Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
KÖSZÖNETET MONDOTT A VÁROS POLGÁRMESTERE A PÉLDAÉRTÉKŰ ÖSSZEFOGÁSÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. március 18.

Image Az elmúlt napok időjárása miatt kialakult rendkívüli helyzetben mintegy 800 emberről gondoskodtak négy melegedőben. A város környéki utakon több mint ezer úton lévőnek nyújtottak segítséget. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András vasárnap, sajtótájékoztatón értékelte a rendkívüli helyzetben végzett munkát és mondott köszönetet a magánszemélyek, szakmai szervezetek, civilek által tanúsított összefogásért.

 
Rendkívüli sajtótájékoztatón mondott köszönetet az elmúlt napokban az időjárás miatt kialakult rendkívüli helyzetben tanúsított összefogásért és segítségért a magánszemélyeknek, szakmai szervezeteknek és a civileknek dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.
 
„ Nagyon sok Fehérváron rekedt embernek tudtunk segíteni. Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt napokban részese volt ennek a nagyszabású összefogásnak. A katonáknak, katasztrófavédelemnek és mindenkinek, aki dolgozott. Nagyon nagy segítséget nyújtott a tájékoztatásban, a koordinálásban a Fehérvári Médiacentrum és a Vörösmarty Rádió. Mondhatjuk, a médiumok voltak az összefogás szíve, lelke. Köszönet illeti a szakmai szervezeteket is, hogy minden erejüket mozgósítva segítettek a bajba jutottakon és minden fehérvárinak, aki önzetlenül bármivel is segített az itt ragadt embereknek: akár magánszemélyként, vendéglőként, szálláshelyeként, orvosként.”
 
Dr. Cser-Palkovics András továbbá tolmácsolta Csíkszereda polgármesterének, és a horvát konzul köszönetét, hogy az erdélyi testvérváros mellől érkező, a városon átutazó delegáció, illetve az öt, horvát fiatalokat szállító busz utasainak is sikerült segíteni.
 
„Bár a forradalom 165. évfordulójára nem ilyen ünnepséget képzeltünk el, azt hiszem, mégis ünnepinek nevezhetem e napot. Az összefogás ünnepének. Március 15-én megmutattuk, hogy képesek vagyunk a bajban összefogni és ennek ereje a lélek ünnepe.”
 
Dr. Cser-Palkovics András kérdésre válaszolva elmondta, hogy pénteken Orbán Viktor miniszterelnök is hívta a helyzettel kapcsolatban, akit többször is tájékoztatott a Fehérvári aktualitásokról. A katasztrófavédelem szakembereinek munkáját a helyi civil szervezetek és a lakosság is segítette.
 
Az Önkormányzat szakemberei is mindent megtettek, hogy segítsék a városban rekedtek ellátását, valamint a hivatásosok mentőtevékenységét. Sokan indultak el a városon belül, hogy meleg teával, étellel kínálják a bajba jutottakat – mondta el Dancs Norbert a sajtótájékoztatón. A Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője kiemelte:
 
„ A megyei védelmi bizottság irányította és jól kezelte a települési polgármesterekkel közösen a feladatokat. Fehérváron mintegy 800 ember ellátásáról gondoskodtunk a melegedőkben. Takarót, meleg teát és ételt osztottunk a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai intézményében, a Fehérvári Civil Központban, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI épületében valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagintézményében.”
 
Nemcsak a melegedőkben gondoskodtak az itt rekedtekről, hanem az utak mentén is. A már említett öt horvát fiatalokat szállító autóbusz közül négy bejött a városba, egy azonban az M7-es mellett várta, hogy meginduljon a forgalom.
 
Őket és a velük együtt várakozó,az autóikban maradt úton lévőket is ellátták élelemmel, itallal, akinek szüksége volt, gyógyszerrel - tájékoztatott Brájer Éva alpolgármester, aki Méhes Mónikával, illetve dr. Kovács Zsolt, Mészáros Attila és Viza Attila önkormányzati képviselőkkel közösen gondoskodott a bajba jutottak ellátásáról.
 
„Mindenki a maga módján segített. A legmegdöbbentőbb az volt, hogy akik itt a város környékén ragadtak az úton, nem voltak türelmetlenek.”
 
A város alpolgármestere megköszönte a Pátriának, a Szárcsának, a Diófának, a La-Baronnak, a Five-X-nek és a Rostási konyhának is a felajánlott segítséget.
 
„Megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt megtenni, menteni és segíteni az embereknek. Szerencsére egyetlen olyan eset sem volt, hogy valaki fagyhalált szenvedett volna” - hangsúlyozta Udvardi János tűzoltó őrnagy, polgári védelmi felügyelő.
 
„Nagyon sok tapasztalatot szereztünk, amelyek, ha összegeztük ezeket, segítik a munkánkat a jövőben.”- tette hozzá Udvardi János. Mivel a város útjai a Városgondnokság munkatársainak köszönhetően jól járhatóak voltak, az emberek nehezen értették meg, milyen helyzet van a városon kívül. Komoly problémákat kellett megoldani. Minderről Bozai István városgondnok beszélt.
 
Kiemelte,„Székesfehérvár Városgondnoksága Kft és a Fehérvár Médiacentrum sok mindent tett azért, hogy kezeljék a helyzetet és minél több emberen segítsen.” Szombaton késő délután a város ideiglenesen kialakított melegedőiből mindenki hazaindulhatott. Az útrakelőket élelemmel ellátva indították el. "Példaértékű volt a fehérváriak összefogása és az erő, amelyről most is tanúságot tettek. Köszönjük nekik ezt!" – zárta a sajtótájékoztatót Székesfehérvár polgármestere.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >