Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow TITKOK PARKJA - VÁROSTÖRTÉNETI MOBILTELEFONOS JÁTÉK
TITKOK PARKJA - VÁROSTÖRTÉNETI MOBILTELEFONOS JÁTÉK Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2014. július 28.
A Koronás Parkban az egykori koronázó város múltjába is bepillanthatnak a látogatók, hiszen a parkon interaktív feladatok vezetnek végig. A „Titkok Parkja” mobiltelefonos kalandjáték a székesfehérvári Koronás Park területén játszható, érintőképernyős mobileszközökkel. A park és a játék használata ingyenes, fizetős szolgáltatások csak az épületen belül vannak.
 
 
Egy irányított útvonalon az egyes játékterek mellett elhelyezett információs táblarendszer segíti a tájékozódást a játékban. A táblákon elhelyezett QR kódok segítségével a játékos okostelefonján megjelenítheti a legfontosabb információkat, tudnivalókat, és részt vehet egy titokfejtő rejtvénysor megoldásában, miközben bejárja a Parkot.
 
A letöltő-program birtokában egyszerű kattintással érkezhet arra a mikrosite-ra, amelyen az információkat és a játékos feladványokat találja. A Koronás Parkban ingyenes wi-fi szolgáltatás van, a játékhoz szükséges okostelefonnal bárki könnyedén tud csatlakozni.
 
A Titkok Parkja akár vezetőfüzettel is játszható. Akik nem rendelkeznek megfelelő mobil eszközzel, vagy szeretnék izgalmasabbá tenni a család látogatását, azok akár egy vezetőfüzet segítségével is részt vehetnek az 1-1,5 órás játékban. A vezetőfüzetek az animátorok segítségével kérhetők. A Titkok Parkja rejtelmeiről Török Péter, a játék vezető tervezője mesélt.
 

 
„Az elmúlt esztendőben kaptunk arra megbízást, hogy az újonnan átadott Koronás Parkban egy izgalmas, interaktív történelmi játékhoz informatikai rendszert hozzunk létre. A pályázatban kilenc darab információs hely szerepelt, a munkálatok során ehhez fejlesztettünk még kettőt. Olyan programot sikerült megalkotnunk, amely nemcsak a Parkon, de Székesfehérvár történelmén is végigvezeti a látogatókat. A programban öt nyelven angolul, magyarul, franciául, németül és oroszul kaphatnak értékes információkat kolostorokról, várakról és alapításokról az emberek. Ezen kívül a Braille-írás is megtalálható a vakok és gyengén látók számára. A történeket kialakításában Dr. Csurgai Horváth József történész szakértő volt a segítségünkre” – mondta Török Péter, aki azt is kiemelte, hogy a program létrejötte 23 ember összehangolt munkájának köszönhető.
 
A Titkok Parkjában az elérhető QR kódok segítségével egy elveszett kódexet kell megtalálniuk a játékosoknak. Az információk mellett képeket is kapnak a résztvevők, melyekből a játék végén egy anagrammát kell kirakni a megoldáshoz. Akiknek sikerül a megfejtés, azok egy ingyen letölthető e-könyvhöz juthatnak hozzá.
 
A legfrissebb hírek szerint nemsokára egy új, analóg játékot is bevezetnek a Koronás Parkban, „Az elveszett mondat” címmel, gondolva azokra, akik nem rendelkeznek mobiltelefonnal.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >