Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Végre! Debrecenben gálázott a Vidi
Végre! Debrecenben gálázott a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. április 23.

Image A bajnoki botladozások közepette a Videoton számára a Ligakupa maradt amolyan "vigaszdíjnak", így nem csoda, hogy a sorozat elődöntőjének első mérkőzésén Debrecenben is közel a legjobb összeállításában lépett pályára. Ez kifizetődőnek is bizonyult, ugyanis már az első félidő után három góllal vezetett a fehérvári alakulat, s végül néggyel -5-1 -re- győzött! Hol volt ez a játék eddig?

 

Úgy kezdődött, ahogy azt a Videotontól a bajnokságban is elvárnák a szurkolók -a játékoskeret erőssége és egyéb lehetőségeik okán, ám ott nem jöttek az elmúlt hónapokban az eredmények-, két gyors góllal! A 6. percben Brachi beadását a nem éppen szálfa termetű Nildo fejelte Verpecz kapujába majd 3 minutummal később Álvarez szerzett szép találatot. A Loki a folytatásban próbált szépíteni, de nem volt jelentős átötőerő a játékában, ráadásul a 41. percben egy gyors kontra végén Verpecz sodorta el a kilépő Nildót, a megérdemelt büntetőt pedig Brachi váltotta gólra, 0-3 a féldőben! Erre kevesen számítottak.

A második félidőben felváltva veszélyeztettek a csapatok, de egyik oldalon sem esett újabb gól. Egészen a 69. percig, amikor sikerült szépítenie a DVSC-nek Ludánszki révén. Nem tartott azonban sokáig a hazai öröm, mert újabb két góllal eldöntött minden vitás kérdést a Vidi: előbb a 74. percben Zé Luis passza után Nildo duplázott, majd a 82. minutumban Kovács remek átadását követően Oliveira is meglőtte a maga találatát, 1-5!

A végén még volt egy-egy veszélyes fejes mindkét oldalon, de az eredmény már nem változott. A döntőbe jutás kérdése alighanem eldőlt idejekorán. A jövő keddi (04.29., 17.30) visszavágót persze még le kell játszani, s mivel a Debrecen az ellenfél, komolyan is kell venni, ugyanakkor nem lehet olyan rossz formában a Vidi, hogy ezt a feladatot innen már ne oldja meg.

Ezek után a szurkolókban joggal merül fel a kérdés, hogy ha ez a csapat tud így is játszani, miért produkál a bajnokságban úgy, ahogy? Miért kellett csaknem fél évet várni arra, hogy egy ilyen produkciót letegyen az asztalra? Sok a miért, de remélhetőleg válaszok is lesznek, mindenek előtt a bajnoki hajrában a pályán. Lesz miért kiengesztelni a hitehagyott és kiábrándult drukkereket...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >