Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ésszerű gazdálkodást ígér Bezzegi Pál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 08.

ImageA székesfehérvári 13-as önkormányzati választókerület képviselő-jelöltje, Dr. Bezzegi Pál sajtótájékoztatót tartott ma délután. Ennek során ismertette városrészi programját, s bemutatta az erről készült kiadványt.

Image
Fotó: Temesvári Márta
A 13-as önkormányzati választókerület korábbi képviselője, Papp József halála miatt időközi önkormányzati választásra kerül sor június 1-jén. A Fidesz jelöltje Bezzegi Pál, aki közel negyven nappal ezelőtt azt ígérte a sajtó képviselőinek, hogy végigjárja körzetét, s igyekszik minél több embert megismerni.

Ígéretét pedig betartotta. Nemcsak kopogtató-cédulákat gyűjtött, hanem megkérdezte az itt élőket arról, hogy milyen elképzeléseik vannak lakókörnyezetükkel kapcsolatban. Az emberek pedig megosztották vele problémáikat, amely hatására megszületett e program, amit a Székesfehérvári Közgyűlés legnagyobb frakciója, a Polgári Frakció is a magáénak tart.

Bezzegi Pál városrészi programjából három nagy projectet emelt ki.

Az egyik a csapadékvíz-elvezetés, amely a körzet évek óta húzódó, súlyos problémája. A képviselő-jelölt szerint a megoldás feltétele az A-0-0 főgyűjtő megépítése. Ennek érdekében a szomszédos körzetek képviselőivel mindent meg fognak tenni a beruházás megvalósításához.

A másik nagy terület, amellyel foglalkozni kell, az a szigetelés. A panelprogram lehetőségeit ki kell terjeszteni a téglaépítésű társasházakra is. Az elképzelések szerint ez pályázati módszerrel valósítható meg. (1/3 rész a lakót, 1/3 részt az önkormányzatot terheli, a fennmaradó összeg pedig pályázati pénzből pótolható.)

A harmadik project pedig a Kadocsa út forgalom-csillapítása. A nyugati elkerülőt ugyan már évekkel ezelőtt átadták, ám az említett út teherforgalma és a sebességkorlátozást figyelembe nem vevő gépjárművek zavarják az ott élőket. Ezért Bezzegi Pál azt szorgalmazza, hogy gyakrabban ellenőrizzék a 7,5 tonnás súlykorlátozás betartását és a járművek sebességét.

Ezen kívül a képviselő-jelölt fontosnak tartja a Géza út 90 szám alatti buszöböl elkészítését, amely már folyamatban van, s az ígért - május végi - határidőt valószínűség szerint be is tartják a kivitelezők. Kiemelt figyelmet fordít a rossz állapotú járdák rendbehozatalára, a Zsolt utcában és a Lehel utcai kiserdőnél lévő játszótér bővítésére, s a közbiztonság javítására.

Bezzegi Pál elmondta: a képviselők évi 20 millió forintot kapnak körzetenként, amely nagyon kevés arra, hogy minden feladatot elvégezzenek, ám ésszerű, megfontolt gazdálkodással nagyon sok probléma orvosolható.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >