Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow ARANY DÍJ A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUSNAK
ARANY DÍJ A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUSNAK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 22.

Image

Harmadik alkalommal rendezték meg a The Bridge of Music nemzetközi kórusversenyt Budapesten a Klebelsberg Kultúrkúriában 2014. július 18-a és július 21-e között, melyre Európa és Kína egyházzenei és civil amatőr kórusai kaptak meghívást. A résztvevők műsorának közös pontja, hogy mindannyian legalább egy-egy Kodály-művel is készültek. A rendezvény fő célja az európai és a kínai kultúra találkozása és a Kodály-módszer megismertetése volt.
 
 
A rendezvény fővédnöke az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, dr. Lomnici Zoltán, szakmai főtámogatója a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) volt.
 
A nemzetközi kórusfesztivál magas művészeti színvonala érdekében a zsűribe kimagasló nemzetközi szakembereket kértek fel, a zsűrit német, osztrák, kínai és magyar karnagyok, professzorok alkották, a zsűri elnöke Mindszenty Zsuzsánna a KÓTA elnöke volt.
 

 
A Vox Mirabilis Kamarakórus is ott volt a versenyző együttesek között, és most is, mint eddig, magas színvonalú műsorral készült a megmérettetésre. A zsűri a székesfehérvári kamarakórust a legmagasabb pontszámmal arany díjjal jutalmazta, így a kórus a mezőny élén végzett!
 
A díjátadó a MOM Kulturális Központban volt, ahol a zene, az éneklés töltötte be a közvetítő híd szerepét, amelyen keresztül a különböző kultúrájú emberek megismerhették egymás szépségét, méltóságát - és mindazt, ami közös bennük.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >