Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nincs megállás
Nincs megállás Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 28.

ImagePénteken szép győzelmet aratott idegenben az Alba Volán, de nincs sok idő pihenőre, hiszen vasárnap érkezik a Villach SV csapata, az EBEL 4. fordulójában. Az Alba Volán remélhetőleg telt ház előtt a győzelem reményében lép jégre. - Három győzelemmel a tarsolyban, egészséges önbizalommal várja az Alba Volán csapata a vasárnapi rangadót. „Larry Huras az egyik új edző a ligában, és ő is azok közé tartozik, akik emelik a bajnokság színvonalát. Egy igen versenyképes Villach ellen kell pályára lépnünk holnap" - fejtette ki Ted Sator.

Sator mester szerint a Volánnak az lesz a feladata, hogy ugyanazt a játékot nyújtsa, amelyet eddig: a kapus és a védelem ne engedjen kettőnél több gólt lőni az ellenfélnek. Az Olimpija Ljubljana közel egy teljes harmadot emberhátrányban töltött az Alba Volán.

"Amikor idegenben játszunk, egyszerűen nem szabad, hogy a kiállítások ténye járjon a fejünkben. Ki kell védekezni és kész. Nem ideális helyzet az emberhátrány, pláne idegenben, éppen ezért nagyon fontos, hogy ne kövessünk el fegyelmezetlenségből fakadó, elkerüllhető szabálytalanságokat." - figyelmeztetett a mester.

A szakmai stáb nem tervez változásokat az összeállításban.

 "Szuper Levente lesz a kezdőkapus, nem volna sok értelme megbolygatni az eddig győzelmeket arató csapatot, amelyik elkapta a fonalat." - magyarázta a szakember. A két új játékos, Johannes Alanen és Juhamatti Yli-Junnila minőségi igazolásnak tűnik, és ennek a vezetőedző is örül.

 "Ebben a szezonban alaposan próbára lesz téve a játékoskeretünk minősége, de a két finn hokissal sikerült érdemben erősítenünk. Az Olimpija ellen minden benevezett játékos lehetőséget kapott, és a folytatásban is ezt tervezzük. Alanen és Yli-Junnila nem játszott idén túl sok mérkőzést, ez meg is látszott a teljesítményükön, de már így is hozzájárultak a csapat eredményességéhez. A jövőben pedig még sokkal inkább hozzá fognak tudni járulni." - húzta alá Ted Sator.

Ami a Villachot illet, a Graz elleni, büntetőkkel kiharcolt győzelemnek köszönhetően megszerezték első pontjaikat. Rögtön a találkozót követően útnak indultak Székesfehérvár felé, és szombat délelőtt már edzettek is egyet. Sérülések miatt nem állhat a csapat rendelkezésére Mike Stewart, Günther Lanzinger és David Slivnik, akik Grazból Villachba utaztak kivizsgálásra.

 "Nagyon fontos volt számunkra, hogy elkezdjük a pontgyűjtést. A nyomás meccsről meccsre nagyobb volt rajtunk. Ez a bajnokság annyira kiegyenlített, hogy bárki megverhet bárkit. Minden egyes mérkőzésen éppen ezért 100%-ot kell nyújtani, nincsenek könnyű győzelmek. Szeretnénk folyamatosan javítani a teljesítményünkön, minden egyes találkozón jobban játszani, mint azelőtt. Grazban már sokkal agresszívebb volt a csapat és lényegesen keményebben dolgozott" - osztotta meg velünk gondolatait Wolfgang Kromp, aki pénteken még pihent egy sérülése után, de vasárnap már vállalja a játékot - dacára annak, hogy még mindig vannak kisebb fájdalmai. A Villachra vasárnap immáron a harmadik idegenbeli fellépés vár.

"Ez van, mindig a legjobbunkat kell nyújtani. Az Alba Volánnak remek csapata van, ráadásul veretlenek, így biztosan nagy az önbizalmuk. Már az elejétől fogva teljes koncentrációra lesz szükségünk, ismét 100%-ot kell nyújtanunk" - fogadkozott a 38 éves, rutinos jégkorongozó. A találkozó 18:00-kor kezdődik, remélhetőleg telt ház előtt.

zeretettel várjuk kedves szurkolóinkat, drukkoljunk együtt az újabb Volán-győzelemért!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >