Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Csángó est Nyisztor Ilonával és tanítványaival
Csángó est Nyisztor Ilonával és tanítványaival Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. július 22.

Image

Újra Székesfehérváron lép fel tanítványaival együtt Nyisztor Ilona. A Magyar Örökség- és Európai Polgári díjjal kitüntetett, világszerte ismert csángó népdalénekes és diákjai ezen a héten Velencén táboroznak. Szerdán 18.00 órakor csángó zenés esttel örvendeztetik meg a fehérváriakat a Városházán, előtte szentmisén is részt vesznek a Ciszterci templomban.

 

 

A székesfehérvári Önkormányzat velencei ifjúsági táborának utolsó, csángó népzenei turnusában csaknem ötven fehérvári iskolás vakációzik ezen a héten. Hozzájuk csatlakozik a moldvai Pusztináról érkező Nyisztor Ilona csángó népdalénekes és tizenkilenc tanítványa, akik megismertetik népi kultúrájukat, népzenéiket és táncaikat a magyarországi fiatalokkal.  Számos programjuk mellett július 23-án, szerdán 18.00 órától feledhetetlen zenés, dalos esttel örvendeztetik meg a székesfehérvári közönséget és minden kedves érdeklődőt a Városháza Dísztermében. A fellépés előtt 17.00 órától a közelmúltban felújított Ciszterci templomban mondanak misét a csángó magyarokért.

A városházi fellépésre ingyenes a belépés, a közönség tagjai azonban tetszésük szerint adományozhatnak. A bevétellel a pusztinai Magyar Házat támogatják, ahol csángó magyar gyermekek oktatása folyik iskolán kívüli tanórák keretében.

 

 


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >