Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Panelprogram - 55 helyett 37,5 millió: tehát lehet olcsóbb is?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 11.

Image„Minek kell még megtörténnie, hogy a város vezetői megszólaljanak, és kivizsgálják, hogy milyen fontos folyamatok, összefonódások hatására kell a lakóknak, a városnak, és az államnak a felújításért a valós összegnél jelentősen többet fizetni?” – tette fel a kérdést ma délutáni sajtótájékoztatóján Orosz István, a 12. számú választókörzet önkormányzati képviselője, valamint Égi Tamás, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöke.

Az Almássy telep 14. számú ház előtt tartott „sajtómeghíváson” elhangzott: az elmúlt kilenc hónap során már számtalanszor felhívták az illetékesek figyelmét a panelprogramhoz kapcsolódó közbeszerzéseknél valószínűsíthető árdrágító, kartellgyanús jelenségekre – hiába. A város vezetése e felvetéseket azzal hárította el, hogy nincsen idő új eljárás lebonyolítására, s a vizsgálat egyébként is veszélyeztetné a program megvalósítását.

Az Almássy lakótelepen azonban volt egy olyan lakóközösség, amely nem nyugodott bele az irreálisan megadott, rendkívül magas árakba, s bebizonyította, hogy igenis van idő új közbeszerzésre: a 11-14-es számú lakóházak az energiatakarékos közbeszerzési pályázaton az eredeti pályázatban megajánlott 55 millió helyett egy jóval alacsonyabb ajánlatot sikerült kapniuk: 37,7 milliósat!

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Orosz István szerint ez egyértelműen mutatja, hogy eléggé komoly tartalékok vannak még az energiatakarékos felújítási programokban. Ezért kíváncsian várják, lesz-e ennek kapcsán valamiféle reagálás, „utózengés” a Városháza részéről, esetleg felülvizsgálják-e a korábban lezajlott közbeszerzéseket?

A közbeszerzés egyébként szeptember 3.-ával zárult le, s október 7-ig kell megkötni a szerződéseket, különben kicsúsznak az állami támogatási időszakból. Az „ügy” pedig annyiban „bonyolódik”, hogy mivel a társasház önállóan végeztette el a közbeszerzést, a szerződés háromoldalú lesz: a társasház, az önkormányzat és az állami támogatást nyújtó minisztérium között.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=610&Itemid=32

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >