Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow EBEL, megjöttünk!
EBEL, megjöttünk! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 20.

ImageAz Alba Volán úgy kezdte az Erste Bank Ligát, ahogy az legmerészebb álmainkban szerepelt: idegenben legyőzte a Black Wings Linz csapatát! - A Linz óriási lendülettel kezdte a találkozót, mondhatnánk, gyorsvonati tempóban - de inkább osztrák gyorsvonatra kell gondolni, természetesen. Az első tíz percben jóformán csak a Volán térfelén zajlott a játék, minden percre jutott egy hatalmas Black Wings helyzet, Leahy, Shearer, Oberkofler, Rac, Lukas és Purdie is megszerezhette volna a vezetést a hazaiaknak.

Ám,mint oly gyakran, most is beigazolódott a régi igazság: amelyik csapat nem lő gólt a helyzeteiből, az kap egyet. A tézisre Fekete emlékeztette az osztrákokat, hajszálpontos lövéssel vette be a sztárkapus, Westlund kapuját. (0-1) Megnyugtatta a Volánt a gól, vezetésünk birtokában egyre többet jutottunk el a támadóharmadba. Több gól azonban nem esett ebben a játékrészben.

A középső felvonásban kiegyenlítettebb lett a játék, kevesebb gólszerzési lehetőség adódott a felek előtt. Inkább az indulatok kerültek előtérbe, ami Martz és Iberer kakaskodásában csúcsodosott ki. Az osztrák játékos 2+2+10 percet kapott, kanadai légiósunk pedig 2+2 percet.

Mielőtt igazán örülhettünk volna Iberer leültetésének, Hegyi is mehetett a padra, az emberelőnyben pedig Purdie kiegyenlítette az állást. (1-1) Ám volt válasza a Volánnak erre a fejleményre, hiszen egy perc múlva Westlund ismét csak maga mögül kellett, hogy előkeresse a játékszert. A Volán volt emberfórban, Ocskay lövését még védeni tudta Westlund, de Tokaji ismétlésénél már tehetetlen volt. (1-2) Próbálkoztak az ismételt egalizálással a türelmetlen hazai közönség által is űzött kék-feketék, de Szuper remekül állta a sarat.

A harmadik húsz perc is a vendégek szája íze szerint kezdődött, Palkovics távoli lövése mattolta Westlundot. (1-3) Néma csend telepedett a jégcsarnokra, a linzi szurkolók döbbenten néztek egymásra, erre aztán nem számítottak.

A Volán okosan, taktikusan játszott a folytatásban, visszahúzódva ellentámadásokra rendezkedett be. Egészen az 55. percig sikerült is megakadályozni a linzi gólszerzést, ekkor azonban Sofron kiállítása alatt az új szerzemény, Matthiasson közelről felhozta a Black Wingset. (2-3) Fokozódtak az izgalmak a végjátékra, hát még amikor "Sofi" ismét két percre kiállni kényszerült. Időt kért Jim Boni, de szerencsére nem sikerült megtalálnia a pontot érő taktikát.

Az Alba Volán kivédekezte emberhátrányát, és megőrizte előnyét a végéig. Ezzel a Fehérvári Ördögök nagyszerűen, győzelemmel mutatkoztak be az EBEL új idényében, a csapat igazán kitett magáért. Folytatás vasárnap, Székesfehérvárott, a Red Bull Salzburg ellen.

Szeretettel várunk mindenkit a jégcsarnokba, szurkoljunk együtt a Volánnak!

Black Wings Linz - Alba Volán 2-3 (0-1, 1-1, 1-1) Linz, 1900 néző, vezette: Dremelj, Korosec, Lesnjak.

Black Wings Linz: Westlund - Gruber, Seeley, Baumgartner, Lukas, Grabher Meier, Helminen, Lukas, Leahy, Shearer, Schlacher, Iberer F., Mayr, Matthiasson, Purdie, Iberer M., Pallestrang, Maier, Ibounig, Oberkofler, Rac. Vezetőedző: Jim Boni.

Alba Volán: Szuper - Tokaji, Horváth, Palkovics, Ocskay, Fekete, Forsyth, Bonni, Kovács, Martz, Sofron, Jobb, Byström, Vaszjunyin, Nagy, Hegyi, Ondrejcik, Fodor. Vezetőedző: Ted Sator.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >