Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Soha nem volt ilyen erős kerete az Alba Volánnak
Soha nem volt ilyen erős kerete az Alba Volánnak Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 18.

ImageAz EBEL kezdete előtt sajtótájékoztatót tartott az Alba Volán vezetősége, amelyen többek között elhangzott: a Volánnak az első nyolcba kell kerülnie, aminek eléréséhez még két gól- és ponterős csatárt várnak Székesfehérvárra.

 

Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója szerint több esemény is azt igazolja, hogy jó döntés volt elindulni az EBEL-ben: „Ismét megkezdődik egy szezon, de meg kell jegyeznem: amikor tavaly belevágtunk ebbe a nagy kalandba, sokan kétkedve fogadták a döntésünk jogosságát, ám azóta bebizonyosodott, hogy az A csoportba való feljutás, valamint az, hogy ismét ott lehetünk ebben a borzasztóan erős osztrák ligában, nem a véletlen műve. Ehhez kellett a tavalyi év, annak minden nehézségeivel együtt, de a fejlődés kézzel fogható. Most azt mondom, hogy soha ilyen erős csapata nem volt az Alba Volánnak, hiszen ezúttal a korösszetétel is kitűnő. Vannak rutinos, sokat megélt korongosok a csapatban, őket egészítik ki a légiósok, továbbá már a jövőt is építjük, mert öt-hat olyan fiatal játékosunk is van, akiket már most be lehetne dobni a mélyvízbe. Az EBEL-ben ott lehetünk az első nyolc között, s ez nem csak cél, hanem realitás is.”

Ted Sator vezetőedző mindezt ezzel egészítette ki: „A bécsi sajtótájékoztatón arról beszéltek az EBEL-csapatok képviselői, hogy idén az Alba Volántól várják a kiugrást, mi lehetünk a liga meglepetéscsapata. Optimista, s egyben realista is vagyok, hiszen reális az első nyolcba kerülés, de tudni kell, hogy az alapszakaszban 54 kőkemény mérkőzés vár ránk, amelyen bárki legyőzhet bárkit. Még nem teljes a csapatunk, bár a kapus- és a védőposzton megoldottuk a kérdést, de a támadójátékunkat tovább kell erősíteni.”

Ryan Bonni az egyik legnagyobb fogásnak számít Fehérváron, az amerikai védő eddig két meccset játszott az Alba Volán színeiben: „Az osztrák ligáról már hallottam, tisztában vagyok vele, hogy Európa egyik élbajnokságának számít, s ezt a Vienna Capitals elleni két edzőmeccsen a saját bőrömön is tapasztalhattam. Nagy reményekkel vágunk neki a szezonnak, mert tudjuk, hogy tőlünk is sokat várnak."

Nathan Martz, a kanadai center szerint a Volán sokban különbözik a többi együttestől: „Mindenképpen kihívás lesz a következő idény, mert mi abban is különbözünk a többi csapattól, hogy nem engedhetjük meg magunknak a lazítást. Minden meccsen meg kell feszülnünk a sikerért, csak így tudunk sok mérkőzést nyerni, amivel teljesíthetjük a célkitűzéseinket.”

A kapus Szuper Levente szintén új igazolásnak számít a kék-fehéreknél: „Nagy lökést jelentett számomra, hogy ismét itthon szerepelhetek, s ha Magyarországról van szó, akkor más csapat nem is jöhetett számításba, mint az Alba Volán. A világ minden táján megfordultam már – Olaszország, Svédország, Németország -, de a szapporói vb sok mindenre megtanított. Tudom, hogy mit kell képviselnem, s szeretnénk tovább írni ezt a csodálatos jégkorong-történelmet. Magyar klubként a magyar embereknek játszunk, képviseljük Magyarországot egy külföldi bajnokságban. Örömet szeretnénk szerezni az embereknek, akár élőben tekintik meg a mérkőzéseinket, akár a tévé előtt. Az a feladatunk sportolóként, hogy sikeres szereplésünkkel boldogságot okozzunk az embereknek, hogy úgy menjenek haza a jégcsarnokból, hogy ez igen, jövünk legközelebb is.”

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az anyagiakról is ejtett néhány szót: „Az anyagi helyzetünk nem rózsás, szerintem nem vagyunk jobb helyzetben, mint sok száz másik honi egyesület, de itt olyan közösség formálódott az évek folyamán, amely szereti a kihívásokat. Vannak olyan támogatóink és szponzoraink, akiknek a segítségével időről időre próbáltunk fejlődni, s bízunk benne, hogy idén sem lesznek különösebb problémáink. Tárgyalásban állunk két-három céggel a támogatásokról, mert azt nem titkoljuk: a költségvetés húsz százalékát jövő májusig még elő kell teremtenünk.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >