Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
TOVÁBBKÉPZÉS A KODOLÁNYIN A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS JEGYÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 10.

ImagePályázati támogatásból megvalósult két hetes tanfolyamot rendez a Kodolányi János Főiskola Siófokon és Székesfehérváron szeptemberben. A képzésen a közel 100 belső munkatárs mellett prominens külföldi és belföldi szakemberek is részt vesznek, hogy a Bologna-folyamathoz kapcsolódó változásokat, valamint a Kodolányi számos díjjal elismert minőségi rendszerét megismerjék.

A Bologna-folyamat célja az európai felsőoktatás ésszerű harmonizációja, ami az Európai Unió dinamikus fejlődéséhez is hozzájárul. Az Unió éppen ezért prioritásként kezeli a felsőoktatás fejlesztését elősegítő programokat. A Kodolányi János Főiskola "A felsőoktatás Bologna-folyamathoz kapcsolódó rendszerszintű változásának tartalmi, módszertani és minőségi megújítása" tárgyú, Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program pályázatát az Oktatási és Kulturális Minisztérium pozitívan bírálta el. Az elnyert támogatásból finanszírozza az intézmény 2008. szeptember 1-12. között a belső szakmai továbbképzését Siófokon, melyet további székesfehérvári napok követnek.

A program aktualitását a két éve indult Bachelor-programok tapasztalatainak megvitatása, közös gondolkodásra serkentése adja. A továbbképzésen résztvevő intézetigazgatók, tanszékvezetők, oktatók megismerkedhetnek a Bologna-folyamathoz illeszkedő "Felsőoktatási curriculum-menedzsmenttel", a "Modulfejlesztés, modulmenedzsment" témakörével, a "Felsőoktatás pedagógia korszerű megoldásai” című képzés pedig az oktatók számára nyújt segítséget a Bologna-folyamat során létrejött új képzésekhez kapcsolódó innovatív oktatási-tanulási módszerekről. A negyedik témakör a "Minőségirányítás a felsőoktatásban", melynek keretében a főiskolán bevezetett minőségirányítási rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatokat mutatják be.

A téma nem véletlenül szerepel a programban, hiszen a Kodolányi élen jár a minőségfejlesztés területén, számtalan díj fémjelzi a főiskola törekvéseit, így például az EFQM - Recognised for Excellence Díj vagy a Felsőoktatási Minőség Díj Arany fokozatú elismerő oklevele, amelyet az idén másodszor nyert el a főiskola. A program különlegessége, hogy a résztvevők hatékony tanulási környezetben sajátíthatják el az ismereteket, a multimédiás oktatástechnika mellett kiemelt figyelmet kap a gyakorlati oktatás, melyet "teammunka", viták, demonstrációs feladatok támogatnak. A képzés felnőttképzési akkreditációval rendelkezik, így a záróvizsga után tanúsítványt szerezhetnek a résztvevők.

A fennállásának 15 éves évfordulóját ünneplő intézmény sikerének záloga a gyakorlatorientált, kompetenciaalapú oktatásban rejlik. A Kodolányi János Főiskola vezetése biztos benne, hogy az új módszerek és a hatékony minőségellenőrzés eredményeképp javulhat az oktatás hatékonysága és minősége. Ezen elképzelések megvalósítása segítik abban a főiskolát, hogy nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is meghatározó piaci szereplővé váljon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >