Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Két finn légiós a Volánban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 24.

ImageÖrömmel értesítjük szurkolóinkat, hogy Johanes Alanen és Juhamatti Yli-Junnila személyében két finn csatár érkezett próbajátékra az Alba Volánhoz. - A sokszoros finn utánpótlás-válogatott, 30 esztendős Johanes Alanen balszélső, 182 cm magas és 82 kg testsúlyú. Pályafutása nagy részét a Tappara együttesével a finn élvonalban töltötte, de megfordult a JYP, az Espoo Blues és legutóbb a TPS Turku csapatában is.

Óriási rutinnal rendelkezik, 562 finn élvonalbeli összecsapás van a háta mögött, ezeken 64 gólt szerzett és 54 gólpasszt adott. Dicsőséglistája igen hosszú, hiszen ifjúsági világbajnoki ezüstérmes, junior világbajnok és finn bajnok.

Nála fiatalabb a dallamos nevű Juhamatti Yli-Junnila, aki 27 éves és center. Igen termetes hokis, hiszen 196 cm és 96 kg. Ő is a finn élvonalban edződött, a Lukko csapatában vívta meg legtöbb találkozóját. 274 finn SM-Liga találkozón 24 gólt és 43 átadást szorgoskodott össze. Szintén finn utánpótlás-válogatott volt, 1999-ben aranyérmet nyert az ifjúsági világbajnokságon.

Reméljük, mindkét játékos sok örömet szerez majd az Alba Volán szurkolóinak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >