Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új eredményjelző és bővülő vízfelület
Új eredményjelző és bővülő vízfelület Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. április 23.

Image Átadták az új eredményjelző táblát a Csitáry G. Emil uszodában, és az infrastruktúra javítás érdekében megkezdődött a strand medencéinek felújítása. A sportág fejlesztése során az idei évben lehetőség nyílik a vízfelület bővítésére, ősszel már állni fog a sátor a külső medence felett. A fejlesztésnek köszönhetően szeptembertől három új pálya áll a nagyközönség rendelkezésére.

 

Minderről sajtótájékoztatón számolt be Mészáros Attila tanácsnok, Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója, Hajós Ákos, a Fehérvár Póló SE ügyvezetője és Dániel András, a Delfin-Lászlóvill SE elnöke.


Felszerelték az új, LED-es eredményjelző táblát az uszodában, amit vízilabda mérkőzéseken és úszóversenyeken egyaránt tudnak használni, és elkezdődött a strand medencéjének teljes felújítása, hogy a ősszel felállíthassák a fűtött sátrat a kinti medencetér fölé. A fejlesztésekről kedden délután a Magyarország – Görögország női vízilabda mérkőzés előtt tartottak sajtótájékoztatót a Csitáry G. Emil Uszodában.

 

 


 

Mészáros Attila tanácsnok elmondta, hogy az új eredményjelző beszerzésének lehetőségét a Fehérvár Póló SE vetette fel, majd a Városgondnoksággal közösen meg is valósították.  A társasági adón keresztül ugyanis lehetőség van arra, hogy bérleti díjat fizessen a vízilabda klub az uszodának, és az ebből fakadó többletbevételből vásárolhatta meg a Városgondnokság az eredményjelző táblát, amely nemcsak vízilabda mérkőzések, hanem úszóversenyek lebonyolítására is alkalmas.

 „A másik jó hír, hogy a strandmedence felújításával bővül a vízfelület.” – jelentette be Mészáros Attila. Hozzátette, hogy régóta nagy az igény arra, hogy a sportklubok mellett a nagyközönség is megfelelő időben tudja használni az uszodát. „A korábbi időszakban ezek a lehetőségek szűkültek, de a tavalyi év végén meghoztuk azt a döntést, amelynek köszönhetően nő a vízfelület. A medence teljes felújítását követően, szeptember második felétől már le lesz fedve a medence. Valamennyi érintett sportklubbal folytattunk tárgyalásokat, és az a megállapodás született, hogy az uszoda nyitvatartási idejében (06.00-22.00) három pálya folyamatosan a tömegsport és a nagyközönség számára is elérhető lesz. Ez nagy előrelépés az uszoda életében.” – tette hozzá Mészáros Attila. A tanácsnok kiemelte: „Nagyon fontos a strandmedence felújításánál az a támogatás, amelyet a Delfin-Lászlóvill SE-nek köszönhetünk, hiszen a kormány stratégiai megállapodást kötött több sportággal, így az úszószövetséggel is, ennek köszönhetően a sportági támogatásokból jelentős pénzeket fordítanak nemcsak klubtámogatásra, hanem infrastruktúra-fejlesztésre is. Így ennek keretében 15 millió forinttal járul hozzá a fehérvári sportegyesületen keresztül a Magyar Úszószövetség strandmedence felújításához és sátorral való befedéséhez. A közel harmincmillió forintos beruházás másik felét a város saját forrásból biztosítja.” Mészáros Attila köszönetet mondott a sportegyesületeknek és a Városgondnokságnak az összefogással megvalósuló fejlesztésekért.  

 

 


 

A medence régi burkolatát egy speciális anyaggal húzzák át, és fóliaborítást kap majd a  belseje. Bozai István, a  Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A strandon két hete kezdtük meg a medence felújítását, ugyanis május végén már a felújított medencével szeretnénk nyitni a szezont. Augusztus végén, szeptember elején már csak annyi időre szeretnénk leállni, amíg a felújított sátrat a medence fölé felállítjuk” – mondta Bozai István.

A sajtótájékoztatón Hajós Ákos, a Fehérvár Póló SE ügyvezetője egy olyan defibrillátort adott át Bozai István városgondnoknak, mint amilyet a mentőkben is használnak. Mint mondta, remélhetőleg nem kell soha használni a készüléket az uszodában, de ha mégis, jó, ha azonnal rendelkezésre áll egy ilyen eszköz.

 

 


 

Dániel András, a Delfin-Lászlóvill SE ügyvezetője befejezésként hozzátette, Székesfehérvár úszó régió központ lett a múlt év őszén. A sok és színvonalas munkának köszönhetően sikerült ezt a címet elnyerni. A tervek szerint még komoly fejlesztések valósulhatnak meg a jövőben az uszodában, az úszósport területén.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >