Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A jól végzett munka öröme Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 23.

ImageMinden igényt kielégítő mérkőzésen, feszült izgalmak közepette legyőzte az EBEL címvédőjét vasárnap este az Alba Volán. A játékosok a jól elvégzett munka örömével és fáradtságával értékelték a találkozót. Ahogyan egy igazi, profi csapathoz illik, nem jártak fellegekben a hokisok a didalt követően sem.

Érthetően boldogan, de a realitásokat egy pillanatig sem feledve tekintettek vissza az összecsapásra. Elvégre még 52 fellépés hátra van az EBEL alapszakaszában.  

Főszerepet vállalt a sikerből a mindhárom gólban tevékenyen közreműködő kanadai játékmester, Nathan Martz. Miközben egy csokoládétorta-szeletet majszolva feltöltötte energiakészleteit, csibészes mosollyal csak ennyit mondott: "Hát, azért vagyok itt, hogy a pontjaimmal segítsem a csapatot."

Persze azért messze nem volt ennyire érzelemmentes a számára sem a rangadó. "A második harmadban nagyon jól játszottunk, és fel is építettük a kétgólos előnyt. Aztán a harmadik harmadban kis híján kiengedtük a kezünkből a győzelmet, de Palkó a legjobbkor villant meg." - emlékezett vissza, szerényen elhallgatva a tényt, hogy az egyik gólt ő ütötte, a másik ketttőnél pedig gólpasszt adott.

De azért nem kellett noszogatni, hogy meséljen a találatáról. "Csaba [Kovács - a szerk.] nagyszerű passzt adott nekem, szemben álltam a kapuval, lendítettem egy nagyot az ütőn, és reménykedtem, hogy bemegy. Bement." - magyarázta széles vigyorral.

Palkovics Krisztián, az időzítés mestere kissé meggyötörten, de jó kedéllyel lépett ki az öltözőből. "Meg kell mondjam, nagyon elfáradtam. Az első harmadban rengeteget voltam jégen, hiszen emberhátrányokat kellett kivédekeznünk, és ez embert próbáló feladat. Ezért is jellemezte a játékomat a folytatásban sok pontatlanság." Még szerencse, hogy a legfontosabb pillanatban minden úgy jött össze, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Vajon mi játszódik le ilyenkor egy csatár fejében? "Arra gondoltam, hogy ez az utolsó támadás a meccsen, igazán minden tartalékomat bele kell adnom, úgyis vége hamarosan. Szerencsére ezt a helyzetemet már nem hagytam ki. Mondjuk azt azért nem hittem volna, hogy már csak két másodperc volt hátra."

A Red Bull Salzburg szakvezetője, Pierre Pagé egyből a csapatbusz felé vette az irányt, és magányosan rágódott a találkozó alakulásán. Ugyan kizökkentetük a gondolataiból, de készségesen állt rendelkezésünkre. "Nincs okom, hogy szemrehányást tegyek a játékosaimnak, mert jól dolgozott a csapatom. 0-2 után felálltunk, visszahoztuk a meccset, és a győzelemre is volt esélyünk. Hittem benne, hogy mi leszünk azok, akik nyernek, de végül a Volán mellé állt a szerencse. Az Alba Volán rengeteget fejlődött, látszik, hogy minden EBEL-csapat keményen dolgozik, minden edző kiváló munkáz végez."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >