Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Öreghegyi Mulatság és Aranybulla Művészeti Napok
Öreghegyi Mulatság és Aranybulla Művészeti Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. augusztus 13.

Image

Négy napon át színes programokkal várják az érdeklődőket Öreghegyen. A nemzeti ünnepet megelőzően, a hagyományokhoz hűen 2014. augusztus 19-én rendezik meg a XXIII. Öreghegyi Mulatságot a Bory-téren, míg a XVI. Aranybulla Művészeti Napok augusztus 22-24-ig zajlanak az Öreghegyi Közösségi Házban. Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be a városrész két önkormányzati képviselője, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba, valamint Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója.

 

 

A Székesfehérvári Királyi Napok keretében az Öreghegyi Mulatság idén is tartalmas programot ígér mindazoknak, akik augusztus 19-én a Bory téren szeretnének eltölteni egy délutánt. Az idén 23 éves rendezvény városrészi eseményként indult 1991-ben, majd kinőtte magát. Ma már Székesfehérvár leglátogatottabb programjai között szerepel, mondta el a sajtótájékoztatón Östör Annamária. A városrész önkormányzati képviselője hozzátette: „Az eseménynek helyet adó, megújult Bory-téren avatjuk fel azt a domborművet, amelyet Szakál Antal, öreghegyi képzőművész készített dr. Ágoston Béláról. A város Önkormányzata - a Bory-családdal egyetértésben - ezzel is tiszteleg Bory Jenő unokájának emléke előtt. A 2010-ben elhunyt dr. Ágoston Béla évtizedeken át szenvedéllyel és elszántan ápolta az építész, szobrász hagyatékát.” A domborműavatást követően a Bory-család jóvoltából 17.00 és 18.00 óra között ingyenesen látogatható majd a Bory-vár.

A XXIII. Öreghegyi Mulatságról Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója szólt. Elmondta, a Mulatságon kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a kedvükre valót, hiszen a mesétől a táncos-zenés előadáson keresztül a látványos borrendi felvonulásig, az esti koncertekig minden megtalálható a palettán. Az estet Charlie, utcabál és tűzijáték zárja. A résztvevőket a Vágújhelyi utca – Kassai út sarkáról 00.30 perckor induló csuklós busz szállítja ingyenesen a Piac térig.  

A XVI. Aranybulla Művészeti Napoknak az Öreghegyi Közösségi Ház ad otthont augusztus 22-24-e között. Kiállítás nyílik pénteken Dér Adrienn képzőművész és Joseph Longoria amerikai festőművész alkotásaiból, míg szombaton a Misztrál együttes műsorát láthatja a közönség. A programsorozat a Medve Társulat Ady-estjével zárul vasárnap.

„Mind a két rendezvény, amelyek egykor Tóth István és Bobory Zoltán kezdeményezésére indultak, méltóan őrzik a hagyományokat.”- hangsúlyozta Horváth Miklós Csaba. A városrész önkormányzati képviselője az Öreghegyi Mulatság programjaiból kiemelte, hogy a Noé-hegyi Szent István Borrend, valamint a térségből érkező borlovagok felvonulását követően kihirdetik, hogy idén melyik bor kapja az „Öreghegy Bora 2014” kitüntető címet. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >