Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
PÁLYÁZAT Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 29.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata - a Civil Alap terhére – pályázatot hirdet. A pályázat célja: helyi civil szervezetek megerősödése, kommunikációjuk javítása, szolgáltatásuk hatékonyságának növelése, szervezeti, menedzsment tréning, képzés szervezése ill. kiadvány létrehozása, infrastruktúrájuk (Internet, szoftver, hardver kiegészítők) fejlesztése, a (civil) szervezetek együttműködésének ösztönzése, nyitott fórumok, kerekasztalok, párbeszéd-programok szervezése, bemutatkozó kiadvány, CD, CD-ROM, honlap szerkesztése, téli (szünidei) rendezvények támogatása

A pályázók köre:

A Székesfehérváron ténylegesen működő és bejegyzett civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, szövetségek).

 

Általános pályázati tudnivalók:

- 2008 évben a támogatásra felosztható összeg 2,5 millió forint.

- Az egy szervezet által megpályázható minimális támogatási összeg 30.000 Ft, maximális támogatási összeg pedig 150.000 Ft lehet. Szervezetenként egy pályázat nyújtható be.

- A pályázatokat (adatlap, programterv, költségvetési terv) e-mail útján az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre; a szükséges mellékleteket pedig személyesen, vagy levélben a Polgármesteri Hivatal Kommunikációs és Civilkapcsolatok Irodájára kérjük eljuttatni (Városház tér 1. Fszt. 4.).

A pályázatnak tartalmaznia kell

 · a kitöltött Adatlapot, mely tartalmazza - a pályázó szervezet alapadatait, - a pályázati programot és költségvetési tervét · a szükséges mellékleteket:

a) a civil szervezet bíróság általi bejegyzéséről szóló végzés 90 napnál nem régebbi másolatát, (amennyiben az elmúlt 60 nap alatt változás történt az adatokban!)

b) a civil szervezet alapító okiratát (alapszabályát) vagy működésének egyéb, 90 napnál nem régebbi alapdokumentumának másolatát, (amennyiben az elmúlt 60 nap alatt változás történt az adatokban!)

c) a civil szervezet által pályázott összeg felhasználásának tervezetét, a várható költségek szerint részletezve.

 · A pályázathoz tetszés szerint mellékelhető az elbírálást segítő egyéb dokumentum (ajánlás, referencia, együttműködési nyilatkozat stb.)

A támogatott (nyertes) szervezetektől – a szerződéskötés előtt - az Önkormányzat további dokumentumokat kérhet be.

Előnyben azok a pályázatok részesülnek, melyek · a megalapozott szakmai programjukban – a pályázati célokon túl - nagyobb önrészt vagy/és egyéb forrást vállalnak · a programot együttműködő partnerekkel valósítják meg, · nagyobb létszámú programot valósítanak meg, · újszerű vagy hiánypótló programot szerveznek, · programjukat (önálló) internetes honlapon is bemutatják.

A támogatott (nyertes) - szervezetekkel az Önkormányzat támogatási szerződést (megállapodást) köt - szervezetek tartalmi és pénzügyi beszámolót kötelesek írni a támogatás felhasználásáról - szervezetek rendezvényeiken, kiadványaikon és egyéb dokumentumaikon feltüntetik: “Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával”, valamint a támogatott saját weboldalának nyitóoldalán elhelyezi a Támogató hivatalos honlapjának hivatkozását.

A támogatott pályázatok ellenőrzése

A pályázók lehetővé teszik, hogy a pályázat kiírója a támogatási megállapodás alapján ellenőrizhesse a támogatás felhasználása során a következőket:

· a támogatás felhasználása mennyiben felel meg a kiírásban szereplő pályázati célnak, a benyújtott pályázatban és a támogatási szerződésben foglaltaknak; 

 a támogatás felhasználása mennyiben felel meg a hatékonysági és célszerűségi követelményeknek,

· azon szervezet, mely nem, vagy nem megfelelően számol el; illetve a jóváhagyott céltól eltérő módon használja fel a kapott támogatást, 1 – 5 éves időtartamra kizárandó a támogatottak köréből.

A pályázathoz szükséges dokumentumok (Pályázati kiírás, Adatlap) 2008. szeptember 24-től átvehető a Polgármesteri Hivatal Kommunikációs és Civilkapcsolatok Irodájában

Pályázat beérkezésének határideje: 2008. október 15. 16 óra

A pályázati döntés várható határideje: 2008. október 31.

A pályázat eredményét nyilvánosságra hozzuk a www. szekesfehervar.hu\civil oldalon. A pályázattal kapcsolatos bármely kérdésére e-mail-ben vagy telefonon szívesen válaszolunk: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , 22/ 537-196, 30/969-0228.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >