Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Zánkán jártak a fehérvári rögbisek
Zánkán jártak a fehérvári rögbisek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 23.

Image Megrendezték Zánkán a hagyományos ENTC, Edző, játékos, játékvezető képző nemzetközi rendezvényt követő női rögbi tornát. Két korosztályban körmérkőzésekkel, (női és U 18) mérkőztek a csapatok a tornagyőzelemért.

 

A Magyar női válogatott első mérkőzését  az Osztrák női csapat ellen vívta.

Magyarország - Ausztria 5 - 7/ 0 - 0.

Az első mérkőzés mindig nehéz, de ennyire? Női válogatottunk "túl pörgött" nyoma sem volt a tőle megszokott, átgondolt sok passzos játéknak. A mérkőzés első félidejében csak egyéni akciók jellemezték a játékot, beütközések az ellenfélbe, mindez támogatás és segítség nélkül. Az első félidő vége 0 - 0.
A második félidőben folytatódott az önző játék mindenki pontot akart vinni csapatjáték nélkül, az ellenfél célterületét többször is elérték a magyar lányok, de minden alkalommal megfogták az Osztrákok a labdás játékost, egyszer előre ejtettük a cél pillanatában a labdát. Mindez megbosszulta magát Ausztria női csapata célt szerzett 5 pont + még a jutalom rúgás is sikerült 2 pont 0 - 7. A Magyar csapat szépített Deák Anita jóvoltából 5 pont, a jutalom rúgás viszont nem sikerült. Így női válogatottunk 7 - 5 kikapott.

Második mérkőzés: Magyarország - Csehország 35 - 0./14 - 0.

Egy alapos elbeszélgetést követően Tóth István edző, Gyolcsos Ferenc Szöv kap) és a lányok között sikeresen átformálta a Magyar női csapat játékát. Az ötletes sok passzos, kreatív játék már a második percben meghozta az eredményt első 5 pontos célt Vitéz Georgina szerezte, a jutalomrúgást Pap Helga rúgta be  + 2 pont. 7 - 0. A második cél sem váratott sokáig magára egy szépen előkészített támadást követően Deák Anita 5 pont, Pap Helga jutalomrúgásból 2 pontot szerzett  14 - 0. az első félidő végeredménye.

A második félidőelején az Angliából hazatért Fehér Csilla egy gyorsan elvégzett büntetőt követően áttörte a még alvó Cseh lányok védővonalát, akik ugyan bele kapaszkodtak, de Csilla még tudott passzolni a jókor érkező Pap Helgának 5 pont, a jutalom rúgás is sikerült + 2 pont 21 - 0. A női válogatott "motorja" és egyben csapatkapitánya

Huszti Katalin félpályáról lepte meg az ellenfelet 5 pont, jutalom rúgás Fehér Csilla 2 pont 28 - 0.

Ezt követően a magyarokra jellemző sok passzos szélen elfutó játék végén Bata Zsófia szerzett 5 pontot, amit Fehér Csilla berúgott 2 pont. Végeredmény 35.- 0. Magyarország javára.

Harmadik mérkőzés: Magyarország Szlovénia 54 - 0. / 33 - 0.

A gyengébb játékerőt képviselő Szlovén csapat nem jelentett gondot a Magyar női válogatottnak, a papírforma szerint 54 - 0 le is győzte. Pontok: Bata Zsófia, 10, Deák Anita 10, Vitéz Georgina 10, Fehér Csilla 24.

Torna végeredménye: I. Ausztria, II. Magyarország, III. Csehország, IV. Szlovénia.
 

 
Ezen a napon került lebonyolításra az U 18. válogatottak megmérettetése is.

Eredmények: Magyarország - Dánia 26 - 10. Magyarország - Ausztria 22 - 10.

Magyarország - Csehország 10 - 15.  A tornát a Csehek nyerték, második Magyarország, harmadik Dánia és negyedik Ausztria korosztályos válogatottja lett. Az U 18. csapat teljesítményét eredményesnek ítélték Csont László és Kerner Krisztián válogatott edzők
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >