Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Hatodik alkalommal rendeznik meg a református napokat Székesfehérváron
Hatodik alkalommal rendeznik meg a református napokat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. október 11.

Image A Székesfehérvári Református Egyházközségben hatodik alkalommal rendeznek kulturális programsorozatot. Ebben az esztendőben a Dunántúl meghatározó református közössége kiemelt figyelmet fordít székesfehérvári Szent István Emlékévre. Így számos korosztályt megszólítani kívánó kulturális és bibliai tartalmú rendezvényeivel a gazdag programkínálattal rendelkező emlékév eseményeihez kíván csatlakozni - ezzel is gazdagítva a város és a megye értékeit.

 
A református rendezvénysorozat három napja során a történelmi emlékév üzenetéhez kötődő előadások mellett udvaravató ünnepség és jubileumi hálaadó alkalom várja az érdeklődőket. A szervezők egy teljes napot kívánnak családbarát, azaz minden korosztályt megszólítani kívánó rendezvényeknek szentelni. 
 
Nyitó alkalomként október 11-én pénteken 18 órai kezdettel a református egyházközség Széchenyi utcai gyülekezetrésze több éven át tartó külső és belső templomfelújítási szakaszának befejező részeként ünnepélyes keretek között adják át a megújult udvart és a díszkutat.
 
Ezt követően prof. Dr. Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektorának előadását következik a Szent István-i örökség témáját érintő „Az állam az újszövetségben” címmel.
 
A református napok családbarát programjára párhuzamos rendezvényekkel, több helyszínen várják október 12-én, szombaton 10 és 17 óra között a látogatókat a Széchenyi utca gyülekezeti központba.
 
A kisgyermekes családok a református Olajfa óvoda és Talentum általános iskola tanárainak, diákjainak műsorát is megtekinthetik. A nap kiemelt előadója, Dr. Molnár Róbert a Szeged melletti Kübekháza polgármestere, egykori parlamenti képviselő, az „Egy politikus, akit rabul ejtett Isten” és az „Ébresztő Magyarország” című kötetek szerzőjét hallhatják a résztvevők.
 
A szerző „Te kiben bízol még?” címmel a hit- politika-közélet témakörében tartja meg előadását 14.20 perces kezdettel.
 
Dr. Molnár Róbert ezt megelőzően 10 órától „A család biztos kezekben” címmel beszél életük megpróbáltatásairól. A szombat napon „Kapolcsi Lajcsi bácsik” címmel Matyi József fafaragó művész tárlatát tekinthetik meg a gyülekezeti házban az érdeklődők és az egyházközség Csomasz Tóth Kálmán énekkarának zenés szolgálatát is meghallgathatják.
 
Október 13-án, vasárnap 11.30 perces kezdettel Szabó Sándor nyugalmazott esperes - lelkipásztor emlékét idézve portrét helyeznek el a Széchenyi utcai gyülekezeti központban.
 
Délután, már új helyszínen, a Budai úti templom udvarán 15.30-kor emlékfát ültetnek el, azt követően pedig hálaadó istentisztelettel emlékeznek a templom alapkőletételének 20 éves évfordulójára. A megemlékezésen szerepel a Csomasz Tóth Kámán énekkar és az Ars Muxica Kórus. Közreműködik Koós Anita orgonaművész.
 
< Előző   Következő >