Kezdőlap arrow Kék hírek
Kék hírek
Első kéklámpás horgászverseny a Palotavárosi-tavaknál Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 15.

ImageA székesfehérvári tűzoltóság, a Fehérvári Tűzoltók Egyesülete, valamint a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének székesfehérvári egysége első alkalommal rendezett horgászversenyt a kéklámás szervek részére augusztus 13-án szombaton a Palotavárosi-tavaknál. A versenyen közel húsz induló volt. Közülük az első helyet dr. Kulcsár Aranka szerezte meg a rendőrség képviseletében, aki 5 kg 55 dkg kifogott hallal szerezte meg az első helyet.

Tovább...
 
Belső védelmi gyakorlat a Shell Gasnál Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 15.

ImageA belső védelmi terv gyakorlatát tartották szeptember 12-én pénteken a Shell Gas Hungary Zrt. székesfehérvári töltőüzemében. A Sóstói Ipari Parkban lévő üzemben a feltételezett veszélyhelyzet szerint egy baleset miatt a palacktároló telepen megrongálódott egy PB-gázpalack, amelyből szivárogni kezdett a gáz, és később ki is gyulladt.

Tovább...
 
Suzuki és kisteherautó karambolja Csákberénynél Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 09.

ImageFelborult egy kisteherautó hétfőn reggel Csákberény közelében. A Citroën Jumper egy Suzuki Swifttel ütközött Csákberény és a Gánt-Csákvár-Zámoly elágazó között, majd az út mellett a jobb oldalára borult. A Suzukit vezető súlyosan sérült férfit egy szabadnapos székesfehérvári tűzoltó - aki a baleset után érkezett autójával - segítette ki az összeroncsolódott kocsiból. A Citroënben öten ültek, közülük hárman könnyebben sérültek.

Tovább...
 
Helikopterbaleset bemutatója Sukorón Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 07.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében egy tömeges helikopterbaleset mentési gyakorlatát tartották szombaton a sukorói focipályán. A feltételezés szerint a helikopter bemutatót tartott, ám eközben nekirepült a domboldalnak, végül a focipályán lezuhant. A szétrepülő törmelékektől 40-50 ember, köztük gyerekek sérültek meg, s a focipálya mellett kisebb területen az aljnövényzet is kigyulladt. A mentésben közel húsz mentőautó vett részt, köztük a Máltai Szeretetszolgálat osztrák és német járművei is.

 
Egy gázpalack is felrobbant a maroshegyi tűzben Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 07.

ImageKigyullad családi házhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat vasárnap hajnalban néhány perccel fél kettő előtt Székesfehérvárra, a Újhegyi utcába. A helyszínen a jelzéssel ellentétben nem családi ház, hanem egy ezer négyzetméteres telken egy kalyiba és egy fémborítású melléképület, valamint építési faáru és egyéb szigetelőanyagok borultak lángba. Egy ember égési sérüléseket szenvedett.

Tovább...
 
Szalagkorlátnak csapódott egy Ford a 8-as főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 02.

ImageEgy külföldi rendszámú személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött vasárnap éjszaka a 8-as főúton. A Várpalota felől Székesfehérvár felé haladó Ford Escort a főút csóri elkerülő szakaszán a baleső szalagkorlátnak ütközött, majd az úton keresztbe fordulva állt meg. A személygépkocsiban négyen ültek, őket a mentők kórházba szállították.

 
Terepjáróval ütközött egy autó a Kassai utcán Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 31.

ImageMegsérült két gyermek abban a személygépkocsiban, amely egy terepjáróval ütközött vasárnap kora délután Székesfehérváron. A Kassai utca és a Vágújhelyi utca kereszteződésében egy Nissan Navara terepjáró és egy Opel Vectra személyautó ütközött. Az Opelban három gyerek és két felnőtt ült. A mentők egy kislányt, egy kisfiút és egy férfit kórházba szállítottak. A terepjáró sofőrjének nem esett baja. A tűzoltók a járművek áramtalanítását végezték el.

 
Árokba borult egy mikrobusz a 62-es főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 25.

Felborult mikrobuszhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat vasárnap éjszaka. A 62-es főúton Székesfehérvár és a börgöndpusztai bekötőút között egy Volkswagen Transporter az út menti vízelvezető árokban a bal oldalára borult. A tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak a káresethez.

Tovább...
 
Betörtek a Bazilikába Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

Vannak, akiknek még a templom sem számít szent helynek. Csupán egy épületet jelent, ahol feltehetően „értékek” is lapulnak, amelyek nem szellemi eredetűek, nem a lélek épülését szolgálják (legalábbis szerintük), hanem az anyagi javak növelését – ha elveszik. Erre gondolhattak azok a rablók is, akik betörtek a Székesegyházba: a Géza tér felőli ajtót feszítették fel a 20-át követő éjszaka, s a perselypénzt szerették volna ellopni. Az isteni gondviselés azonban  látható formát öltött: a szentmise után az adományokat a sekrestyés kivette a perselyből, így a tolvajok nem jártak sikerrel…

 
Melléképületek borultak lángba a Brassói utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 12.

Kigyulladt két melléképület kedden hajnalban Székesfehérváron a Brassói úton. Egy családi ház kertjében egy körülbelül 30 négyzetméteres, korábban nyúlhodályként használt, különálló melléképület kapott lángra. Néhány telekkel távolabb, egy másik családi ház udvarán egy körülbelül 7x4 méteres pala oldalfalú, fa tetejű, szintén különálló melléképület égett, amelyben tűzifát, két kis kerti traktort és kukoricamorzsoló gépet tároltak. A tűz oltásában a tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállító járművel vettek részt. Személyi sérülés nem történt.

 
Kiállítás a diszkóbalesetekről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

„Diszkóbaleseteket” illusztráló vándorkiállítás érkezett Székesfehérvárra. Az Alba Plázában augusztus 7-ig látható tárlat elrettentő fotókkal és plakátokkal próbálja meg felhívni a figyelmet arra, hogy miért veszélyes ittasan, kábítószer hatása alatt állva, s a zenétől (is) megrészegülve volán mögé ülni. Hazánkban évente több, mint kétszáz esetben riasztják a rendőrséget diszkóbalesetekhez, tehát hétvégenként átlagosan négyszer…

 
<< Első < Előző 131 132 133 134 135 136 137 138 139 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1486 - 1496 / 1527