Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Átadták az új futópályát a Béke téren
Átadták az új futópályát a Béke téren Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. május 15.

Image Átadták tegnap délelőtt a Béke téri „erdei” futópályát, ami az egyik legfontosabb beruházás volt idén a 4. számú választókörzetben. Több mint 400 méter hosszú sétány, valamint új közvilágítás szolgálja a sportolók és lakosok kényelmét, biztonságát. Az átadáson jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Kovács Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője és Bozai István városgondnok. S

 

 

 

zintén részt vett az eseményen Horváth József, a Vasvári Pál Gimnázium igazgatója, és Kneifel Imre, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI vezetője. Az igazgatók köszönetet mondtak az új futópályáért, melyet a két intézmény diákjai gyakran használnak a testnevelés órákon. 

 

A Béke téri erdei futópálya kialakítása az egyik legfontosabb beruházás volt idén Székesfehérvár 4. számú választókörzetében. Összértéke mintegy 6,8 millió forint volt, a költségeket önkormányzati forrásból finanszírozták, a kivitelező a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. volt. A Béke téri játszótér körüli területet a lakosság, illetve a közelben lévő iskolák – a Vasvári Pál Gimnázium és a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI – diákjai már régóta igénybe vették sportolás céljából, valamint a mindennapi testnevelés órákon. A sétány és a korszerű világítás kiépítésével mostantól méltó, biztonságos környezet szolgálja a mozogni vágyók igényeit. – hangzott el az átadáson.
 
 

„A futópálya kialakítása beleillik abban a koncepcióba és programba, melynek során minden városrészben szeretnénk átadni egy szabadidőparkot, vagy sportpályát, amelyet az ott élők és tanulók használhatnak. Ezt szolgálja a Széna tér, a Halesz liget és a Bregyó Sportcentrum felújítása, valamint a Béke téri futópálya kialakítása. Hasonló beruházást tervezünk az Aszalvölgyi árokban és a Palotavárosi tavaknál is. A zöldterületeken elhelyezkedő sportpályák, szabadidőparkok a későbbiekben még tovább fejleszthetőek.” – hangsúlyozta az átadáson dr. Cser-Palkovics András polgármester.
 
 

„Mindig öröm egy olyan eseményen részt venni, amikor egy ötlet megvalósulásáról számolhatunk be. A nagy zöldfelülettel rendelkező Béke tér megfelelő adottságokkal rendelkezik a futópálya létrehozásához, amely a lakosság igényeit is nagyban szolgálja. A munkálatok előtt felmerült, hogy egyetlen fejlesztés keretében több, a Béke téren élők mindennapjait érintő problémát is megoldjunk. Így került sor a közvilágítás korszerűsítésére, az összes lámpatest cseréjére és újak kihelyezésére. Ennek köszönhetően akár éjszaka is lehet majd használni a futópályát.” – emelte ki dr. Kovács Zsoltképviselő. Hozzátette: kizárólag önkormányzati forrásból – saját képviselői keretéből és polgármesteri keretből – finanszírozták a beruházást.
 
 

A munkálatokat a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. végezte.Bozai István városgondnok elmondta: 405 méter hosszan alakítottak ki 2 méter szélességű murvás sétányt 1 millió 750 ezer forintból. A futópálya körül korszerű világítást építettek ki, melynek költsége 5 millió forint. Nyolc új lámpaoszlopot állítottak fel, és tizenkilenc nagy teljesítményű, ám kifejezetten energiatakarékos, ledes lámpatestet szereltek fel a szükséges kábelrendszerrel együtt. Két, fából készült, faragott információs tábla ugyancsak a lakosság igényeit, kényelmét szolgálja.

A Béke téri sétányt már a futópálya kialakítása előtt is rendszeresen használták a testnevelés órákon a közeli Vasvári Pál Gimnázium, valamint a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI diákjai. Az intézmények igazgatói, Horváth József és Kneifel Imremegköszönték a beruházást, hiszen így a gyerekek az az autóforgalomtól távol eső, biztonságos környezetben mozoghatnak. Fontos szempont továbbá, hogy a betonos, aszfaltos felülettel szemben a salakos pálya nagyban kíméli a tanulók ízületeit a sportolás során.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >