,3)

Tovább...
 
Barlay Ö. Szabolcs - Kosztolányi Istene I. Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2008. június 15.

ImageBarlay Ö. Szabolcs Kosztolányi Dezső életéről írja legújabb könyvét. A műnek elkészült az első néhány  fejezete, amelyet most Önök is elolvashatnak - ahogy Szabolcs atya folyamatosan rendelkezésünkre bocsátja majd a további ciklusokat is. Így a Fehérvári Hírek olvasói lesznek az elsők, akik magukba szívhatják a népszerű tudós paptanár tanulmányát és irodalom-kutatási eredményeit.

Tovább...
 
-Lefokozták- ifj. László Tibort, a Budai úti lelkészt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageA Dunántúli Református Egyházkerület Bírósága beosztott lelkésszé minősítette vissza ifj. László Tibort, aki korábban a Budai úti református templomban hirdette az igét. Áthelyezéséről a Székesfehérvári Református Egyházközség önkormányzati testületének kérésére a Dunántúli Református Egyházkerület Püspöke intézkedik majd. Az Öreghegyi gyülekezetrészben folyó, illetve felvállalt egyházi szolgálatok elvégzéséről az Egyházközség lelkészi kara gondoskodik. Új kazuális szolgálatok (esküvők, keresztelők, temetések) kapcsán az Egyházközség Lelkészi Hivatalához lehet fordulni.

 
Fél év tapasztalata a Biblia éve rendezvényről Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény  Székesfehérvári Református Egyházközség   
2008. június 15.

ImageMint ismeretes, a Magyar Bibliatársulat kezdeményezésére a katolikus, a református és az evangélikus egyház a 2008. esztendőt a Biblia évének nyilvánította. Kezdeményezésük fő célkitűzése, hogy az egyháztól elidegenedett, és sokféle szempont által vezérelt közéletben megszólaltassák a kereszténység alapüzenetét, ami azonos a Biblia üzenetével, az evangéliummal.

Tovább...
 
Karitász csoportok pályázhatnak táboroztatásra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 11.

ImageA Katolikus Karitász pályázatot hirdet plébániai karitász csoportok által rászoruló gyermekek részére szervezett táborozás támogatására. A támogatás összege: 100.000.- Ft értékű élelmiszer támogatott táboronként. A rendelkezésre álló keret 5 program támogatását teszi lehetővé.

Tovább...
 
-Ábrahámnak lenni nehéz lehetett- Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 10.

ImageElkezdődtek a múzeumpedagógiai foglalkozások a Bibliai találkozások című kiállításban. - Milyen lehet Ábrahám, Dávid, Jónás próféta vagy Mária helyében lenni? Erre a kérdésre kaptak, illetve adtak választ az első múzeumpedagógiai foglalkozásokra érkező gyerekek az Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban. A Bibliai találkozások című kiállítást felkereső tanulók örömmel vettek részt az izgalmas feladatokban.

Tovább...
 
Templomi koncertek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageHarmonia Albensis templomi koncertsorozatot rendeznek Székesfehérváron idén nyáron – immár hatodik alkalommal. A programok helyszínéül a Bazilika, a Püspöki Palota kertje, a Ciszter, a Szemináriumi és a Szent Imre templom szolgál. Itt csendülnek majd fel (többek között) Bach, Mozart és Vivaldi művei július 7-től, hétfőnként. A zenei produkció darab-összeállítása – mint minden évben, úgy most is – főként Somorjai Ferenc zenetanárnak köszönhető.

 
<< Első < Előző 71 72 73 74 Következő > Utolsó >>

Eredmények 771 - 781 / 808