Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egykori NHL-védő a Volánban
Egykori NHL-védő a Volánban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 11.

ImageCsütörtökön megérkezik Székesfehérvárra az Alba Volán legújabb igazolása, az egykori kanadai válogatott Ryan Bonni. Az NHL-ben is bemutatkozó sziklakemény védőjátékos szerződtetése révén a hátsó alakzat tovább stabilizálódhat.

 

Hosszasan kereste a megfelelő megoldást a védelem további erősítésére az Alba Volán szakmai stábja és menedzsmentje, és a csütörtöki nappal remélhetőleg megtörténik a várt előrelépés: csatlakozik a csapathoz a Vancouver színeiben három NHL-mérkőzést, illetve a Syracuse Crunch, Manitoba Moose, St. John's Maple Leafs , Milwaukee Admirals és Omaha Ak-Sar-Ben Knights mezében 221 AHL-találkozót és a Columbia Inferno, a Greensboro Generals és a Las Vegas Wranglers együtteseiben 121 ECHL-összecsapást végigharcoló, roppant rutinos és rendkívül kemény hátvéd, Ryan Bonni.

A 29 éves bekk legutóbb a dán bronzérmes csapat, a SønderjyskE csapatkapitánya volt, az alapszakaszban 40 mérkőzésen 24 pontot ért el, és nem kevesebb, mint 141 percnyi büntetést kapott, a rájátszásban pedig 13 fellépésén 9 pont és 18 perc kiállítás volt a mutatója. Európában korábban a német Bundesliga 2-es Landshutnál, a szlovák HKm Zvolen Extraligás csapatánál játszott.

A zólyomiak játékosaként bemutatkozhatott hazája válogatottjában is: a 2005 decemberi Lottó Kupa válogatott tornán, az Európában játszó kanadaiakból összeállított (a 2004-ben Székesfehérvárott is megcsodált kanadai válogatotthoz hasonló) nemzeti csapat színeiben. A kanadai Bonni rendkívül határozott fellépésű, tekintélyt parancsoló védőjátékos, 192 cm magas és 98 kg.

A hírek szerint a védekező feladatokat ellentmondást nem tűrően oldja meg, fizikai erejét maradéktalanul kihasználja az ellenfél támadásainak megakadályozása érdekében. 800-nál is több profi mérkőzést játszott, holott még mindig csak 29 éves, így óriási tapasztalattal rendelkezik, amelyet az EBEL-összecsapásokon is kamatoztathat majd.

Ryan Bonni érkeztével nem zárult le az Alba Volán átigazolási aktivitása, két külföldi csatár szerződtetése várható az elkövetkezendő időszakban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >