Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Tudományos Akadémiával együttműködve jelenik meg a folyóirat
A Tudományos Akadémiával együttműködve jelenik meg a folyóirat Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 24.

ImageAz MTA Pedagógiai Bizottság Neveléstörténeti Albizottságával kötött a Kodolányi János Főiskola együttműködési megállapodást. Az ELTE Tanárképző Karán 2008. szeptember 22-én tartott ünnepélyes aláírás eredményeként ezentúl az Akadémia koordinálja a főiskola kiadásában megjelenő Neveléstörténet című folyóirat szakmai-tudományos munkáját.

A Kodolányi János Főiskola a neveléstudomány hazai fejlődésében meghatározó szerepét tudományos műhely megteremtésével és különböző folyóiratok megjelentetésével alapozta meg. Dr. h.c. Szabó Péter PhD rektor javaslatára 2004-ben indult útjára a Neveléstörténet című folyóirat, amely bemutatja a tudományterület kutatási eredményeit, segítve ezzel az ezeréves magyar iskola történet gazdag irodalmának további kiteljesedését.

Az együttműködés létrejötte a hazai neveléstörténet-kutatás-, és írás ápolását magasabb szakmai-tudományos szintre emeli, hiszen a két intézmény a jövőben közös kiadásban jelenteti meg a Neveléstörténet folyóiratot.

A megállapodás szerint az MTA közreműködik abban, hogy a folyóirat megfeleljen az akadémiai tudományos periodikák tartalmi és formai követelményeinek. A Kodolányi az ezzel kapcsolatos szakmai egyeztetések megszervezését, az albizottság koordinálását és a szerkesztőbizottság állásfoglalását vállalta magára.

Ezen kívül közös hazai és nemzetközi konferenciák szervezésével segíti elő a két intézmény a folyóirat még „élőbbé” válását. Az egyezményt az MTA Pedagógiai Bizottság Neveléstörténeti Albizottságának elnöke, Prof. Dr. Németh András és a Kodolányi János Főiskola rektora, a szerkesztőbizottság elnöke, Dr. h.c. Szabó Péter PhD írta alá.

Az együttműködés segíti a főiskolát céljának elérésében, a neveléstörténet-kutatás egyik országos jelentőségű központjává válásban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >