Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az elvonások és a rossz politikai döntések ellenére kiváló munka folyik
Az elvonások és a rossz politikai döntések ellenére kiváló munka folyik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 15.

ImageA Szent István Művelődési Házban rendezték meg idén a Gyermekápolók X. Országos Kongresszusát. A két napos programon a résztvevők megbeszélték az ápolás során felmerülő főbb problémákat – legyen az fizikai vagy lelki eredetű -, s megoldást kerestek arra nézve, hogy a beteg gyermekek közérzete jobbá válhasson, és fejlődésük is zavartalanul történhessen meg. A Kongresszust a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Balogh Ibolya nyitotta meg.

„Minden bizonnyal üzenetértéke van annak, hogy a gyermekápolók idei országos kongresszusát – karöltve a Magyar Ápolási Egyesülettel – a Fejér Megyei Szent György Kórház rendezheti.” – kezdte beszédét az elnök asszony – „Úgy érzem, azt jelzi e bizalom, hogy megyei önkormányzatunk intézményében, a Szent György Kórházban – s kiemelten az újszülött-, csecsemő- és gyermekosztályon dolgozó ápolási szakemberek az ágazatot régóta sújtó elvonások és a rossz politikai döntések ellenére mindent megtesznek, hogy megfeleljenek a kor kihívásainak.”

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Dr. Balogh Ibolya ezt követően azt fejtegette, hogy az egészségügyben végbement kedvezőtlen változások ellenére a gyermek-szakápolók számára továbbra is fontos a szakmai színvonal emelése, az önképzés.

Mindannyian tudjuk, hogy ez az ágazat létszámhiánnyal küszködik. De a dolgozók túlterheltségük ellenére sem alkusznak meg, s nem engednek az önmagukkal szemben megfogalmazott elvárásokból.

„Biztos vagyok abban, hogy mindannyian egyet értünk: növekednie kell a szakképzett ápolók, s egyáltalán: az egészségügyi szakdolgozók anyagi és erkölcsi elismerésének, társadalmi presztizsének.” – zárta gondolatait a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke – „ Remélem, hogy ezt a döntéshozók is végre majd felismerik".

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >