Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Értékes könyvekkel gazdagodtak a könyvtárak
Értékes könyvekkel gazdagodtak a könyvtárak Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence Pr-referens   
2008. szeptember 19.

ImageOktatási és tudományos együttműködésről kötött megállapodást a 2008 nyarán a Kodolányi János Főiskola és a Müncheni Magyar Intézet. A közös munka a hungarológiai kutatások után könyvajándékozással folytatódott 2008. szeptember 17-én Székesfehérváron. A Kodolányi saját szerkesztésű magyar és német nyelvű könyvei mellett a Neveléstörténet folyóirat teljes sorozatával ajándékozta meg a Müncheni Magyar Intézetet.

Viszonzásul közel 80 kiadványt kapott főiskolánk, többek között az Ungarn Jahrbuch legfrissebb példányait is. Az 1963-ban alapított intézet a nemzetközi hungarológiai kutatások legfontosabb eredményeit az évtizedetek óta mindig megjelenő Ungarn Jahrbuch -ban teszi közzé.

A könyvajándékozás tovább erősíti a Müncheni Magyar Intézet és a Kodolányi János Főiskola eddig is eredményesen működő kapcsolatát az oktatás és a tudomány területén. Mint ismert, a főiskola profilja a közelmúltban hungarológiai műhelymunkával is bővült, így kézenfekvő volt, hogy a két intézmény a hungarológiai kutatások területén szorosabbra fűzi kapcsolatát.

Image
Fotó: KJF
 

Az ünnepélyes könyvátadón a főiskola képviseletében Dr. habil. Ujváry Gábor, a Bölcsészettudományi és Művészeti Intézet vezetője elmondta, hogy az együttműködés keretében feltárják a Magyarországon található bajor vonatkozású forrásokat megyei és városi levéltárak bevonásával.

 Dr. habil. K. Lengyel Zsolt, a Müncheni Magyar Intézet vezetője büszkén hangsúlyozta, hogy az egyetlen vegyes – bajor-magyar – finanszírozású kulturális intézet a magyarsággal kapcsolatos történeti és társadalomtudományi kérdések jelentős fórumát biztosítja a Magyarország iránt érdeklődő német szakközönségnek.

A kötetek a főiskola könyvtárába kerültek, az eddigi több mint 55.000 idegen nyelvű kiadvány mellé.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >