Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
A hajrában tört meg a lendület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 28.

ImageIgazi rangadót vívott Debrecenben a DVSC-Aquaticum és a Fehérép Alcoa FKC. - tájékoztatta honlapunkat Pálfai Károly sajtóreferens, aki elmondta: Az első félidőben a vendégek uralták a játékot, csak egy vitatható időntúli hétméteressel zárkózott fel a DVSC egy gólra. A második játékrészben 19-20-nál következett be a fordulópont: a hazaiak zsinórban öt gólt dobtak. A Fehérép ugyan még feljött 28-27-re, de a hajrában elkövetett technikai hibáik miatt megfordítani már nem tudta a végig nagyiramú összecsapást.

NBI, 5. forduló DVSC-Aquaticum – Fehérép Alcoa FKC 31-27 (15-16)

Debrecen, 900 néző Vezette: Nagy, Túróczy

DVSC: Pastrovics, Kiss (kapusok), Crap 8 (1), Hornyák 8 (8), Shynkarenko 5 (1), Stuparicova 4, Csáki 3, Bognár 1, Szabó 1, Uhrakova 1, Soós, Szrnka, Vezetőedző: Bakó Botond

FKC: Petróczi, Djeric, Szikora (kapusok), Trishchuk 10 (4), Bernataviciute 6 (1), Kovács 3, Kamper 2, Vijunaite 2, Vaszari 2, Emberovics 1, Nikolic 1, Siti, Szegedi. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 10/11 (Hornyák hagyta ki); 5/5 Kiállítás: 6 perc, illetve 14 perc Piros lap: Crap és Hornyák

Sótonyi László, az FKC vezetőedzője:

„Az első félidővel összességével elégedett voltam, bár ha ott is minden ziccerünket belőjük, akkor nagyobb arányban vezethettünk volna. A második félidőben elkezdtünk fáradni, a Debrecennek pedig több cseréje volt, így több embert tudott forgatni. Nálunk egyértelműen kijöttek támadásban a fáradtság okozta egyéni hibák. A saját hibáinkból adódóan könnyed gólokat is kaptunk, nagyobb lett a különbség, ami miatt a végén már nem tudtunk visszakapaszkodni. Észrevehető, hogy ha a csapaton belül valaki elkezd hibázni, akkor az futótűzként végigmegy a többi játékoson is, olyankor mindenki elkezd a saját feje után játszani, gyermeteg hibákat véteni. Ennek kiküszöböléséhez profibb hozzáállás kell, mert nem arra van szükség, hogy harminc percig játsszunk csapatként, hanem arra, hogy végig, hatvan percen keresztül. Ezen a meccsen Petróczi Viktória teljesítményét tudnám kiemelni, összességében jól védett, viszont a többiek teljesítménye hullámzó volt.”

Kamper Olívia, az FKC irányítója:

„Az első félidőben tényleg jól ment a játék, jól kezdtünk, de aztán a második félidőben kapkodtunk; de hogy miért, azt nem tudom megmondani. A Dunaferr ellen egy jó csapatjátékot tudtunk produkálni, ami viszont a Békéscsaba ellen egyáltalán nem ment. Most ez a jó csapatjáték egy félideig tartott ki. Úgy érzem, most jobb volt a védekezésünk. Szinte kezünkben volt a második félidő is, de megint közbejöttek kicsi, de bosszantó hibák, eladott labdák, belemenések, ezért nem volt folyamatos a játékunk sem. A Békéscsaba meccs után nagyon rossz volt a hangulat, de igyekeztünk összekapni magunkat. Nem szabad elkeserednünk, mert szerdán újra meccset játszunk, előre kell tekintenünk.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >