Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A SZÜNET UTÁN LEBLOKKOLTUNK: ALBA FEHÉRVÁR - ATOMERŐMŰ SE 87 - 94
A SZÜNET UTÁN LEBLOKKOLTUNK: ALBA FEHÉRVÁR - ATOMERŐMŰ SE 87 - 94 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2014. április 15.

Image (28-16, 26-16, 14-25, 19-27) Játékvezetők: Földházi, Ádám, Boros Alba: Hobbs 4, Olah, Tóth N. 6, Barone 24/3, Supola 17/9 Cs: Szanati 1, Juhos 4, Tóth P. 7/3, Somogyi 15, Humphrey 9/9 ASE: Körtélyesi 5, Szabó 14/12, Jones 14, Vaughn 11/9, Robinson 10 Cs: Kovács 9/6, Eilingsfeld 15/3, Medve 5/3, Baki, Tóth 11

 

Három hazai mérkőzéssel zárja a középszakaszt az Alba Fehérvár, ezek közül az elsőn a Braniszlav Dzunics edzette Paks volt az ellenfél. A korábbi fehérvári sikeredző mindig jó védekezést rak össze, ezúttal azonban az első félidőben nem találta a jól dobó Alba ellenszerét az ASE. 
A fordulás azonban fordulatot hozott, az Alba nem tudta folytatni jó dobóformáját, a Paks pedig feljavulva bedarálta a hazaiakat. Már biztos, hogy negatív mérleggel zár a középszakaszban a Fehérvár.
 
Carlos Fradénál nincs kőbe vésve a kezdő ötös, ezúttal Olah és Supola is pályán volt a feldobásnál, a Paksban pedig az a Vaughn, aki a legutóbbi paksi mérkőzésünket kihagyta. Az Albából Ramone Moore maradt ki a mezőny-rotáció keretében. Vaughn azonnal kosárral nyitott, amit egy Hobbs- Barone alley-oop válaszolt meg. A következő támadásainknál még a közeli dobásokat is elrontottuk, közben Robinson jól akciózgatott. Supola Zoli duplával és triplával segített, de túl sok második esélyt hagytunk a Paksnak, így tarttották előnyüket a vendégek. Humphrey triplával és labdalopással szállt be a meccsbe, de jött megint Robinson... Somogyi pár másodperc alatt két sapkát osztott ki Tóth Ádámnak, és elöl is eredményes volt, így Dzunicsnak kellett először időt kérnie. Hiába, mert Tóth Péter hármassal fejezett be egy zóna elleni akciót. Az eseménydús első negyed hajrája is sok pontot hozott, a védekezéssel egyik mester sem lehetett elégedett.
 
Lee Humphrey triplája nyitotta a második tíz percet. Barone is aktivizálta magát, nem tudták tartani a palánk alatt, de közben válaszolgatott a Paks a fehérvári kosarakra. Aztán amikor Humphrey harmadik hármasa is talált, nyolcpontos hátrányban megint a vendégek edzője hívta össze övéit rövid konzultációra. A remek hazai dobóforma gondot okozott Szabóéknak, akikm inkább a belső posztokon próbáltak kosarakat szerezni, főleg Tóth Ádám révén. Érvényesült a center fizikuma, Szabó Zsolt pedig kintről tett hozzá a felzárkózáshoz. Somogyi Gergő ragyogóan harcolt meg a pozícióért a darálóban, és kellettek is a büntetők, mert ekkor már szorosabb volt a Paks védekezése. Ment a harc minden labdáért, és megérte, mert volt, hogy visszaszerzett labdából dobottt triplát Supola. Aki két hete karriercsúcsot ért el a Paks ellen, és most is remekelt, kosarával lett tíz a különbség. Kiváló első félidőt zárt le Juhos duplája, ötven pont fölé jutottunk, csapatmunkával és egyéni villanásokkal.
 
Az addig pont nélküli Hobbs dobta szünet után első kosarunkat, kár, hogy visszaköszönt a meccs eleje a kihagyott ziccerekkel. Így is tartottuk az előnyt, mert Szabó újabb triplájáig nem volt paksi mezőnykosár. Barone blokkolt, lepattanót szedett, faultot harcolt ki, majd egy hatalmasat zsákolt is Hobbs passzából. A túloldalon elkezdtek beesni a triplák, és, ahogy várható volt, a Paks védekezése is szigorodott. Kovács hármasa után a meccs folyamán először Carlos Frade kért időt, négy pontra jött fel az ellenfél. Sőt, a támadásban elbizonytalanodó Alba ellen a vezetést is visszavette, Tóth Ádámnak (akire specieális lépésszabály vonatkozott) köszönhetően. Sokkal többet kellett melózni a pontokért, de a negyed végén egy Tóth Péter-Somogyi összjátékkal azért visszavettük a vezetést, ha csak egy ponttal is.
 
Nem jól indult a negyedik negyed, Jones akcióból, Robinson a vonalról szerzett pontokat, miközben az Alba eladta a labdát. Rossz hazai dobásokat vendég lepattanók és támadások követtek, és bizony megfordult a korábbi trend: most a Paks célzott jól. Két perc alatt nyolcra nőtt a hátrányunk, hol volt már a félidei magabiztos vezetés...? Egyre inkább kérdés volt, ki rángatja ki a szekeret a kátyúból, de csak Vaughn újabb triplája érkezett. 12-0-at repesztett a negyed elején a Paks, Tóth Péter négyperces fehérvári gólcsendet tört meg. Eilingsfeld főszereplővé lépett elő, nem lehetett elnyomni a cserecentert.  A helyére érkező Szabó meg öt pontot szerzett azon nyomban - elúszni látszott a hajó, a maroknyi vendégtárbor boldogan danolászott. Egy nagy hajrát azért indított az Alba, aminek két szerzett labdával és öt ponttal ágyazott meg, három perccel a vége előtt. Lehetőség volt még közelebb kerülni, de a fontos dobások megint nem jöttek össze, míg odaát a rosszból is jó lett Kovács tempójánál. A második félidőben nem tudta megközelíteni korábbi teljesítményét az Alba, így újabbb vereség lett a vége.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >