Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Minden ellenfél legyőzve
Minden ellenfél legyőzve Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 29.

ImageAz Alba Volán hősiesen, minden erőtartalékát mozgósítva harcolt a Villach SV ellen, és sikerült is 3-2-re legyőzni az osztrák csapatot. Ezzel négy forduló után továbbra is veretlen a csapat! Az Alba Volán pazarul kezdte az EBEL idei szezonját, így nem meglepő, hogy közel 3200 szurkoló zsúfolódott a Jégcsarnokba, hogy szemtanúja legyen az újabb izgalmas rangadónak, amelyen folytatódhatott a Volán győzelmi szériája.

Ocskay már az első buli után bátran kapura tört két védő között, ezzel is nyomatékosította a jelenlevőkben, hogy a győzelem a hazai csapat feltett szándáka. Sajnos azonban rögtön az első percben kiállította Bonnit Dremelj játékvezető, így meleg perceknek néztünk elébe. Szerencsénkre egy perc elteltével Ferland is szabálytalandokott, így 4-4 ellen folytatódott a játék. De még hogy!

A támadóharmadban Kovács ragyogóan megtartotta a korongot, visszatette, Jobb tüzelt, ez még kijött a kapusról, de az arra ólálkodó Kovács ismét rátette, és ha csigalassúsággal is, de átcsorgott a gólvonalon a pakk. (1-0) A folytatásban sem jellemezte túl sok gólhelyzet a játékot, Oraze lövésénél kellett észnél lennie Szupernek, a másik oldalon pedig Palkovics és Ocskay veszélyeztetett.

Aztán a második sor is villant, Alanen lopott korongot, szépen centerezett Martznak, aki a kapus mammutját találta telibe. A Villach sem volt éppen tompa, Szupernek hatalmas bravúrokat kelett bemutatnia. Majd éppen az egyik hárításából vezettünk kontrák, amelyet Palkovics fonák emeléssel fejezett be, de Prohaska védett. Aztán Horváth állhatott ki bottal akasztásért, igen nehéz pillanataink voltak, de megúsztuk. Amint kiegészültünk, Fekete cselezte be magát a vilachi harmadba, de a befejezés már nem sikerült pontosra. Már-már úgy tűnt, hogy vezetéssel térhetünk pihenőre, de Petrik bal oldalról olyan - számára - szerencsésen adta középre a korongot, hogy az Ondrejcik ütőjéről Szuper kapujába pattant. (1-1) A végén még Dremelj kiküldte két percre Horváthot, így izgalmas középső felvonásra lehetett számítani. Így is történt, nem kevés szerencsével vészeltük át az első perceket.

Aztán kijöttünk a szorításból, Forsyth lőtt messziről, a kapusról ki is pattant, és a lendületesen érkező Sofron kis híján elcsípte, de végül elcsúszott az ütője előtt, így odalett a ziccer. A következő percekben inkább csak erőlködött mindkét csapat, igazán szépen megkomponált támadások nem futottak. Feltűnő volt a második támadósorunk akadozó játéka, Alanen, Yli-Junnila és Martz nem igazán értették meg egymást. Aztán Dremelj került a figyelem középpontjába, amikor két percre kizavarta Ondrejciket, ekkor bizony nagyon közel állt a vezetés átvételéhez a Villach, de taktikus és sok mozgásos játékkal kivédekeztük az emberhátrányt, a közönség buzdítása közepette. Nem sok időt töltöttünk teljes létszámban, Benk mehetett a padra szinte azonnal a kiegészülésünk után, eléggé felesleges fogásért.

Ezt is megúsztuk, majd a változatosság kedvéért Thomas Raffl kapott kisbüntetést botfogásért. Nem igazán működött jól az emberelőnyös játékunk, nehezen álltunk fel, és amikor végre sikerült, még kecsegtető lövőhelyzetben is inkább a passzt választották játékosaink. Amint visszaállt Raffl, Jobbot látta szabálytalannak Dremelj, pedig a védő megmozdulása teljesen szabályos bodicsek volt. Már nagyon-nagyon fáradtak voltak a fiúk, de miden erejüket beleadva óvták a kaput a góltól.

Aztán fordult a kocka, elcserélte magát a Villach, így ők maradtak négyen. Ezt a fórt remekül hokizta végig a Volán, már Palkovics is megszerezhette volna a gólunkat két ízben is, aztán Tokaji lőtt távolról, a kapu előtt álló Horváth pedig pazar mozdulattal behúzta a kapus lábai közt a pakkot. (2-1) Pörgősen indult a befejező játékrész, Szupert többször is próbára tették az egyenlítésért küzdő osztrákok. Aztán Jobb ütötte ki a korongot saját harmadából - kiállítás. Elképesztő tüzijátékot rendezett a VSV, de Szuperrel az élen tartottuk az eredményt. Aztán 16 másodperccel Jobb visszaállása után Ondrejciket küldte ki Dremelj. Szuper szemkápráztató védésekkel rukkolt ismét ki, majd Palkovics indított kontratámadást. Leszáguldott az alapvonalig, és a lehető legjobb ütemben adta be Ocskay-nak, aki gyönyörűen, góllal fejezte be az akciót. (3-1) Emberhátrányos gól, a legméltóbb válasz a vitatható kiállításokra! De sok volt még hátra, pálne, hogy minden mindegy alapon kezdett rohamozni a Vilach. Sajnos hamar eredménye is lett, Ferland megkerülte Jobbot, majd fonákkal mattolta Szupert. (3-2)

 Ez volt az a pillanat, amikor az izgalmak igencsak elkezdtek fokozódni, pedig még nem is tudta a nézősereg, hogy mi vár rá. Beszorította a Volánt a vendégcsapat, tilos felszabadításokkal próbáltunk némi levegőhöz jutni. Amikor aztán az 54. percben Kovács Csaba 2+2 perces kiállítást kapott, a helyzet igen nehéznek tetszett. Kibírni újabb négy perc emberhátrányt, ennyi kiállítás kivédekezése után? Őrületes, fokozhatatlan izgalmak következtek, eksztázisban védekezett a Volán, apait-anyait beleadva. Záporoztak az osztrák lövések, Szuper egyik kapuvastól a másikig repkedett, de sikerült a korongot távol tartani a ketrectől.

Aztán Dremelj játékvezető "Süti" mellé parancsolta Forsyth-ot, ezzel a kisbüntetéseket eléggé egyoldalúan osztogató "sípmester" igencsak nehézzé tette az utolsó perceket a Volánnak. A kettős hátrányban sündisznóállásba vonult a Volán, és egyetlen clé lebegett mindenki szeme előtt, eltakarítani a pakkot a kapu környékéről. Óriási szerencsével és leírhatatlan lelkesedéssel megmenekültünk a góltól. Kiegészültünk, lehozta a kapust Larry Huras, ám Cavanaugh kiállíttatta magát, ezzel megpecsételte a Villach sorsát.

Az Alba Volán emberfeletti küzdelemben, 11 emberhátrányt kivédekezve megnyerte a negyedik mérkőzését is az EBEL-ben, és ezzel pontveszteség nélkül a második helyen áll. Pazar teljesítmény, csak felsőfokon lehet nyilatkozni a csapat szezonkezdetéről. Szép volt, fiúk!

Mestermérleg, Ted Sator:

Vissza kell még néznem videóról a találkozót, de így, közvelenül a mérkőzés után az a benyomásom, hogy a játékvezetés színvonala elmaradt az eddigi mérkőzéseinken látottaktól. Rengeteg emberhátrányos helyzetet kellett kivédekeznünk, szerencsére az emberhátrányos soraink ma elsőrangúan működtek, és a kapusteljesítményünk is kimagasló volt. Nagyon örülök a győzelemnek, de ennél dörzsöltebben kell játszanunk, mert ennyiszer nem állíttathatjuk ki magunkat a folytatásban. A légiós sorunk támadásban ma nem volt az igazi, de remélem, ahogy belelendülnek, meccsről meccsre javulni fognak.

Alba Volán - Villach SV 3-2 (1-1, 1-0, 1-1) Székesfehérvár, 3200 néző, vezette: Dremelj, Hribar, Rakovic.

Alba Volán: Szuper - Horváth, Hegyi, Bonni, Forsyth, Tokaji, Byström, Ondrejcik, Jobb, Nagy, Martz, Benk, Alanen, Ocskay, Sofron, Kovács, Palkovics, Vaszjunyin, Yli-Junnila, Fekete. Vezetőedző: Ted Sator.

Villach SV: Prohaska - Scoville, Sandrock, Oraze, Bacher, Elick, Pfeffer, T. Raffl, Kaspitz, Toff, M. Raffl, Petrik, Mapletoft, Cavanaugh, Petrik, Martinz, Kromp, Peintner, Kristler, Ferland. Vezetőedző: Larry Huras.

Gólok: Kovács, Horváth, Ocskay, ill. Kaspitz, Ferland.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >