Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
1092 végzőstől búcsúzott a Kodolányi Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 16.

ImageA Kodolányi János Főiskola a napokban tartotta diplomaátadó ünnepségeit Budapesten, Székesfehérváron és Siófokon. A képzési helyszíneken összesen 1092-en vehették át diplomájukat, legnagyobb létszámban a Budapesti Regionális Oktatási Központban végzett gazdász hallgatók. Ünnepi hangulatban teltek az elmúlt napok a Kodolányi életében, hiszen augusztus végén és szeptember elején vehették át okleveleket a végzett hallgatók.

Az ünnepségek tradicionálisan a Himnusszal és köszöntőbeszédekkel kezdődtek, majd ezt követően a Kodolányi Júlia által alapított Kodolányi - emlékérmek átadása következett. Az érmet a főiskolai tanulmányaik alatt végig kiváló eredményt elért hallgatók vehettek át. A végzett hallgatók búcsúzóbeszédét követően a diplomák átadására került sor, a programot a Szózat zárta.

Az idei nyári záróvizsgákat követően a diplomaátadókon Budapesten 524, Székesfehérváron 497, míg Siófokon 71 hallgató vehette át oklevelét (2. sz. táblázat). A legtöbben a gazdálkodási szakon szereztek diplomát, a végzősök csaknem egynegyede. A szintén közgazdász végzettséget adó idegenforgalmi és szálloda szakon Székesfehérváron 130-an kapták kézbe diplomájukat. A gyakorlatorientált, autentikus idegenforgalmi környezetben zajló képzés népszerűsége az idei felvételi adatokat tekintve növekvő, a 2008/09-es tanévben – minden képzési helyszínt és formát figyelembe véve – 540-en kezdhetik meg tanulmányaikat ezen a szakon.

Az ünnepségeken Dr. h.c. Szabó Péter PhD., az intézmény rektora ünnepi beszédében hangsúlyozta, büszkék lehetnek a végzett hallgatók arra, hogy diplomájukat hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert intézményben szerezték meg. Emlékeztetett arra is, hogy a többszörös minőségdíjas főiskola diplomáját a munkaerőpiacon is egyre inkább elismerik, ezt a friss pályakövetési tanulmányok is alátámasztják.

A Kodolányin 2007 márciusában alakult Diáktanácsadó és Karrier Iroda statisztikái szerint a munkahely megtalálására átlagosan 3,2 hónapot fordítottak a válaszadók (1. sz. táblázat). A felmérésben résztvevők meggyőző többsége a KJF-en tanultakat a munkájuk során használhatónak ítélte meg. Munkahellyel a válaszadók 95%-a rendelkezik, ami azt jelenti, hogy hallgatóink az itt megszerzett elméleti és gyakorlati tudással sikeresen tudnak belépni a munkaerőpiacra és megállják a helyüket munkájuk során.

A Kodolányi János Főiskola stratégiai tervei között szerepel a kapcsolattartás minden volt hallgatójával, annak érdekében, hogy pontos képet nyerjen a diplomások a munkaerőpiacon való elhelyezkedési lehetőségeikről.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >