Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow "A nézők érzékelik majd a minőségbeli különbséget" - ígéri Vasvári Csaba
"A nézők érzékelik majd a minőségbeli különbséget" - ígéri Vasvári Csaba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageA Vörösmarty Színház 2008/2009-es évadjának programjáról tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Vasvári Csaba. A színházigazgató egy hónapja és három napja tölti be jelenlegi pozícióját, s úgy látszik, ez az idő elég volt ahhoz, hogy tökéletesen átlássa az intézmény helyzetét, s megtegye ama bizonyos „megfelelő”-nek mondható lépéseket.

Vasvári Csaba elmondta: az új évad műsortervét még az „előző turnus” ideje alatt határozták meg, „ők” pedig szeretnének olyan szellemiséget és alkotó hangulatot hozzátenni mindehhez, hogy a nézők valódi változások szemtanúi lehessenek, s megtapasztalhassák mindazon ígéretek megvalósulását, amelyeket előzőleg kommunikáltak feléjük.

A Vörösmarty Színház hat bérletes bemutatóval várja a közönséget: az előző évadból megtartják Zsurzs Kati: Zsuzsika hangjai című interaktív, zenés gyermekelőadását (óvodások és kisiskolások részére),Martin McDonagh: Piszkavas színművét, a nagysikerű AIDA-t, valamint a Kolpert urat.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Ami újdonság: Ábrahám Pál: Bál a Savoyban operettje, Charles Dickens: Copperfield Dávid romantikus regényadaptációja, Friedrich Schiller: Suart Mária színműve (Szűcs Gábor, a színház Művészeti Igazgatójának rendezésében), Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté vígjátéka, Robert Thomas: Nyolc nő című bűnügyi komédiája (nyolc remek színésznőnek lehetőséget adva a jutalomjátékra), s nem hiányozhat Gogol A Revizor-ja sem.

A színházigazgatótól megtudtuk: a repertoárt vendégjátékok teszik teljessé. Több teátrum is jelezte, hogy szívesen hozna Székesfehérvárra produkciókat, s már folynak a tárgyalások a régió színházaival, hogy ne csak „kapjunk”, hanem „vigyünk” is előadásokat. Ennek első állomása lesz az a Vándorfesztivál, amely november 13-23 között indul útnak a Petőfi Színházban –  a százéves intézményt hat vidéki társulat köszönti majd egy-egy előadással, köztük a Vörösmarty Színház is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >