Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház
Egyház
Kispapfelvétel Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 09.

ImageA Székesfehérvári Püspökség felhívása: Azok az érettségizett, vagy érettségi elõtt álló fiatalok, aki papi hivatást éreznek magukban és a Székesfehérvári Egyházmegye keretében kívánnak papi szolgálatot teljesíteni, felvételi kérelmüket június 15-ig jutassák el az Egyházmegyei Hivatal címére.

Tovább...
 
Prohászka Ottokár életének titkai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 09.

ImageProhászka Ottokár püspökről tart előadást péntek este a híres Prohászka-kutató, Barlay Ö. Szabolcs atya Székesfehérváron. A program helyszínéül a Prohászka templom kápolnája szolgál a 18 órás mise után. Akit érdekel Prohászka Ottokár élete, ne halogassa tovább az előadáson való részvételt, hiszen a tíz részből álló "tanítás"-sorozat lassan a végéhez közeledik...

Tovább...
 
Kinek milyen talentuma van? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 31.

ImageMa tartották a Székesfehérvári Vasárnap Iskola Talentum pályázatának döntőjét a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet imaházában. A januárban közzétett felhívásra rengeteg pályamű érkezett be többféle kategóriában, amelyek között több kiemelkedő színvonalú munkával szembesült a zsűri.

Tovább...
 
Legyünk könyvszerető és könyvolvasó emberek! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageKatolikus könyvbemutatót és vásárt tartanak a Szent István Művelődési Ház udvarában. A két napos programot tegnap délután nyitotta meg Spányi Antal megyés püspök, majd bemutatták dr. Takács Nándor nyugalmazott püspök legújabb könyvét, amely „Kisbojtárból főpásztor" címmel jelent meg.

Tovább...
 
A "kezelés" fő forrása és eszköze a Biblia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 27.

Image"Magány, egyedüllét a házaspári kapcsolatban és a családban ...." Ezzel a címmel rendezett családi napot az MKKE székesfehérvári csoportja a Református Gyülekezeti Centrumban. Az alkoholisták „megszabadításán” dolgozó Kék Kereszt-program egyfajta útógondozói tevékenységet végzett e napon, hiszen a múltban elkövetett hibák, bűnök sokáig nyomasztják az embert, és segítség nélkül nehéz lerakni a terheket.

Tovább...
 
Úrnapi körmenet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 26.

ImageÚrnapi körmeneten vettek részt tegnap a székesfehérvári és környékbeli katolikus hívek. A délelőtti szentmisét Spányi Antal megyéspüspök celebrálta a Székesegyházban, majd 10 órakor elindult a menet  a Bazilikától a Püspökség virággal díszített bejáratához és a Szent Imre templom oldalánál lévő kereszthez. A körmenethez csatlakoztak a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai, tanárai is.

Tovább...
 
Kisbojtárból főpásztor - és más könyvbemutatók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 25.

ImageKatolikus könyvbemutatót és vásárt tartanak kedden a Szent István Művelődési Ház udvarán. A programot 16 órakor Spányi Antal megyés püspök nyitja meg. Ezt követi a Biblia Évének tiszteletére meghirdetett „Az én Bibliám” elnevezésű rajzpályázat és „A mi vidám világunk” irodalmi felhívás eredményhirdetése. A díjakat a megyés főpásztor adja át. Dr. Takács Nándor nyugalmazott püspök pedig 17 órától dedikálja most megjelent „Kisbojtárból főpásztor" című visszaemlékezéseit.

 
-A Biblia provokál- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 24.

ImageAz Egyházmegyei Múzeumban tavaly Szent Imre ezer éves kultuszáról emlékeztek meg, most pedig a Biblia Évéhez kapcsolódóan Bibliai találkozásokat szemlélhetnek meg a látogatók. Az idei tárlat ugyanolyan nagyszabású és műkincs-ritkaságokkal gazdag repertoárt vonultat a nagyközönség elé, mint az előző.

Tovább...
 
Vinum leatificet cor hominis Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

ImageA bor és a Biblia kapcsolatáról tartott előadást a Vörösmarty Társaságnál Glósz Ervin, a Magyarok Nagyasszonya Plébánai plébánosa, aki tavaly nyugdíjba vonult ugyan, ám még mindig aktívan misézik utódjával, Tornyai Gáborral. Ahogy előadásán is bebizonyosodott: szellemi frissessége az idő múlásával sem változott…

Tovább...
 
Elsőáldoztak az öreghegyi fiatalok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

ImageElőször vette magához az oltáriszentséget tegnap kilenc leány az Öreghegy – Magyarok Nagyasszonya plébánia templomában. A fiatalokat Képli Mária és Molnár Miklósné Mariann hitoktatók készítették fel az ünnepi alkalomra. A szentmisét Tornyai Gábor, a helyi plébános celebrálta, aki ezt követően szeretetvendégségre invitálta a gyermekeket.

Tovább...
 
Egyházmegyei zarándoklat a Máriaremetei kegytemplomhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

Szentháromság Vasárnapján tartották meg a Székesfehérvári Egyházmegye zarándoknapját, amelyet még a legendás püspök, Prohászka Ottokár kezdeményezett, s püspökutóda hirdetett meg. Az egyházmegyei határok átrendezésével e szokás megmaradt, s idén 81. alkalommal zarándokoltak el a hívek a Máriaremetei kegytemplomhoz, ahol Spányi Antal megyés püspök délelőtt ünnepi szentmisét mutatott be.

 
<< Első < Előző 71 72 73 74 Következő > Utolsó >>

Eredmények 782 - 792 / 808