Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az állam leveszi a kezét a civil szolgáltatókról!
Az állam leveszi a kezét a civil szolgáltatókról! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 17.

Image„Az utolsó tartalékaikat élik fel a civil fenntartók.” – véli a Kézenfogva Alapítvány és az általa működtetett CÉHálózat, amely a szociális szolgáltatók ellehetetlenedése ellen folytatott tevékenységét ismerteti holnap a Hotel Budapest – Joker teremben. A szervezet úgy gondolja: az állam a leginkább védelemre szoruló polgáraitól vonja meg a segítséget azzal, hogy a szektorsemlegesség és a tisztességes verseny elvének megsértésével hátrányos körülményeket teremt a civil szociális szolgáltatóknak.

Baráth Andrea kommunikációs vezetőtől megtudtuk: a Kézenfogva Alapítvány és a CÉHálózat a helyzet javításának érdekében három szinten fogalmazott meg javaslatokat, melyeknek célja többek között az egyenlő bánásmód kivívása, illetve a finanszírozási rendszer átalakítása.

A holnapi program célja, hogy a Kézenfogva Alapítvány és a CÉHálózat bemutassa az általuk összeállított javaslatokat, amelyek megmenthetik a civil intézményfenntartókat a hátrányos megkülönböztetésből fakadó pénzügyi és szakmai ellehetetlenedéstől.

Az összefogást támogató partnerek:

Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), Központ a Mentális Sérültek Jogaiért Alapítvány (MDAC), Motiváció Alapítvány, Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége (ÉTA).

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1204&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >