Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Új kanadai center a Volánban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 03.

ImageAz Alba Volán SC Jégkorong-szakosztálya örömmel ad hírt arról, hogy a csapat új légiós csatára Nathan Martz. A 28 esztendős, 188 cm magas, 86 kg-s center szülővárosában, Chilliwackben kezdett jégkorongozni, a helyi csapattal, a Chilliwack Chiefs-szel 1999/2000-ben meg is nyerték a BCHL ligát. Ponterősségére a New York Rangers is felfigyelt, az ötödik körben draftolta. Ahogy lenni szokott, egyetemen folytatta a tanulmányait, és az egyetemi bajnokságban játszott, a New Hampshire University színeiben.

Amikor lediplomázott, a Rangers nem hívta magához, így az ECHL-be szerződött szabadügynökként. A Long Beach Ice Dogs együttesében igazán ragyogóan kezdett, újoncként 73 meccsen 52 pontot jegyzett. Ez sem volt elég ahhoz, hogy magasabb ligában folytassa, a Stockton Thunders igazolta át.

Erről így nyilatkozott akkoriban: "Ha nagyon kérlelem az illetékeseket, biztosan kaptam volna némi lehetőséget az AHL-ben. De, őszintén szólva, nem igazán vonzott, hogy két-három cserében szóhoz jussak, különben meg a padot koptassam. Van, akinek ez nagy vágya, nekem nem." Maradt tehát az ECHL, és nem is csináltak rossz vásárt vele, 65 találkozón 57 egységet termelt. A következő idényben ugyanitt 67 fellépésén 68 pont volt a mérlege.

Tavaly nyáron nagy elhatározásra jutott, Európába szerződött, a norvég élvonalban érdekelt Storhamar IL-hez. Kiválóan játszott, az alapszakaszban övé lett a liga legjobb +/- mutatója, 37 meccsen 15 gól és 37 assziszt állt a neve mellett a szezonban. Bemutatta a kanadai iskola másik oldalát is, 110 percnyi büntetése jelzi ezt. A rájátszás is igen jól alakult, meg sem álltak a bajnoki címig. A 15 playoff-meccsen 12 pontig jutott, és ő adta a bajnoki címet eldöntő gólnál az átadást.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >